Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

katownik jest w ksztalcie litery L w ksztalcie T jest teownik ;) ale to to juz taki max OT tera moje pytanie uzywacie zintegrowanych kart muzycznych? u mnie sa jakies przebicia w momencie gdy dysk cos czyta/zapisuje mial ktos z tym stycznosc?

1387467[/snapback]

ja mam cały czas jakiś delikatny szum w słuchawkach, nawet jak wyłącze całkowicie głos! :|, a na drugim kompie na innej płycie i na tych samych słuchawkach wszystko OK :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już sobie zrobiłem z dźwiękiem :)

w biosie pogrzebałem i jest tam opcja odpiedzialna za sprawdzanie zegara pci czy jakoś tak, włączyłem to i mam "cisze" jak nic nie słucham :D

w przyszłym tygodniu będą podłączał sprzęt na optyke to zobaczymy jak to będzie mykać :)

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytałem cały topic o IC7, ale nie znalazłem nic o napieciach, moje pytanie ....

jakie mogę dać największe bezpieczne napięcie na P4 northwood'zie (533MHz)? bym czasem nie spalił CPU

jechałem już 2,4 @ 3,0Ghz ale było niestabilnie (prime błędami sypał), stąd moje pytanie

//pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ja z takim pytankiem wczoraj pierwszy raz zdecydowalem sie na podniesienie FSB, dalem na poczatek na 220, resetnalem kompa, wszystko ok. Dalem jeszcze wyzej, na 230, i dalej wszystko midzio - osiagnalem 3,45ghz z mojego 3,0 :wink: I to na standardzie. W dodatko zapodalem na noc prime95 rano wstaje komp nadaj chodzi, czyli wszystko ok. Temperatura siega w prime95 torture test do 60stopni (podczas grania nie przekracza 50). I teraz moje pytanko, jaki mam jeszcze zapas, czy warto jest krecic dalej i czy jest jakies ryzyko ? Ciekawy jestem co by sie stalo jakbym dal na 250FSB ;)

Moja plyta glowna to abit IS7-E2 a procek to Pentium Prescot 3,0ghz HT ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kreci ile wlezie do rozsadnej temp. i napiecia

Powinien pojsc na 3,75 GHz ;)

z lekkim podniesieniem napiecia :D

Temp tak do 70 przy max obciazeniu, lub zainwestuj w jakiegos pentagrama ;)

www.apollo.pl

www.esc.pl

www.pcprojekt.pl

1399147[/snapback]

Apollo - 525.00

Esc - Nie ma ;)

Pcprojek - równiez nie ma :D

A ten sklep co podałem zaufany czy jakis shit??

Edytowane przez zeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proline.pl - 539zł

gral.pl - 544zł

Siema ja z takim pytankiem wczoraj pierwszy raz zdecydowalem sie na podniesienie FSB, dalem na poczatek na 220, resetnalem kompa, wszystko ok. Dalem jeszcze wyzej, na 230, i dalej wszystko midzio  - osiagnalem 3,45ghz z mojego 3,0 :wink: I to na standardzie. W dodatko zapodalem na noc prime95 rano wstaje komp nadaj chodzi, czyli wszystko ok. Temperatura siega w prime95 torture test do 60stopni (podczas grania nie przekracza 50). I teraz moje pytanko, jaki mam jeszcze zapas, czy warto jest krecic dalej i czy jest jakies ryzyko ? Ciekawy jestem co by sie stalo jakbym dal na 250FSB ;)

Moja plyta glowna to abit IS7-E2 a procek to Pentium Prescot 3,0ghz HT ;]

1399880[/snapback]

60st to nienajlepiej, u mnie 55 nie przekracza :)

zainwestuj w arctic freezer 4, temp się zmniejszy i możliwości proca też pewnie wzrosną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainwestuj w arctic freezer 4, temp się zmniejszy i możliwości proca też pewnie wzrosną

A wlasnie myslalem co by tu sobie kupic, zeby bylo chlodniej. No pasuje mi to "coś", tylko teraz powiedz mi czy to: http://allegro.pl/show_item.php?item=47882080 by się nadawało? ;] Acha i powiedz szczerze czy osoba ktora nigdy z takim czyms nie miala kontaktu da sobie rade? w montazu.. jest jakas intrukacja? :wink: Wiesz jesli chodzi w oc to tyle potrafie co przestawiac taktowania w gfx i zmieniac fsb ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi