Neo_x Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co lepiej krecic?? Pamiec czy rdzen grafiki?? Mam takie cos... jak ustawie rdzen na 135 to pamiec moze ustawic stabilnie na 210 ... czy to jest lepsze niz 165/200. Ktora metoda jest lepsza?? THX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Czyli albo 30mhz wiecej rdzen albo 10mhz wiecej pamieci, wiesz ja mysle ze na to samo ci wyjdzie, zrob najpierw 3 damarka z podkreconym rdzeniem a pozniej z pamieciami i zobaczysz (osobiscie wolalbym miec szybszy rdZen) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Krecenie rdzenia da ci nic, albo bardzo niewiele. Nie wiem jak tam z TNT2, ale moj Geforce chodzi orginalnie 200/143 (rdzen/pamiec) no i tak: podkrecony 240 bez zmiany pamieci wzrost punktow w 3dmarku jakies 100 (przy calosciowym 5000) - czyli nic :D podkrecona 165 pamiec - wzrost 600 punktow, czyli bez porownania A poza tym krecenie pamieci jest chyba bardziej bezpieczne (bo widac kiedy przedobrzyles), a z rdzeniem nie jest tak latwo. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Racja, najlepiej krecic pamiatki :P Zeby dobrze zakrecic to trza miec radiatorki na kostkach itd. Krecenie rdzenia jest mniej efektywne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Z tego co zauważyłem u mnie, to podkręcanie rdzenia daj BARDZO mało, natomiast podkręcanie pamięci daje już coś, więc lepiej nastawiać sie na podkręcanie pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja stawam na rdzen a wnioskuje to z tego ze w 3dm2k jest tki moment w ktorym jest critikal overload i na gf2pro 200/400 jest tam 38 klatek a na gf2mx400 200/166 jest tam 37 klatek a w innym momencie jest tak ze vsynek moze sie popisac bo wywala tam na pro 300fps a na mx 170 i z tad bieze sie roznica w 3dm taki benchark ktory wylicza srednia fps niejest miarodajny i niemozna do konca na jego podstawie wnioskowac co lepiej najepszym rozwizaniem jest testoeanie przy maxymalnym obciazeniu w grach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 na Rivie wiele lepszy efek dają mi pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ustawienie pamieci na 213 daje juz artifakty..... a na 210 chodzi wszystko good :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Z tego co zauważyłem u mnie, to podkręcanie rdzenia daj BARDZO mało, natomiast podkręcanie pamięci daje już coś, więc lepiej nastawiać sie na podkręcanie pamięci.To dokladnie przeciwnie jak u mnie... Po kreceniu rdzenia mam duzy przyrost a po kreceniu pamieci taki ze miesci sie w granicach bledu :? A co do artefaktow to te z pamieci wygladaja u mnie.. hmm jak to opisac.. takie jakby migajace duze platy czarnego :twisted: a artefakty rdzenia to biale punkciki widoczne doskonale np. w dragothic'u w low detalach na glowie smoka przed "wejsciem w jego oczy" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Najlepsze rezultaty daje podkrecenie i rdzenia i pamieci na karcie. Ale zawsze najlepiej wiecej krecic pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Wedlug mnie lepsze wyniki da Ci jak podkrecisz pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Najlepiej jest krecic i pamieci i rdzen, chociaz ostatnio u mnie zobaczylem ze dosc duzo dalo podkrecanie rdzenia z 200 do 240, jakies 200-250 markow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 jeżeli nie masz DDR to pamięć jest tym słabym ogniwem - mała przepustowość w stosunku do wydajności rdzenia i lepiej podkręcać pamięć ( wystarczy spojrzeć na wydajność GeForca 256DDR w porównaniu z MX2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 GeForce 256 DDR - standardowo 125 rdzeń i 300 (2x 150) pamięć i jest wydajniejszy od każdego GeForca 2MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Nie ma sie co zastanawiac. Zawsze pamięci dają wiecej niz szybszy rdzen. Zreszta na takiej rivce z obcięta magistrala to nie ma o czym gadac krec pamięci. Ale sprawdzic w 3dmarku nie zaszkodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 zalezy co chcesz osiagnac: wydajnosc - to krec pamiec i rdzen jakosc- to sam rdzen i troszke pamiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 glownie chodzi o ..... chyba wiadomo o co :) oczywiscie o GTA 3 :wink: jak za duzo podkrece grafike na pamieci czy rdzen... nie ma roznicy.... to pojawiaja mi sie takie biale, malutkie punkciki... ktorych jest cholernie duzo..... da sie grac... gra wogule sie nie stopuje... tyle tylko ze te punkty denerwuja... a oprocz tego nie chce jeszcze czegos zjarac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlcaholiC Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Najlepshe efekty daje krececie pamieci i rdzenia, sam rdzen to gowno daje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 glownie chodzi o ..... chyba wiadomo o co :) oczywiscie o GTA 3 :wink: jak za duzo podkrece grafike na pamieci czy rdzen... nie ma roznicy.... to pojawiaja mi sie takie biale, malutkie punkciki... ktorych jest cholernie duzo..... da sie grac... gra wogule sie nie stopuje... tyle tylko ze te punkty denerwuja... a oprocz tego nie chce jeszcze czegos zjarac :) Neo_x zapraszam na moją stronke www.imperator102.prv.pl. Tam jest coś dla spragnionych wielu klatek w GTA3D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 po podkreceniu rdzenia karta obrabia wieccej poligonow tego nikt nie zaprzeczy i wtedy zaleznie od karty czy ma wystarczajaca przpustowosc pamieci jest znaczny kop ja w swoim geforce 2 mx poscielm wszystko z 175/166@220/240 i mam wynik w 3dmarku 2001se z pathem do ekranow 3322 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonXP Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Z tego co zauważyłem u mnie, to podkręcanie rdzenia daj BARDZO mało, natomiast podkręcanie pamięci daje już coś, więc lepiej nastawiać sie na podkręcanie pamięci.To dokladnie przeciwnie jak u mnie... Po kreceniu rdzenia mam duzy przyrost a po kreceniu pamieci taki ze miesci sie w granicach bledu :? A co do artefaktow to te z pamieci wygladaja u mnie.. hmm jak to opisac.. takie jakby migajace duze platy czarnego :twisted: a artefakty rdzenia to biale punkciki widoczne doskonale np. w dragothic'u w low detalach na glowie smoka przed "wejsciem w jego oczy" :wink: Tak z ciekawosci spytam: twoj Ti200 to Prolink? Slabo Ci sie kreci, chyba ze sam wiecej nie chcesz. Ja mialem Prolinka takiego i krecil sie naprawde slabo. MSI jest super do tego a artefakty mam dopiero na pamieciach @550 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 krec core i memory razem daje niezy efekt :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 chyba niezly arfekt :wink: :lol: ] ------->>>>IMPERATOR Mam ten patch do gta 3 .... a nic ciekawego wiecej do gta3 nie widzialem :) PS to ja w takim razie zapraszam na www.comanche4.any.pl ..... i do gry przez internet :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Z tego co zauważyłem u mnie, to podkręcanie rdzenia daj BARDZO mało, natomiast podkręcanie pamięci daje już coś, więc lepiej nastawiać sie na podkręcanie pamięci.To dokladnie przeciwnie jak u mnie... Po kreceniu rdzenia mam duzy przyrost a po kreceniu pamieci taki ze miesci sie w granicach bledu :? A co do artefaktow to te z pamieci wygladaja u mnie.. hmm jak to opisac.. takie jakby migajace duze platy czarnego :twisted: a artefakty rdzenia to biale punkciki widoczne doskonale np. w dragothic'u w low detalach na glowie smoka przed "wejsciem w jego oczy" :wink: Tak z ciekawosci spytam: twoj Ti200 to Prolink? Slabo Ci sie kreci, chyba ze sam wiecej nie chcesz. Ja mialem Prolinka takiego i krecil sie naprawde slabo. MSI jest super do tego a artefakty mam dopiero na pamieciach @550 :D Tiaaa Prolink... Rdzen pokazuje artefakty na 240 ale ze byly upaly to zszedlem na 220 (normalnie chiodzi na 235 przy 44*) a pamieci to chyba jakies dupiate trafilem bo powyzej 440 za cholere nie ida bez artefaktow (mimo ze dmucham na nie wentylem 92*92 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unreleased Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 a jak nie mam żadnego chłodzenia na pamięc do na ile moge sobie pozwolić podkręcając i czym to zrobić (program?) Pozdrawiam Unreleased Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Z tego co zauważyłem u mnie, to podkręcanie rdzenia daj BARDZO mało, natomiast podkręcanie pamięci daje już coś, więc lepiej nastawiać sie na podkręcanie pamięci.To dokladnie przeciwnie jak u mnie... Po kreceniu rdzenia mam duzy przyrost a po kreceniu pamieci taki ze miesci sie w granicach bledu :? A co do artefaktow to te z pamieci wygladaja u mnie.. hmm jak to opisac.. takie jakby migajace duze platy czarnego :twisted: a artefakty rdzenia to biale punkciki widoczne doskonale np. w dragothic'u w low detalach na glowie smoka przed "wejsciem w jego oczy" :wink: Tak z ciekawosci spytam: twoj Ti200 to Prolink? Slabo Ci sie kreci, chyba ze sam wiecej nie chcesz. Ja mialem Prolinka takiego i krecil sie naprawde slabo. MSI jest super do tego a artefakty mam dopiero na pamieciach @550 :D Jak ty to zrobiłeś, u mnie przy 230/450 już mnie wywala z 3DMark'a2001. Na 220/440, przechodzi całego, dałeś jakiś dod. wiatrak, czy coś innego. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Jakabyś mial CLAPa to lepsze efekty dałoby tobie podkręcenie GPU, w przypadku Rivki pamięci daja lepszy efekt, choc ja jak miałem podkręconą Rivke, to kręciłem i GPU i pamięci (pamięci więcej)... u mnie rivka m64 chodziła na 165/185 i w 3 dmarku 2000 mialem 2300 pkt. (celII 533@800) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 jasne że pamięć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 a jak nie mam żadnego chłodzenia na pamięc do na ile moge sobie pozwolić podkręcając i czym to zrobić (program?) Pozdrawiam Unreleased Na ile to nie ma reguły. Kręcisz np. poprzez powerstripa lub nvmax. Kręcisz tak długo jak karta działa stabilnie i nie ma artefaaktów(przekłamań w grafice).Można je sprawdzić poprzez aprogram Artifact Tester lub nawet "na oko" :) A następny raz skorzystaj z opcji "szukaj" (lupki) i wtedy dowiesz się wszystkiego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...