Velocity Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Hmm, 37*C na procku jest jak najbardziej realne :) Ja na BOX mialem 40*C wiec jest to mozliwe. Zalezy to od wichury jako sie posiada w budzie... A i nie maialem -10*C w pokoju, wiec nie przymarzalem do stolka czytajoc Tweak. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 taa jasne IC-7 i 40* na prescocie i boxie!! jakos nie chce mi sie w to wiezyc!! chyba ze abit wypujscil jakies nowy bios poprawiajacy temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) akurat moja plytka dobrze odczytuje temperatury, wiec było to prawdziwe 37st a nie zawyzone o 10 st ;) btw. mam IS7 a nie IC7 btw2. fidel zmień ten avatar bo żygać się chce... Edytowane 5 Maja 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 niech wam bedzie a avatara nie zmienie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Właśnie dostałem maila od komputroniku w tej głośnej sprawie płytki DFI, którą zamówił kolega koparka [ jeżeli błąd w nicku, popraw mnie ] Witam cena jest aktualna. Był problem z dostepnością tej płyty, ale jutro powinno dojechać do nas kilka sztuk PozdrawiamKrzysztof Bartkowiakk.bartkowiak@komputronik.pltel. (061) 835-94-97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Oooo, jak tylko beda te plytki dostepne to sprzedaje swojego abita, przyda mi sie stabilne fsb 250 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Myślisz, że opłaca się zmiana z IS7 na tego DFI ? [ jeśli tak, podaj powody ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 is7 = i865PE, dfi = i875 czyli na dfi masz PAT + dfi lepiej sobie radzi z wyższym fsb a is7 przy fsb 250 juz u mnie pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 To prawda na moim IS7 250MHz to kresy jej mozliwosci, ale zeby zmieniac na inne mobo to juz zdziwianie. Lepiej zbierac kase na zupelnie nowe graty. Choc czego sie nie robi dla sportu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 to jest jakby wymiana, is7 sprzeda sie za ~300zł, a dfi 300zł też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 to jak beda to kupie i powiem czy warto :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 czekamy z niecierpliwością :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Właśnie dostałem maila od komputroniku w tej głośnej sprawie płytki DFI, którą zamówił kolega koparka [ jeżeli błąd w nicku, popraw mnie ] Witam cena jest aktualna. Był problem z dostepnością tej płyty, ale jutro powinno dojechać do nas kilka sztuk PozdrawiamKrzysztof Bartkowiakk.bartkowiak@komputronik.pltel. (061) 835-94-97 1428098[/snapback] jest pewna wazna sprawa... kiedy dostales tego maila??? bo ja jak na poczatku zamawialem to tez mi napisali, ze powinna byc dostawa, a potem ze juz nie beda mieli tej plyty w najblizszym czasi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ja na IS7 wyciagam FSB duzo ponad 250MHz! tylko to tez zalezy od wersji biosu, wiec polecam zabawe z flaszowaniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) @koparka : Z tego co pisze w Outlooku : 2005-05-05 12:14 EDIT : Jak by ktoś nie wierzył, screen maila : http://img28.echo.cx/img28/9998/mail5yq.jpg Edytowane 6 Maja 2005 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Czy ktoś z posiadaczy płyt serii IS7 może coś powiedzieć odnośnie współpracy Abita IS7-E z dyskiem SATA: -- czy podkręcanie procesora powoduje problemy z pracą dysku na SATA (P4 2.4HT@3.12 fsb=260 5:4, mem 208MHz, pci/agp=fixed=33MHz, ICH5 bez Raid) -- kontroler OnChipSATA na płycie może pracować w 3 trybach: Combined, Enhanced i SATA only. Obecnie mam dysk na PATA na I kanale i na nim WinXP, a CD/DVD-ROM na II kanale . Planuje dokupić dysk na SATA i na nim postawić Linuxa i Win2003 server do eksperymentów. Założenie jest takie, aby 1) system na PATA nie widział systemów(dysku) na SATA i 2) odwrotnie, bez fizycznego wyjmowania/odłączania dysków. Przypadek 1) wystarczy wyłączyć kontroler SATA, przypadek 2) w/g instrukcji nadaje się tryb pracy Combined kontrolera SATA - w którym wyłącza się I kanał PATA lub II kanał. Tyle instrukcja i teoria, czy ktoś testował taką konfigurację, czy w przypadku 2) nie będzie problemu z bootowaniem z dysku SATA? Dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 miałem podłączony na raz dysk pod pata i pod sata, nie było żadnych problemów, w biosie musisz ustawić priorytety dysków, z którego ma najpierw bootować, bodajże w zakładce advanced settings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 @koparka : Z tego co pisze w Outlooku : 2005-05-05 12:14 EDIT : Jak by ktoś nie wierzył, screen maila : 1429866[/snapback] no ja cały czas czekam az sobie je zakupicie i pokarzecie na co je stać [OC :D ] ja jakos nie moge sie doniej przekonac oc mojego 2,4C na tej płycie jest słabe bo ledwo 3,1xGhz ale to bardziej wina proca bo na 2 rożnych IC7 tez miałem tylko tyle :angry: ale zato oc pamieci ( te co w podpisie) jest bardzo słabe w porównaniu do IC7 no może wy zmienicie moje nastawienie do tych nobo :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 dzisiaj ma byc dostawa ale cena to juz 319zl jak wykombinuje kase to dzisiaj popoludniu zamawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 ja jestem cfaniczek i juz sobie ja zamowilem :] mam nadzieje, ze tym razem mnie w bambuko nie zrobia, podwyzka jest logiczna no i tak wiedza, ze plyty szybko zejda.... a mi to tam 20zl jak na taka plytke i tak wisi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 ja jednak najpierw wymienie pamiątki jak będę miał troche kaski, potem jednak ic7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 dzisiaj ma byc dostawa ale cena to juz 319zl jak wykombinuje kase to dzisiaj popoludniu zamawiam 1449311[/snapback] Jakoś tej dostawy nie widać :-) Dobrze, że się załapałem poprzednio... Swoją drogą , ciekawe czemu taka niska cena na tą płytę? Czyżby to były egzemplarze z reklamacji z zachodu? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 moze to juz koncowka seri i chca sie jej pozbyc... chociaz kto wie nawet jesli sa to reklamowane plyty to i tak jest na nie 2 lata gwarancji a dostawy nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale faza. Po wymianie biosa na IS7 z 2.3 (który jest tak badziewny, ze mi sie nawet nie chce o tym pisać) na 2.4, aida i everest151 wykrywają mi plyte jako IS7-G ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 a mi nie wiem czemu wywala blad przy starcie ABIT Flash Menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 witam wlasnie kupilem ic7 i jest rewelacyjna:) u mnie celek ma jakies 42C-50C na magistrali 200 i napieciu 1.33v na boxie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale faza. Po wymianie biosa na IS7 z 2.3 (który jest tak badziewny, ze mi sie nawet nie chce o tym pisać) na 2.4, aida i everest151 wykrywają mi plyte jako IS7-G ??? :blink: 1451558[/snapback] Wyszły dwa oddzielne biosy - jeden dla is7-g, a drugi dla is7/is7-e. Który bios jest najlepszy do oc? Ostatnio wymieniłem z 1.7 na 2.4 i oc nawet troche gorsze niz na starym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 miałem podłączony na raz dysk pod pata i pod sata, nie było żadnych problemów, w biosie musisz ustawić priorytety dysków, z którego ma najpierw bootować, bodajże w zakładce advanced settings 1448364[/snapback] Przy oc nie ma kaszany z danymi na SATA? (w którejś z recenzji o tym było, ale może to się tyczy tylko 915/925). A który tryb pracy kontrolera SATA wybrać (combined), aby dyski się wzajemnie nie widziały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 kręciłem swojego proca na fsb 250, dysk sata jak widać działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 po to wlasnie jest blokada agp/pci zeby dyski i inne urzadzenia dzialaly, choc przy oc zawsze cos moze pojsc nie tak i np. system moze sie posypac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...