sinner Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 na w prawdzie mam plytke is7-e2 i nie moge nazekac. doskonale znosi overclocking proca i pamieci. upgrade biosta pomogl jedynie w poprawnosci odczytow temperatur. PWM to temperatura zasilacza ( na 99%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a jak niby na miezyc ta temperature?? w zasilaczu?? rozumiem w jakims wypasionym ale ja jakis czas mialem codegena i tez mialem ta temperature!! a w codegenie raczej zadnych czyjnikow nie bylo To jest temperatura ukladow zasilajacych procesor na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 W jakiej kolejności instalować stery po formacie żeby szybko chodził winxp? w niektórych kompach moich znajonych się włacza pół min. a u mnie półtorej min. albo i czasmi dłużej. Kolejność - stery do mobo/dx 9.0b/stery do LAN/winupdate/stery do grafy/reszta taka może być czy coś zmienić jak wy instalujecie? wiem że to gdzieś było ale nie mam czau musze szybko sformatować a na przeczytanie całego tematu zeszłoby ze 2 dni. dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 lol u mnie sie uruchamia w niecale 20sek. najprosciej po instalacji systemu instalowac stery od mobo potem grafa i dopiero pozostale zeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Chcialbym poinformowac wszystkich posiadaczy plyt IC7 ze jest juz nowy bios (28) do naszych mobow !! :D Niestety ale wiele zmian nie wnosi, a szczerze mowiac to z opisu biosu wynika ze poprawia jakies problemy z SATA i portem 1394 i to tyle co nam zaoferowali panowie z ABITA !! :/ Jak dla mnie to za malo i nie uszczesliwili mnie ta wersja bo narazie i tak nie uzywam SATA !! Spodziewalem sie czegos wiecej !! :mur: Milego FLASHOWANIA !! :D 1212090[/snapback] TYlko ze nie da sie go sciagnac ze strony abita :( ( ftp abita wylaczony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Tu jest biosik ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/ic7/ic728.exe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Tu jest biosik 1216339[/snapback] tylko jakos nie moge sciagnac :( jakby ftp byl wylaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Poczekaj chwilke ok. minuty lub dluzej u mnie flashget tez dlugo sie logowal na serwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 W jakiej kolejności instalować stery po formacie żeby szybko chodził winxp? w niektórych kompach moich znajonych się włacza pół min. a u mnie półtorej min. albo i czasmi dłużej. Kolejność - stery do mobo/dx 9.0b/stery do LAN/winupdate/stery do grafy/reszta taka może być czy coś zmienić jak wy instalujecie? wiem że to gdzieś było ale nie mam czau musze szybko sformatować a na przeczytanie całego tematu zeszłoby ze 2 dni. dzięki za pomoc 1215025[/snapback] :lol: :mur: :lol: ??? To moze jeszcze zapomniales zainstalowac e-mula po Windowsach :) ? Kolejnosc: Windows....... jakis tam :) Sterowniki chipset Grafika Muzyka Lan i reszta sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 czy komus dziala AbitEQ pod windowsem 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 sciagnelem ostanio ze strony abita nowa wersje sterownikow do SATA i podczas instalowania sie windowsa ( po wlozeniu dystkietki z tymi sterownikami) pojawia mi sie okienko w ktorym mam do wyboru nastepujace pozycje : "Intel® 82801FR SATA RAID Controller for Windows 2000/XP/2003" "Intel® 82801FR SATA AHCI Controller for Windows 2000/XP/2003" "Intel® 82801ER SATA RAID Controller for Windows 2000/XP/2003" "Silicon Image SiI 3112 SATA RAID Controller for Windows XP/Server 2003" Mam plyte IC7 ( bez dodatkowych SATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 testowal juz ktos ten nowy bios do ic7-g ?? bo jestem ciekawy czy bedzie lepszy od 25 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 testowal juz ktos ten nowy bios do ic7-g ?? bo jestem ciekawy czy bedzie lepszy od 25 ?? 1218191[/snapback] Ja go wgrałem. Widze ze nie mam mozliwosci wylaczenia kontrolera raid i ieee 1394:( a na 27 bylo :( Chyba bedzie powrót do 27 :) Pozatym nie widze wiecej różnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Jak to nie działa. U mnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 mam plytke Abit IC7 i dysk twardy ATA100 - czy lepiej go podlaczyc poprzez tasme do zwyklego kontrolera czy lepiej zastosowac przejsciowke Seriil 2 i podlaczyc do kontrolera SATA na plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) no nie dziala ten abitEQ mam taki komunikat: "initial value fail" :cry: na najnowszej wersji to samo, konto administratora. pod winme dziala ok Edytowane 15 Stycznia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Ja go wgrałem. Widze ze nie mam mozliwosci wylaczenia kontrolera raid i ieee 1394:( a na 27 bylo :( Chyba bedzie powrót do 27 :) Pozatym nie widze wiecej różnic 1218282[/snapback] Co ty kolego wygadujesz, oczywiście że są nadal opcje pozwalające wyłączyć raid i 1394 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 aa jak z OC na tym nowym biosiie ?? tak samo czy gorzej ?? aa moze lepiej ?? :):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Witam, Temperatura "PWM" to temperatura obwodu zasilającego procesor .. obiżyć tą temperaturę można poprzez obniżenie temperatury wewnątrz obudowy ... FAQ na stronie Abita .... Tu macie stronkę z odpowiedziami na temat PWM .. http://www2.abit.com.tw/page/en/faq/faq.ph...fSEARCHTEXT=PWM Odpowiedź na pytanie "Co to jest PWM ? " "PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Cześć wszystkim Mam pytanko zakupiłem płytę Abit IC7-G no i mam problem. Przy wchodzeniu do XP komp włącza mi się ok 3 min co może byc przyczyną??. Dodam że mam zainstalowany jeszcze 98SE i tam wchodzi ok !!! A tak przy okazji przesiadłem się z ASUSA P4P800 na tą płytkę i jest rewelacyjana!!!!! Proszę o rady !!!! ---------------- P4E2,8@3,44(14*246)/Abit IC7-G /2x512 Hynix(2,5-3-3-6) D43/GF FX5200 Ultimate/WD Caviar 40GB/SoundBlaster Live 5,1/LG F700B/Chiftec HPC360-302DF/Cooler Gigabyte GH-PCU21-VG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 elvis MP: lepiej zrob reinstalke systemowi :) i bedzie wszytsko oki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 pipanol-pl Dzięki za rade, lecz 3 razy to już robiłem i niestety :cry: bez skutku!!! Proszę o kolejne rady!!!!! help!!!! ----------------- P4E2,8@3,44(14*246)/Abit IC7-G /2x512 Hynix(2,5-3-3-6) D43/GF FX5200 Ultimate/WD Caviar 40GB/SoundBlaster Live 5,1/LG F700B/Chiftec HPC360-302DF/Cooler Gigabyte GH-PCU21-VG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, 1. Aktualny bios (ustawienia w biosie ustaw na default) 2. Wirus np. Blaster (przeprowadź instalacje XP z wypiętą wtyczką sieciową), sformatuj partycję z XP, następnie w 98 przeskanuj swój komp skanerem online http://skaner.mks.com.pl, zainstaluj XP z wyłączoną wtyczką sieciową Jeśli to nie pomoże można rozważyć inne przyczyny. Zanim podepniesz wtyczkę do netu ... zainstaluj antyvira i firewall-a :> Edytowane 19 Stycznia 2005 przez PoTaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) mam plyte IS7-E i naprawde juz mi rece opadaja z powodu temperatury PWM .. obiżyć tą temperaturę można poprzez obniżenie temperatury wewnątrz obudowy ...pierdziela takie gowna ze mi sie niedobrze robi. :mur: mam plyte wyciagnieta z obudowy, wieje na mosfaty wiatrak 80mm @5V i komp po 4h potrafi sie zawiesic, kiedy wieja na niego 2 wiatraki 60mm @12V komp chodzi bez zwiechy :D . rozwiazanie dobre ale jak sie ma korki w uszach :lol: najlepsze ze w biosie jak temp. na pwm osiagnie 60* to sie zwiesza (niby na abicie pisza ze max temp to 120* :lol: aha na procku nie przekraczam 43*podczas obciazenia) dodatkowa ciekawostak: jak na mosfety nic nie wialo to nawet 3dmark nie przechodzil do konca :angry: buahahaha czy uwazacie ze z plyta jest cos nie tak? bo wg. mnie nie jest normalne zachowanie. widze ze ludzie na takich plytach potrafia leciec na szynie 250 i jest wszystko wporzo, a napewno nie chlodza pwm azotem ps. zasilacz to cieftec 360w , a na procku jest 1.550V Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 mam plytke abit ic7 i dysk twardy ATA podlaczony przez przejsciowke Serillel do kontrolera SATA - czy w windowsie XP trzeba instalowac jakies dodatkowe sterowniki aby dysk lepiej chodzil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 SZUKAM POMOCY :) szukam jakiegoś dobrego stabilnego biosu / albo najnowszego jaki wogoole sie pojawil do ABIT-A model IS7 V2 i wszystkiego co może mi pomooc w normalnej pracy z tą płytą -- najnowsze linki do programoow '' uleprzających działanie procesora na tey pycie '' :) gg 3036259 mejl xwojciechx@wp.pl / GDYBY BYŁY PROBLEMY Z WYSŁANIEM NA TEN ADRES MEJLA TO pisać przez allegro -- najszybciej ida do mnie mejle nie wiedzieć czemu konto XWOJCIECHX jeśli wogoole znajdzie sie '' mocny w tym temacie '' to BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC I SZCZERE CHĘCI SORRY ZA capsa --- wariuje mi klawiaturka czasami / a czasami po prostu zapominam wyłączyc -- :) / :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Help!!!! Mam pytanko !!! Wiem że odpiszecie mi że było to już omawiane wiele razy,ale podajcie mi jaka jest maxymalna teperatura procka na Abicie IC7-G w stresie!!. Bo mi kompa zwiesza i pokazuje 73 stopnie!!! help. Nie wiem czemu na Asusie w stresie miałem 55 stopni a płytę zmieniłem tydzień temu na Abita!!!! ( mam 28 wersję Biosu - może to mieć jakieś znaczenie?) --------------------- P4E2,8@3,44(14*246)/Abit IC7-G /2x512 Hynix(2,5-3-3-6) D43/GF FX5200 Ultimate/WD Caviar 40GB/SoundBlaster Live 5,1/LG F700B/Chiftec HPC360-302DF/Cooler Gigabyte GH-PCU21-VG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, Do Readona Tak temperaturę PWM zminiejszasz zmniejszając temp otoczenia gdyż poietrze wew. obudowy chłodzi tem obwód .. a płyta normalnie jest w obudowie więc im mniejsza temp w obudowie to temp PWM powinna być mniejsza. Tak twierdzi Abit i ja nie zamierzam z twórcą tej płyty polemizować. Ja mam zestaw taki jak w sygnaturze .. krecony tak jak tam napisane ... temp. w max stresie skacze od 55-70 stopni i żadnej zwiechy nie mam ... Posiadam aktualny bios.... Ze strony http://www2.abit.com.tw/page/en/download/d...es/download.gif prosze sobie pobrać odpowiedni do modelu .. Ponadto z tym kreceniem to chyba z deka przesadzileś puszczać Celeron D315 2.26GHz na 3,9 GHz :blink: i powód może być w procesorze a nie w płycie .. nawet jak masz na procku 43 stop to nie znaczy że procka masz stabilnego B) Edytowane 20 Stycznia 2005 przez PoTaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) dziaki za rade pomysli sie :) jechalem na biosie 22moded by ktos tam, moze wtym ktwi problem zarzucilem 23oryginalny i zobaczymy czy bedzie juz ok, aha i teraz mi dziala programik do monitoringu temperatur ABITEQ, mysle tez ze problem mosfetow zostanie rowniez rozwiazany. z tym kreceniem to chyba z deka przesadzileś puszczać Celeron D315 2.26GHz na 3,9 GHz HARDCORE :D procek jak chodzil na 4ghz to faktycznie sie wieszal, a jednak jak pisalem: kiedy na mosfety wieja 2 wiatraki po 60mm i puszczone na 12V jest wszystko ok, tylko one tak chalasuja ze mi to bardzo przeszkadza :angry: Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Wiem że odpiszecie mi że było to już omawiane wiele razy,ale podajcie mi jaka jest maxymalna teperatura procka na Abicie IC7-G w stresie!!. Bo mi kompa zwiesza i pokazuje 73 stopnie!!! help. Nie wiem czemu na Asusie w stresie miałem 55 stopni a płytę zmieniłem tydzień temu na Abita!!!! (mam 28 wersję Biosu - może to mieć jakieś znaczenie) 1225904[/snapback] Przeważnie wychodzi 5-10 st. więcej niż na innych płytach a to z takiego powodu że Abit nie dokonuje pomiaru na powierzchni IHS tak jak inne płyty. Asus z kolei ma tendencję do zaniżania temperatur i różnice mogą dochodzić do 12 stopni. Ja na swoim Northwoodzie przy 2.8GHz nie mam więcej niż 53-54 stopnie w 2xPrime 95 a teraz na necie 37. Wersja 28 bios-u do odczytu temperatur nic nie wnosi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...