Mikey1902 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Witam, poszukuję obudowy obecnie mam Fractal Design Core 3000 USB 3.0, coś do 300-400zł, miejsca na 2 x SSD, 1 x HDD, kartę graficzną do 290mm, z dobrym przewiewem. Cena:300-455. Edytowane 27 Października 2017 przez Mikey1902 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 A mobo w jakim formacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Też ostatnio szukałem i wybrałem po długim sprawdzaniu taką: be quiet! Pure Base 600 Black. Rozważałem wcześniej markowane w Polsce nieco tańsze, ale komentarze o jakości wykonania na przykład połączeń przednniego panelu mnie zmotywowały do solidniejszej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Ten bequiet ma strasznie liche zaczepy od zaślepek zatok 5,25 czy topu. Samo wykonanie ok, ale montaż dysków 3,5" mi się nie podoba i nie przystoi do dzisiejszych standardów, tak samo jak brak tunelu/osłony na zasilacz i dolny segment obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 OK, a co polecasz pod ATX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Płyta pod ATX (MSI Z370 Gaming M5) - nie interesują mnie świecidełka i inne rzeczy wizualne jak coś więc to nie jest ważna kwestia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Nikt nic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Zastanawiam się nad budą do nowej platformy. i5-8600K Noctua NH-D15S MSI Z370 GAMING M5 Crucial Tactical, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Seasonic FOCUS Plus Gold 650W Trochę poszukałem, recenzji oglądałem wpadły mi w oko te dwie. https://sklep.hard-pc.pl/p8682,obudowa-phanteks-eclipse-p400s-wyciszona-tempered-glass-black-red.html lub https://sklep.hard-pc.pl/p8801,obudowa-cougar-panzer.html Edytowane 28 Października 2017 przez Mikey1902 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 https://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-neo-z9-neo-black-840182/taką znalazłem, opinie ma bardzo dobre, a co wy o niej sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Mi wpadły w oko te dwie https://sklep.hard-pc.pl/p8682,obudowa-phanteks-eclipse-p400s-wyciszona-tempered-glass-black-red.html lub https://sklep.hard-pc.pl/p8801,obudowa-cougar-panzer.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Tego Phanteksa miałem w rękach. Ogólnie spoko, ale brałbym wersję z oknem zamiast całą taflą hartowanego szkła bo wtedy bez sensu widać ten tunel, który w gruncie rzeczy interesujący nie jest. Na cenowarce jest mnóstwo filtrów, więc wystarczy pozaznaczać sobie odpowiednie filtry i będzie z czego wybierać. https://cenowarka.pl/?cat=gehatx P.S. Ja mocno przywiązuję uwagę do wagi i jak widzę konstrukcję poniżej 7kg to traktuje je jak wykonane z papieru. Edytowane 29 Października 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Chyba zdecyduje się na fractala meshify c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Chyba zdecyduje się na fractala meshify c na twoim miejscu wybrałbym define C window, W meshifty na tej siatce z przodu bedzie ciągle duzo kurzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) na twoim miejscu wybrałbym define C window, W meshifty na tej siatce z przodu bedzie ciągle duzo kurzu Spora roznica w cenie :P Budżet ograniczony mam do 375zl. Edytowane 29 Października 2017 przez Mikey1902 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 na allegro masz za 300zl, bierz i nie zastanawiaj sie http://allegro.pl/fractal-design-define-c-window-krakow-i6942208750.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 na allegro masz za 300zl, bierz i nie zastanawiaj sie http://allegro.pl/fractal-design-define-c-window-krakow-i6942208750.html Cena spoko ale potrzebuję płatność gotówka niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 spytaj, czy sprzeda ci za pobraniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Oglądałem parę recenzji tej obudowy i odpada, zbyt ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 lol, pierwszy raz cos takiego słysze. Ja mam upchane wszystko w core 500 i jest ,,chlodno'', mozna tak powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Zdecydowałem się na Meshify C, najbardziej mi odpowiada i wejdzie noctua bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 twój wybór, noctua wejdzie zarówno w jedną jak i w drugą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 wiem ze w obie ale meshify jest chlodniejsza moze i glosniejsza ale dla mnie to znaczenia nie ma gdy siedze non stop na sluchawkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Z uwagą obejrzałem wszystkie wasze pomysły i przemyślałem także tego zelmana. W sumie wróciłem do Be Quiet Pure Base 600. Po pierwsze ma dwie otwarte komory na napędy 5,25 na przednim panelu, a chcę mieć blueray docelowo i panel muzyczny od audigy2, tak jak teraz. Drzwiczki na przedzie były by irytujące i przy dzieciakach zapewne "by się" połamały. Druga rzecz, to znam wady tego BeQuieta, sporo o nim napisano i powiedziano w testach yt. Obejrzałem to i nie sądzzę, by mnie zaskoczyło coś na minus. Edytowane 30 Października 2017 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 No ja wybrałem Fractal Meshify C Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilona39 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Czy moglibyście wypowiedzieć się na temat tego modelu: https://www.blackwhite.tv/PHANTEKS-ECLIPSE-P300-WINDOW-BLACK-PH-EC300PTG_BK-p430 - charakteryzuje się nowoczesnym dizajnem, a jej cena jest niewysoka. Czy wśród użytkowników jest ktoś, kto zdecydował się na jej zakup i mógłby powiedzieć o niej nieco więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Na pierwszy rzut oka może być. Dokupił bym do niej na przedni panel wentylator 12fi, bo ma tylko jeden zamontowany z tyłu w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...