PatrykT Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Czołem Bez zbędnego owijania postanowiłem ruszyć z kolejnym projektem Tym razem na warsztat trafiła stara dobra tj-07, która kiedyś była bazą w jednym z starych projektów który końca się nie doczekał. Z początku miałem w planie dokończyć stary pomysł, ale stwierdziłem że lepiej wymodzić coś nowego. Tejotkę każdy zna, tu wygrzebana z czeluści piwnicy. Zakurzona i w pajęczynach Plan jest prosty - dwie chłodnice 480 w piwnicy - aquaero w miejscu klapki z portami usb - duże okno w dachu - powiększone okna w obu panelach bocznych - zaspawany front z nowym coverem alu - mobotray na całej długości obudowy z alu - nowy tylny panel - midplate: albo lustro albo lightpanel, jeszcze nie wybrałem W pierwszej rewizji rurki akrylowe, potem zmiana na miedziane chromowane lub stalowe polerowane Na pierwszy ogień idzie piwnica. Jako że przerabiałem kilka układów chłodnic w piwnicy w tj, zdecydowałem się na wariant gdzie powietrze będzie zaciągane ze środka i wypychane na zewnątrz. W tym celu trzeba wyciąć dziurę na środku. Ta jak na razie wymierzona i wyrysowana. I tak powstało duże okienko na topie Front został poprawiony do zamontowania aquaero poniżej midplate przymiarka coveru na front. Docelowo będzie tam cover ze szczotkowanego alu które mi zostało z poprzednich projektów No i otwór w piwnicy dzięki któremu dwie chłodnice 480mm będą miały skąd czerpać powietrze W otworze w pwinicy oraz we wcięciach na froncie będzie wstawiona siatka hex p.s. foty robocze, także buda brudna, obskurna i w ogóle ble. Rozrysowany cover frontu Można przystąpić do cięcia Jako że robiłem to w pracy to nie miałem wszystkich narzędzi i muszę jeszcze trochę podszlifować tu i uwdzie aby było idealnie I wstępna przymiarka, teraz widać idealnie gdzie jeszcze muszę podszlifować 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...