tabciogarajr2 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 *Ile chcesz wydać na komputer? 1, 5k *Do czego będziesz używać komputera? - Gry, Przeglądanie *Z jakiego monitora korzystasz? - -------------- *Co ma znaleźć się w zestawie? - procek, płyta główna, ram, zasilacz *Czy chcesz zestaw do podkręcania? W miare możliwości *Czy posiadasz jakieś podzespoły ze starszej konfiguracji? Procek amd a8 6600k i HD7790 1GB *Czy masz już jakieś typy co do części? Nie, myślałem o ryzenie Później w przyszłości niedalekiej chciałbym dołożyć 1050ti do niego, ale poki co chialbym mobo z prockiem, ramem i zasilacz, a poki co włożyć do niego HD7790 (wiem, ze bottleneck będzie). Ale jest dylemat czy najpierw kupić 1050ti do tej a8, czy podstawę, a później kartę. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Procek amd a8 6600k dałbym sobie już z nim spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Więcej da wymiana grafiki - A8 nie będzie tak mocno ograniczał 1050ti, choć sporo zależy od konkretnej gry. Do tego taki zasilacz, a w przyszłości wymiana mobo i reszty. Edytowane 30 Października 2017 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) żart czy jak? no i ten zasilacz raczej nic ponad 1050ti nie pociągnie więc po co [niedługo nizej 1060 6gb nie bedzie się schodzić] szczególnie że ma dwie linie 12V Edytowane 30 Października 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 żart czy jak? Z czym? no i ten zasilacz raczej nic ponad 1050ti nie pociągnie więc po co [niedługo nizej 1060 6gb nie bedzie się schodzić] szczególnie że ma dwie linie 12V Ten zasilacz pociągnie i 1070, więc nie przesadzaj - mój obecny konfig z 1060 bierze max 250W z gniazdka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 ale autora [i mnie] nie interesuje ile ciągniesz z gniazdka tez zasilacz nie jest jakis hiper fajny i poza nazwą producenta to szału nie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 To wypowiadaj się na temat, który interesuje autora, a jak nie masz nic do powiedzenia to się zamknij. Bo pisanie żart czy dałbym sobie spokój nie wnosi nic do tematu - takie teksty możesz sobie wsadzić wiesz gdzie. Proponuje przypomnieć sobie regulamin forum. I nie wypowiadaj się co interesuje autora bo sam tego nie wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deton24 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 @up Ja bym na Twoim miejscu zaczął trochę tonować swoje wypowiedzi, żeby jakiś "zabłąkany" moderator nie ugodził Cię rykoszetem w Twoje wybujałe ego. Na tą chwilę za ~1545 zł da się złożyć taki zestaw: https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=202227 Który jest... mocno przeciętny. Zwłaszcza biorąc pod uwagę że APU ma wydajność w okolicach Quada 3GHz, który z G4560 potrafi nawet wyciągać podobny FPS, jak np. w GTA V. Choć ogólnie raczej jest to wydajność ok. i5-2500 z pewnymi wyjątkami, i narzekaniami tu i ówdzie na stuttering przy 2/4w. I tutaj pchanie się w Sandy i tak pozostaje dyskusyjne, choć można kupić płytę pod OC nawet zablokowanego i5, i pognać w okolicach 4GHz. Zawsze coś. I reszta zostanie na jakąś lepszą kartę. Ale to jeśli ktoś czuje temat. Można by też wymienić grafikę na coś w okolicach GTX 660, i po prostu spokojnie sobie dozbierać do czegoś lepszego, i będzie lepsze pole manewru. Jest też opcja ew. na OC tego CPU przy odpowiedniej płycie. Bo przy tym configu nie wiem czy pakowanie się w 950 miałoby sens. Ostatecznie jeszcze 960 4GB/1050 TI 4GB co znajdziesz taniej, byle szybciej dozbierać do nowej platformy na 4/4 (w przyszłym roku będa tanie chipsety Coffee Lake, czyli orientacyjnie do i3-8100 (4/4), i wtedy przy takiej grafice bez jej zmiany, jeszcze można by nawet na nowej platformie zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) . Proponuje przypomnieć sobie regulamin forum. o widzę że leon zawodowiec z ciebie wychodzi szkoda że nie w temacie komputerów autor chyba ma jeszcze jakieś części [dysk?] bo wspomina o : procek, płyta główna, ram, zasilacz Edytowane 1 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...