lukas-comp Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ja na IS7 wyciagam FSB duzo ponad 250MHz! tylko to tez zalezy od wersji biosu, wiec polecam zabawe z flaszowaniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) @koparka : Z tego co pisze w Outlooku : 2005-05-05 12:14 EDIT : Jak by ktoś nie wierzył, screen maila : http://img28.echo.cx/img28/9998/mail5yq.jpg Edytowane 6 Maja 2005 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Czy ktoś z posiadaczy płyt serii IS7 może coś powiedzieć odnośnie współpracy Abita IS7-E z dyskiem SATA: -- czy podkręcanie procesora powoduje problemy z pracą dysku na SATA (P4 2.4HT@3.12 fsb=260 5:4, mem 208MHz, pci/agp=fixed=33MHz, ICH5 bez Raid) -- kontroler OnChipSATA na płycie może pracować w 3 trybach: Combined, Enhanced i SATA only. Obecnie mam dysk na PATA na I kanale i na nim WinXP, a CD/DVD-ROM na II kanale . Planuje dokupić dysk na SATA i na nim postawić Linuxa i Win2003 server do eksperymentów. Założenie jest takie, aby 1) system na PATA nie widział systemów(dysku) na SATA i 2) odwrotnie, bez fizycznego wyjmowania/odłączania dysków. Przypadek 1) wystarczy wyłączyć kontroler SATA, przypadek 2) w/g instrukcji nadaje się tryb pracy Combined kontrolera SATA - w którym wyłącza się I kanał PATA lub II kanał. Tyle instrukcja i teoria, czy ktoś testował taką konfigurację, czy w przypadku 2) nie będzie problemu z bootowaniem z dysku SATA? Dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 miałem podłączony na raz dysk pod pata i pod sata, nie było żadnych problemów, w biosie musisz ustawić priorytety dysków, z którego ma najpierw bootować, bodajże w zakładce advanced settings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 @koparka : Z tego co pisze w Outlooku : 2005-05-05 12:14 EDIT : Jak by ktoś nie wierzył, screen maila : 1429866[/snapback] no ja cały czas czekam az sobie je zakupicie i pokarzecie na co je stać [OC :D ] ja jakos nie moge sie doniej przekonac oc mojego 2,4C na tej płycie jest słabe bo ledwo 3,1xGhz ale to bardziej wina proca bo na 2 rożnych IC7 tez miałem tylko tyle :angry: ale zato oc pamieci ( te co w podpisie) jest bardzo słabe w porównaniu do IC7 no może wy zmienicie moje nastawienie do tych nobo :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 dzisiaj ma byc dostawa ale cena to juz 319zl jak wykombinuje kase to dzisiaj popoludniu zamawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 ja jestem cfaniczek i juz sobie ja zamowilem :] mam nadzieje, ze tym razem mnie w bambuko nie zrobia, podwyzka jest logiczna no i tak wiedza, ze plyty szybko zejda.... a mi to tam 20zl jak na taka plytke i tak wisi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 ja jednak najpierw wymienie pamiątki jak będę miał troche kaski, potem jednak ic7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 dzisiaj ma byc dostawa ale cena to juz 319zl jak wykombinuje kase to dzisiaj popoludniu zamawiam 1449311[/snapback] Jakoś tej dostawy nie widać :-) Dobrze, że się załapałem poprzednio... Swoją drogą , ciekawe czemu taka niska cena na tą płytę? Czyżby to były egzemplarze z reklamacji z zachodu? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 moze to juz koncowka seri i chca sie jej pozbyc... chociaz kto wie nawet jesli sa to reklamowane plyty to i tak jest na nie 2 lata gwarancji a dostawy nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale faza. Po wymianie biosa na IS7 z 2.3 (który jest tak badziewny, ze mi sie nawet nie chce o tym pisać) na 2.4, aida i everest151 wykrywają mi plyte jako IS7-G ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 a mi nie wiem czemu wywala blad przy starcie ABIT Flash Menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 witam wlasnie kupilem ic7 i jest rewelacyjna:) u mnie celek ma jakies 42C-50C na magistrali 200 i napieciu 1.33v na boxie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale faza. Po wymianie biosa na IS7 z 2.3 (który jest tak badziewny, ze mi sie nawet nie chce o tym pisać) na 2.4, aida i everest151 wykrywają mi plyte jako IS7-G ??? :blink: 1451558[/snapback] Wyszły dwa oddzielne biosy - jeden dla is7-g, a drugi dla is7/is7-e. Który bios jest najlepszy do oc? Ostatnio wymieniłem z 1.7 na 2.4 i oc nawet troche gorsze niz na starym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 miałem podłączony na raz dysk pod pata i pod sata, nie było żadnych problemów, w biosie musisz ustawić priorytety dysków, z którego ma najpierw bootować, bodajże w zakładce advanced settings 1448364[/snapback] Przy oc nie ma kaszany z danymi na SATA? (w którejś z recenzji o tym było, ale może to się tyczy tylko 915/925). A który tryb pracy kontrolera SATA wybrać (combined), aby dyski się wzajemnie nie widziały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 kręciłem swojego proca na fsb 250, dysk sata jak widać działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 po to wlasnie jest blokada agp/pci zeby dyski i inne urzadzenia dzialaly, choc przy oc zawsze cos moze pojsc nie tak i np. system moze sie posypac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Niedoświadczony_ Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Mam pytanko: Czy właśnie jeśli nie zablokowałem AGP/PCI to mógł się zrypać HDD :?: Bo któregoś razu zapomniałem tego zrobić i od tamtego czasu mam dziwną akcję: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132298 czy to może być właśnie tego przyczyna (tzn nie zablokowanie)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Siema ja z takim pytaniem mam is7-e2 i zasilacz Chieftec 360W z dwoma wentylami. Jeden jest podlaczony do plyty glownej. I teraz mam pytanie. Chcialbym sobie zakupic jakies dwa wentyle 80x80 na tyl budy żeby wdmuchiwał i na przod zeby wydmuchiwał. Tylko jest jeden problem, jak mam je podlaczyc do mojej mobo? Jak sprawdzalem to nie mam tyle wejsc :( Sa jakies przejsciowki czy co? Da sie to jakos zrobic? Bardzo mi na tym zalezy bo ostatnio troche komp mi sie grzeje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 sa przejsciowki na allegro z 3 pin na 4 pin, btw z tylu wydmuciach!acy z przodu wdmuciach!acy jakby co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ktos juz mi poradzil ze mozna obciac kable i bezposrednio do molexa podlaczyc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 he aa no mozna wszystko mozna ale jak chcesz miec wszystko bezpiecznie i solidnie to polecam taka przejsciowke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Ktos juz mi poradzil ze mozna obciac kable i bezposrednio do molexa podlaczyc. :D 1452975[/snapback] Takie coś sobie kup. Pewnie znajdziesz gdzieś taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50949119 to samo co zalman tyle że domowej roboty i 5zł tańsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Jakby ktos chcial jescze kupic tego DFI lan party to polecem www.imperium.net.pl ; nawet taniej niz w komputroniku (285zl), a w godzine (wow) po zamowieniu dostalem SMS z informacja o wyslaniu paczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Mam pytanie ;) Ktoś już dostał tą DFI :?: bo nie wiem czy zamawaić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Ja na pewno dostane w poniedzialek, btw. zajrzyj tam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132673 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Witam jeste jakis bios do IC7 ktory nie zawyza temp Ktory cieszy sie najlepszym powodzeniem Obecnie mam Version: 24 stad mozna pobrac bios do ic7/ic7g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Niedoświadczony_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Sorka że ponownie pisze, ale nikt nie odpowiedział mi na mój problem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...260&p=1452641 Jeśli nie wiecie to powiedzcie ale nie zostawiajcie mnie z niczym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mam pytanko: Czy właśnie jeśli nie zablokowałem AGP/PCI to mógł się zrypać HDD :?: Bo któregoś razu zapomniałem tego zrobić i od tamtego czasu mam dziwną akcję: 1452641[/snapback] mógł się zrypać jeżeli miał za wysoką częstotliwość magistrali pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...