deamian_pl Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Mam kłopot. Jeszcze tydzien temu Asrock p67pro3 + 2500k @ 4.4ghz + 16gb ripjaws 2133 mhz + 980ti g1 gigabybe + samsung evo 850 500 gb Problem przycinek nie wystepowal. Przesiadlem sie na Asrock Fatal1ty P67 Performance + 2500k @ 4,4 ghz (inna sztuka) + 8gb 1600 mhz goodram play red + 980ti gigabyte + evo 850 samsung 500gb. FPS ciagle wysoko, tak jak byl, ale pojawily sie mikroprzyciecia (i chwilowe spadki fps). Strasznie wkurza, kiedy z 200 fps spada na sekunde do 100. Gram na monitorze 180 hz, wiec niestety, chcac nie chcac widze te spadki. Temperatury procka ok. Problem obserwuje w CS (ostatnio to moj glowny sposob elektronicznej rozrywki) Teraz szukam przyczyny. Na pierwszy rzut oka najwieksza roznice robi pamiec - ale czy taka roznica i przycinki moga wynikac z roznicy w czestotliwosci pracy - 1600 a 2133 i pojemnosci ramu (8gb vs 16 ?) Czy jestem w stanie jakos zdiagnozowac syntetycznie problem ? Nie bardzo jestem w stanie podmienic kosci na inne - tej 16 juz nie posiadam. Dzieki za pomoc, problem mocno wkurza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 dlaczego przesiadłeś się z takiego samego PC na taki sam tylko z gorszymi ramami. Problemem mogą być pamięci, goodram to syf, ale roznicy miedzy tymi częstotliwościami i ilością ramu nie ma prawie wcale w fpsach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deamian_pl Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Pozbylem sie swojego kompa czekajac na 8 generacje od intela, chwilowo przesiadlem sie na kompa zony i te scinki mnie zaskoczyly. Moge jakos to syntetycznie zweryfikowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 niestety ja ci już więcej nie pomogę. a z połaczeniem internetowym wszystko ok? bo czasami internet też powoduje przyciecia i lagi w grach sieciowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deamian_pl Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Naaah, net jest pikny. ;) problem nie tu. :) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...