bartezjusz Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 mam dwa dyski ale nie w RAIDzie. jeden samsung 160 SATA drugi ATA 40 giga nie mam RAIDu tak też mi sie wydawało że są to sterowniki tylko do RAIDu czyli co nie instalować mam????????? 1330879[/snapback] ziomus skoncz juz meczyc nas i siebie :D instalujesz po F6 tylko te: INTEL ® 82801 FR SATA AHCI Controler for win 200/XP/2003 i nic wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 mam dwa dyski ale nie w RAIDzie. jeden samsung 160 SATA drugi ATA 40 giga nie mam RAIDu tak też mi sie wydawało że są to sterowniki tylko do RAIDu czyli co nie instalować mam????????? 1330879[/snapback] ja sadze ze wystarczy odpowiednia konfiguracja biosu ale rob jak uwazasz najwyzej bedziesz instalował winde kila razy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 ziomus skoncz juz meczyc nas i siebie instalujesz po F6 tylko te: INTEL ® 82801 FR SATA AHCI Controler for win 200/XP/2003 i nic wiecej to troche jeszcze pomęcze na amerykańskiej stronie abita na forum TU znalazłem że nie trzeba instalowac sterów do SATA jak sie nie ma dysków w RAIDzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 tak, to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam Jestem posiadaczem plyty IC7 i procesora P4 2.8Ghz ktory podkrecilem do 3.6Ghz. FSB magistrali wynosi wtedy 256MHz i zwiazku z tym mam pytanie - czy przy takiej FSB (256MHz) chipset bedzie dobrze sie chlodzil przy zastosowaniu tylko zwyklego pasywnego chlodzenia w postaci radiatora Zelmana ( tego niebieskiego) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 powinien ale dla pewnosci sprawdz reka czy jest cieply letni czy parzy i bedziesz wiedzial:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 powinien ale dla pewnosci sprawdz reka czy jest cieply letni czy parzy i bedziesz wiedzial:) 1346159[/snapback] a tak do ilu stopni C moze bezpiecznie pracowac chipset ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 50-60 ale radiatorek jak bedzie mial 50C to znaczy ze chipset ma wiecej:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 50-60 ale radiatorek jak bedzie mial 50C to znaczy ze chipset ma wiecej:P 1346251[/snapback] No u mnie radiator osiagnal temp max 54 C - wiec to chyba troche za duzo ? Na radiator dmucha troche ten duzy miedziany Zalman 7000 z procka ale widze ze cos slabo :( Czy moze ktos z Was chlodzi swoj chipset tym niebieskim Zelmanem ? moze ja dalem za duzo pasty lub cos nie tak jest u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja takim chłodziłem dośc dlugo i jest oki z nim to jest tak ze trzeba go dobrze przymocowac i pasty nie wolnodac zaduzo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amad Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 @Fidel: niech cie cholera,zmusiles mnie do rejestracji, przez Ciebie nie moge juz czytac tych postow, rzygac mi sie chce zrob sobie fotke jak juz sie wysmarkasz i dopiero zapodawaj na forum)): Uff, niedobrze mi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 @Fidel: niech cie cholera,zmusiles mnie do rejestracji, przez Ciebie nie moge juz czytac tych postow, rzygac mi sie chce zrob sobie fotke jak juz sie wysmarkasz i dopiero zapodawaj na forum)): Uff, niedobrze mi 1348783[/snapback] Ahahahah .. dobre ;D PS. Chlopaki , wierze wam-zamówiłem własnie IC7 W sklepie. piszecie , że jest wypasiony ;) No cóż 400 zeta w plecy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 @Fidel: niech cie cholera,zmusiles mnie do rejestracji, przez Ciebie nie moge juz czytac tych postow, rzygac mi sie chce zrob sobie fotke jak juz sie wysmarkasz i dopiero zapodawaj na forum)): Uff, niedobrze mi 1348783[/snapback] Ahahahah .. dobre ;D PS. Chlopaki , wierze wam-zamówiłem własnie IC7 W sklepie. piszecie , że jest wypasiony ;) No cóż 400 zeta w plecy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie w plecy tylko dobra inwestycja ... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 dokladnie .. nie pozalujesz .. he h uwierz mi ;] sam mam i nie nie narzekam ;] he no chyba ze abit fatality ale to juz inna platfirma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 A ja nie pozaluje jak kupie ABITA IS7 do procka p4 1.8 nothwood? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Napewno nie pozalujesz te plyty sa zaje.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 mam jaja z GAT na IS7 a mianowicie, GAT dziala jak mam CL2 w innym przypadku (CL2.5 CL3 BySPD) komp sie budzi ale nie bootuje czy u Was tez tak jest czy moja plyta jest jakas niedorobiona :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 A ja nie pozaluje jak kupie ABITA IS7 do procka p4 1.8 nothwood? :) 1368924[/snapback] U mnie w tej płytce siedzi P4 3,2GHz HT z odblokowanym mnożnikiem :D a w porcie AGP usadowił się 6800GT. Płytkę naprawdę polecam. Aha ja mam wersje okrojoną z dodatkowych portów sata i innych zbędnych rzeczy - IS7-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zalman wydaje się dosyć ciężki przyklejać na chamiszcza dwuskładnikowym Thermopoxem? Nie odpadnie? ile lać tego kleju? Sorka za pytanie takie ale jeszcze nie robiłem takich operacji. Już prawie nie da sie wytrzymać z tym wiatrakiem wyje i warczy :blink: Kupiłes radiator bez sprawdzenie mocowania? :lol: Kleic nie radzę, bo chip intela jest mały i powierzchnia klejenia wyniosłaby ok 1x1 cm2 Zobacz na ten wątek http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=102053&hl= Jeżeli masz inny pomysł, to chętnie posłucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Jeśli chcesz to mam fajny wiatraczek z radiatorem CoolMastera. Pasuje pod AI7 i IS7 :) lub kupuj Thermaltake TIGER 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jeśli chcesz to mam fajny wiatraczek z radiatorem CoolMastera. Pasuje pod AI7 i IS7 :) lub kupuj Thermaltake TIGER 1 1381511[/snapback] Tiger bardzo dorgi, IMO lepiej sprzedać płytę i do lożyć te 60 zł i kupic z pasywnym chłodzeniem :) A czy mógłbyś pokazac zdjęcia Twojego coolermastera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tiger bardzo dorgi, IMO lepiej sprzedać płytę i do lożyć te 60 zł i kupic z pasywnym chłodzeniem :) A czy mógłbyś pokazac zdjęcia Twojego coolermastera? 1382745[/snapback] swieci na niebiesko :) wogole nie uzywalem, ale pasuje na IS7/AI7, mialem go uzywac na AI7, ale był mały problem z płytą i musiałem zakupić IS7, czego nie żałuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 wogole nie uzywalem, ale pasuje na IS7/AI7, mialem go uzywac na AI7, ale był mały problem z płytą i musiałem zakupić IS7, czego nie żałuje :D 1383754[/snapback] Ten model już widziałem i teraz pytanie do Ciebie, gdzie zapinki? :blink: Bo o nich tutaj była mowa :lol: Tylko nie mów że go przyklejałeś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Na śline ;P Ps do tych plyt da sie dorobic mocowanie. Potrzeba wiertarke , pile do metalu , pare drobiazgów i gotowe ^_^ Ja tak zrobilem z blokiem wodnym na IC7 - Wujek pomagał :rolleyes: Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Na śline ;P Ps do tych plyt da sie dorobic mocowanie. Potrzeba wiertarke , pile do metalu , pare drobiazgów i gotowe ^_^ Ja tak zrobilem z blokiem wodnym na IC7 - Wujek pomagał :rolleyes: 1384255[/snapback] he he zapomniales dopisac joke :) hehe pierwsza mysl jaka mi przyszla na mysl to ze wywierciles dziory w mabo :) ale widzialem na forum fotki wlasnie takiej zapinki na blok :) fajny bajer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 zapinki można wziąć z oryginalnego wiatraczka i włożyć między żeberka, ale nie potrzeba, ponieważ pod radiatorkiem jest taśma termoprzewodząca, samoprzylepna :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 eee ja tam z kątownika (blachy o takim kształcie T - dla niekumatych ;p ) paru sróbek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 ja bym niczergo na kleju do i875/i865 nie przyklejal!! bo odpadnie z rdzeniem i bedzie koniec - po mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 eee ja tam z kątownika (blachy o takim kształcie T - dla niekumatych ;p ) paru sróbek 1384735[/snapback] katownik jest w ksztalcie litery L w ksztalcie T jest teownik ;) ale to to juz taki max OT tera moje pytanie uzywacie zintegrowanych kart muzycznych? u mnie sa jakies przebicia w momencie gdy dysk cos czyta/zapisuje mial ktos z tym stycznosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...