Gość Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Witam!!! Mam taki oto sobie sprzęt i mam troszke problemów z pamiątkami!!! W sumie procesor chodzi stabilnie na 3,25 na napięciu 1,75V i to by można uznać za w miarę poprawną rzecz, ale mam maly problem ze stabilnością pamięci!!! Pamięci te chodzą tylko na 400mhz w trybie dual channel, ale stabilne są tylko jeśli nie włącze Game Acceleratora powyżej trybu Turbo, czyli na Street Racerze niby chodzą ale nawet na podniesionym napięciu do 2,65V wywalają mnie z gier, a na F1 to się nawet nie zacznie WinXP ładować!!! Chyba coś nie dobrze z nimi jak nie chodzą zbyt dobrze nawet jak są taktowane poniżej normalnych 433 mhz??? I jeszcze jedno pytanie: czego temperaturę wskazuje czujnik oznaczony PWM, bo temperatury są nieraz wyższe niż CPU!!!! I dlaczego Motherboard Monitor pokazuje takie śmieszne temperatury CPU rzędu 50-65, a w tym samym czasie Abitowski programik pokazuje stabilne 45 stopni???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Przedewszystkim masz za duzo podkrecony Vcore-voltage to jest szalenstwo dla P4 a zwlaszcza przy air cooling. Ja mam ten sam CPU i chodzi mi bardzo stabilnie na 1.50V na 3.4Ghz. Pamietaj ze P4 nie potrzebuja wysoki voltage tak jak Athlony XP> A NA F1 to zapomnij zebys mial stabilny system, ja mam Corsair extreme memory 3200 i tesz nie chce mi dzilac przy F1 zwlaszcza przy takim podkreceniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Nie mam air coolingu tylko Water Clozetowe!!! A ten procek nie chce mi chodzić na niższym napięciu!! I dlaczego te HyperX nawet na taktowaniu ok. 360 nie działają dobrze w F1!!???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ustaw FSB:RAM na 1:1 to F1 powinno ci zadziałać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 czyli mam go puścić na 2600 mhz i będzie chodzić z F1, bo teraz to jakoś na 13x250 prime po 30 minutach wywala błędy!!!! A może coś się syfi z zasiłką Chiefteca 360W, bo mi się od początku nie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 z tego co zauważyłem F1 nie chce działać przy ustawieniach FSB:RAM innych niż 1:1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Zrobiles nowy update Bios do plyty? Upewnij sie i zobacz czy masz najnowszy Bios NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne biosy wiekszosc jest niedopracowanych. Dlatego proponawal bym pare Biosow zainstalowac, stare nowe i zobacz sam czy system robi sie bardziej stabilny czy nie. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Zrobiles nowy update Bios do plyty? Upewnij sie i zobacz czy masz najnowszy Bios NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne biosy wiekszosc jest niedopracowanych. Dlatego proponawal bym pare Biosow zainstalowac, stare nowe i zobacz sam czy system robi sie bardziej stabilny czy nie. :? możesz podać linka :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 OT - RAPTOR dlaczego przesiadłeś się na INTEL'a????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Zrobiles nowy update Bios do plyty? Upewnij sie i zobacz czy masz najnowszy Bios NA Forum Abita duzo ludzi sie skarzy z IS7, ze nie sa stabilne biosy wiekszosc jest niedopracowanych. Dlatego proponawal bym pare Biosow zainstalowac, stare nowe i zobacz sam czy system robi sie bardziej stabilny czy nie. :? możesz podać linka :?: Mam ale jest to po Angielsku. :( http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...&threadid=15184 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Zmień pamięci na GEIL,a bo Kingstony nie zabardzo się lubią ja mam 2.4B@2.9Ghz mam do tej pory problem z KIngstonem nie mogę dobrać drugiej kości co by się nie żarła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 OT - RAPTOR dlaczego przesiadłeś się na INTEL'a?????Padł mi procek - a że nie dostane dobrej serii w zamian to stwierdziłem ze sie pobawię intelem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...