Skocz do zawartości
Gość

Abit IS7 + PIV 2.6C + 2x Kingston HyperX 433!!!???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam taki oto sobie sprzęt i mam troszke problemów z pamiątkami!!!

W sumie procesor chodzi stabilnie na 3,25 na napięciu 1,75V i to by można uznać za w miarę poprawną rzecz, ale mam maly problem ze stabilnością pamięci!!! Pamięci te chodzą tylko na 400mhz w trybie dual channel, ale stabilne są tylko jeśli nie włącze Game Acceleratora powyżej trybu Turbo, czyli na Street Racerze niby chodzą ale nawet na podniesionym napięciu do 2,65V wywalają mnie z gier, a na F1 to się nawet nie zacznie WinXP ładować!!! Chyba coś nie dobrze z nimi jak nie chodzą zbyt dobrze nawet jak są taktowane poniżej normalnych 433 mhz???

I jeszcze jedno pytanie: czego temperaturę wskazuje czujnik oznaczony PWM, bo temperatury są nieraz wyższe niż CPU!!!! I dlaczego Motherboard Monitor pokazuje takie śmieszne temperatury CPU rzędu 50-65, a w tym samym czasie Abitowski programik pokazuje stabilne 45 stopni????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedewszystkim masz za duzo podkrecony Vcore-voltage to jest szalenstwo dla P4 a zwlaszcza przy air cooling.

Ja mam ten sam CPU i chodzi mi bardzo stabilnie na 1.50V na 3.4Ghz.

Pamietaj ze P4 nie potrzebuja wysoki voltage tak jak Athlony XP>

A NA F1 to zapomnij zebys mial stabilny system, ja mam Corsair extreme memory 3200 i tesz nie chce mi dzilac przy F1 zwlaszcza przy takim podkreceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam air coolingu tylko Water Clozetowe!!! A ten procek nie chce mi chodzić na niższym napięciu!! I dlaczego te HyperX nawet na taktowaniu ok. 360 nie działają dobrze w F1!!????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mam go puścić na 2600 mhz i będzie chodzić z F1, bo teraz to jakoś na 13x250 prime po 30 minutach wywala błędy!!!! A może coś się syfi z zasiłką Chiefteca 360W, bo mi się od początku nie podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiles nowy update Bios do plyty?

Upewnij sie i zobacz czy masz najnowszy Bios

NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne biosy wiekszosc jest niedopracowanych.

Dlatego proponawal bym pare Biosow zainstalowac, stare nowe i zobacz sam czy system robi sie bardziej stabilny czy nie. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne  biosy wiekszosc jest niedopracowanych.

Dlatego proponawal bym pare Biosow zainstalowac, stare nowe i zobacz sam czy system robi sie bardziej stabilny czy nie. :?

możesz podać linka :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne  biosy wiekszosc jest niedopracowanych.

możesz podać linka :?:

Mam ale jest to po Angielsku. :(

http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...&threadid=15184

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...