Aslaf Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Tak jak w temacie, co bym nie robił w Afterburnerze suwak voltage jest szary i nie mogę go przesunąć. Oczywiście mam w opcjach zaptaszkowane odpowiednie kwadraciki, które powinny umożliwić mi manipulację tą zmienną. Oprogramowanie Evga XOC również nie daje mi tej mozliwości... Stąd pytanie, czy konieczna jest zmiana biosu i czy ktoś orientuje się, jaki bios musiałbym wgrać aby wszystko hulało. Wygląda na to, że opcja podnoszenia napięcia została zablokowana przez Evgę, o czym niestety nie wiedziałem kupując swój egzemplarz. Zrozumiałbym jeszcze takie ograniczenia w tańszej wersjii Black, ale w SC2?... Trochę przeginka... Na samym podniesieniu limitu poboru prądu mogę wyciągnąć tylko 1960mhz, co szału nie robi. Do grania na presecie Ultra w Watch Dogs 2 w fhd nie wystarcza, bo na terenach zielonych i podczas zjeżdżania do miast z mostów dropy do 50 fps są obecne... :D Edytowane 29 Października 2017 przez Aslaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Napisałeś tylko o zwiększeniu power limit, a co z oc rdzenia graficznego i pamięci? W sumie, 1960 Mhz to już wysoko, po OC chyba większość robi 2000-2025 MHz. Oraz myślę, że jeśli wkraczasz w miasto, to nie musi Ciebie ograniczać akurat grafika. O ile monitorujesz parametry CPU, GPU itd, sprawdź ich zużycie proca i rdzenia karty w chwilach dropów. Ew. wyłącz wygładzanie. W tej grze bardzo dużo zależy od procesora, a w FHD wszystkie mainstreamowe procki będą spowalniać 1080ti. Jeśli wierzyć testom Gosu z ExtremeHardware (klik), to nawet takie 5930k czy 6950x w FHD nie dają rozwinąć 1080ti pełni możliwości - ino, że miejsce testowe inne niż te, które opisujesz. Nie wiem, co może powodować to, że nie możesz samodzielnie zmienić napięcia rdzenia - podobny problem miałem na gtx 660ti msi i chyba też na gigabyte hd 7770 - jakiekolwiek oprogramowanie i jakiekolwiek zaznaczone "ticki" nie zmieniały sytuacji. Edytowane 30 Października 2017 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...