elgregor111 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam, przymierzam się do kupna nowego PC pod granie w cska, takiego żeby trzymał stabilne 200 fps na niskich ustawieniach. Wybrałem takie elementy: Procesor i3-8350k + Chłodzenie Cooler Master HYPER 212 EVO Karta MSI GeForce GTX 1050 OC 2GT RAM Patriot Viper Elite DDR4 2x4GB 2400MHz CL15 Dysk ADATA SU800 256GB Zasilacz Chieftec GPS-400A8 400W Napęd Lite-On iHAS124-14 Obudowa MODECOM OBERON 2F Planuje go podkręcić do ~4,6 - 4,8 GHz. I tutaj przechodzimy do sedna: jaką płytę pod ten zestaw? Mogę na nią wydać nawet i 700zł aczkolwiek chciałbym żeby to był możliwie najtańszy model który da radę utrzymać proca pod ww. taktowaniem. Nie interesują mnie żadne bajery, ledy i inne <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły czy pierdylion wejść pcie, chcę żeby miała tylko ogarniętą sekcję zasilania i to wszystko. Przy okazji prosiłbym o pobieżne przejrzenie tego co wybrałem (czy wszystko będzie ze sobą pasować, czy coś innego byłoby lepsze za podobną cenę itp). Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) 699zł http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=115_434&products_id=299871 599zł http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=71394 Na każdej z dwóch pw.. podkręcisz. Do płynnej rozgrywki w Cs-Go podkręcanie na 4.6-4.8Ghz nie ma sensu. Wystarczy bazowe taktowanie, lub ew.. oc na 4,5Ghz. Chłodzenie w kwocie tego co wybrałeś zmienił bym na Fortis3. SSD Iridium Pro 240 na MLC. Zapewne pochula dłużej niż Adata na TLC. Edytowane 3 Listopada 2017 przez pablo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgregor111 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Zdecydowałem się już na AsRock Z370 Pro4. Z dostępnością fortisa niestety są problemy ostatnio (zbyt mała produkcja? bo produkt jest świetny to i popyt ogromny), jeżeli znajdę to chętnie wezmę. A ten dysk po przeglądnięciu opini faktycznie wydaje się być pewniejszym wyborem, dzięki za pomoc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Ze schłodzeniem procka poradzi sobie bez problemu HYPER 212 evo lub np.: BeQuiet Pure Rock w tej samej cenie BeQiuet Shadow Rock Slim- droższy,179zł lub z uwagi na zamiar podkręcenia 8350k i na temperatury jakie pokazano w teście dorzucić ~30-40zł i SPC Grandis xe1236 188zł wyśmienicie wypadał w testach z czołówką taką jak Thermalright Macho czy Noctua, Be Quiet Cryorig Universal H5 189zł TR Macho 196zł właściwie legenda, to jedna z jego wersji Raijintek Ereboss Core 164zł + wentylator Myślę, że wartych uwagi byłby SPC Grandis/TR Macho , ale tu już zbliżamy się do ~200zł.... w tych granicach jest już duży wybór dobrych, konkurujących ze sobą coolerów. Edit Dostępny Fortis ale za 170zł :/ za 160zł Edytowane 4 Listopada 2017 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Cena Fortisa3 skoczyła lekko w górę i w porównywalnej, lub niewiele większej cenie dobrą opcją z chłodzeń CPU wymienionych w poscie pw.. będzie Shadow Rock Slim. Zdecydowałem się już na AsRock Z370 Pro4. Z dostępnością fortisa niestety są problemy ostatnio (zbyt mała produkcja? bo produkt jest świetny to i popyt ogromny), jeżeli znajdę to chętnie wezmę. A ten dysk po przeglądnięciu opini faktycznie wydaje się być pewniejszym wyborem, dzięki za pomoc :rolleyes: Jak jeszcze nie kupiłeś, to oprócz Asrocka Pro4 i Gigabyte k3 dobrą płytą jest również Msi Z370 SLI Plus. Wyjdzie około 70zł taniej niż Pro4 a też ma dobrą sekcje zasilania; http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=299874 Przepraszam, że nie napisałem Ci o tej płycie wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 brałbym szybsze ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgregor111 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Może patrzyłeś w innym sklepie bo na morelach ASRock pro4 jest za 549 zł, a ten co podesłałeś 630. Co do chłodzenia to wziąłem tego Fortisa za 160, wygrał z pure rock pastą w zestawie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Przepraszam pomyliłem Z370 Extreme4 z Z370 Pro4. Z Pure Rock może i Fortis wygra, ale z Shadow Rock Slim wątpię, żeby wygrał. Co najwyżej wyniki będą porównywalne, lub o nieznacznej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...