koleszka Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 PWM to uklady zasilajace proca, to, to co jest na lewo od procka te takie czarne kwadraty (zwane mosfetami przez jednych przez innnych inaczej :-P ) oraz te 4 cewki i kondensatory. 1462926[/snapback] A to co w biosie widnieje jako "system" to właśnie PWM? Bo w speed fanie jest 6 odczytów temperatury: Temp1 Temp1 Temp2 Temp3 HDD0 HDD1 Temperatura tych Temp1 jest taka sama; zastanawiam się czy jest to to samo, czy może PWM oraz system, czy może PWM i jeszcze coś innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 system to temperatura w obudowie ale nie to samo co PWM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Otoz to. Temp PWM to temp ukladow zasilajacych, temp proca to wiadomo, system to niby temp obodowy, ale nie dokonca... ciekawe gdzie jest czujnik od tego. I na plycie sa tylko te czujniki od temp . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Kliknij lewym, wait 1sec. i jeszcze raz ROTFL ;] 1470916[/snapback] Najpier lewy zeby zaznaczyc a potem przytrzymac prawy klawisz myszy, reszta tak jak mowiles. Dzieki dziala :) Edytowane 29 Maja 2005 przez gralmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 gralmi a jak tam praca nad zapinką? Mam już swojego Zalmana, i tylko czekam na instruktaż ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) gralmi a jak tam praca nad zapinką? Mam już swojego Zalmana, i tylko czekam na instruktaż ;] 1472090[/snapback] Jednak sposob ktory obmyslilem na papierze nie dal sie zrealizowac w rzeczywistosci :? Chcialem pret mealowy z nagwintowanym otworem zachaczyc o 2x uchwyty na plycie, Z drugiej strony to samo. Potem za pomoca zapinek od zalmana przykrecic radiatorek do pretow Jednak tu pojawily sie problemy. Zalman nie miesci sie razem z Aerocool VM 101 :mur: i oryginalne uchwyty zalman na kolki sa za nisko. Teraz mysle jak by mozna bylo go zamocowac na druciki wykorzystujac oryginalme zapinki od Zalmana B) Dlaczego abit wymyslil te durne uchwyty na moboa zamiast otworow?? Wtedy wystarczylo by nadwintowac radiator i wszystko skrecic :angry: Edytowane 30 Maja 2005 przez gralmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) 1. Jak wyłączyć ten napis, a właściwie zapytanie przy starcie o raid? Już mi nic do głowy nie przychodzi... Pozatym... 2. Mam to co w opisie..jakie ustawienia w biosie proponujecie? Chodzi mi głównie o GAT... (PAT chodzi bez problemu od początku) I jeszcze... 3. Jeśli pamiątki chodzą na 2,5 v przy 2-3-3-5 i nie wywalają błędów, a producent zaleca 2,8v (nie podaje timingów), to je zostawić na 2,5 czy 2,8? Kostki to Twinmos Twister pc4300 533mhz 3cl 2x512MB. (GAT na a/a/a/a/a/) 4. Kość w 3 slocie tak na dotyk strasznie się grzeje, tzn ledwo na niej można palec przytrzymać, ale nie parzy... W slocie 1 jest oki, kostka ledwo letnia (dodam że na 1 slot dmucha jakiekolwiek powietrze, a na 3 nie bardzo). Zmieniałem już kości miejscami, i dokładnie ta sama sytuacja. (GAT na a/a/a/a/a/) 5. Jeśli ktos ma ochote, to poprosze o propozycje testów, moge porobić, zobaczymy co daja poszczególne funkcje, ich włączenie i wyłączenie... Procek daje rade do FSB260, wiec jest troche możliwości. 6. Na koniec, przepraszam za długi post, i za to co teraz: Jaki najleprzy bios? Może jakieś uwagi? Chodzi mi o stabilność podczac kręcenia, no i może o skalibrowanie temp na cpu... No i oczywiście jak go poustawiać? Mam nadzieje że ktoś odpisze... W razie co chętnie pogadam na pw lub gg o wyżej przedstawionych problemach... Mam 2 druciki do mobo, do zamocowania radiatorka na zbyciu... jak by ktoś chciał... :D Edytowane 31 Maja 2005 przez Oles07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ja ponawiam pytanie ;) Poda ktos adresy sklepów internetowych(wiarygodnych) gdzie kupie IC7-G za 500zł :D?? Znalazłem http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=1694 za 515zł Gdzie jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s..._detail&id=6459 - 530zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 1480282[/snapback]Przecie drozej? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony_Iwan Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ja tesh posiadam mobo Abit IS7 nie narzekam miałem problem z dźwiękiem po podkręceniu procka do 3.5 okazało się że trzeba przestawić jeden ze zworków na płycie głównej żeby więcej energii było dostarczane do karty dźwiękowej ( on board ) A mam jeszcze drobne pytanko na jak najlepiej moge podkręcić swojego procka żeby był stabilny i dobrze się sprawował. Dziękii z góry za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ja tesh posiadam mobo Abit IS7 nie narzekam miałem problem z dźwiękiem po podkręceniu procka do 3.5 okazało się że trzeba przestawić jeden ze zworków na płycie głównej żeby więcej energii było dostarczane do karty dźwiękowej ( on board ) A mam jeszcze drobne pytanko na jak najlepiej moge podkręcić swojego procka żeby był stabilny i dobrze się sprawował. Dziękii z góry za odp. 1480337[/snapback] Napisz jeszcze rez "tesh" to postaram sie aby wszystkie twoje posty były kasowane ;) A co my wrózki? Sprawdz na ile pójdzie, podnies napiecie, sprawdz temp. i krec Jak wszystko bedzie Full Stable(po testach itd.) to zmniejsz taktowanie o 5% i wtedy bedzie na 100% stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Przecie drozej? :mur: 1480295[/snapback] A no drożej, ale pewniej :P ( chyba xD ) Szalony_Iwan Czytaj FAQ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 to kup ic7 rozni sie tym ze nie ma lana i raida s-ata i kosztuje prawie 100zl mniej:) chyba ze musisz miec 4x s-ata a lan niby jest ale chyba tylko na plytce;) bo w biosie nie widac:P hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 A drugie temp. 1 to co to jest? ;) Bo u Mnie dość mocno się smaży ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemula Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Kupilem plyte abita is-7 z pamiecia kingston 512Mb 400Mhz ,posiadam procek PIV 2,6 i karte graficzna radeon 9000 saphire. Mam problem-nie moge zainstalowac oryginalnych sterownikow do karty graficznej. Po zainstalowaniu sterow i zaladowaniu win xp wywala mi blad, ze nie mozna zaladowac jakiegos pliku. Dopiero SP2 rozpoznaje prawidlowo karte jako radeona ale oryginalnych sterow dalej nie moge wrzucic. Moze trzeba cos przestawic w BIOS-ie ??? Pomocy...! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 hmm dziwne ze bo raczej nie powinno sie nic gryzc:/ a sprubuj wyciagnac grafike i wrzucic ja jeszcze raz bo ja mialem tak ze mi wywalalo stery a jak wyciaglem i wlozylem grafike to potem problem zniknol, a prubowales np omegi zainstalowac?? albo jakies inne wersje sterow?? pozdro powodzenia!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemula Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 wlasnie probowalem juz omegi,jeszcze sprobuje wyciagnac i wlozyc karte,ale watpie zeby to pomoglo bo przeciez po SP2 winda rozpoznaje karte,wkurza mnie to ze nie dziala to wszystko jak powinno! Grafa jest bankowo sprawna bo pracowalem na niej caly czas na starym kompie. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemula Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 No i probowalem juz wszystkich sterownikow,zaktualizowalem BIOS i dalej to nie pomaga. Wiec szybko zaisntalowalem Win ME i nie ma zadnego problemu, system przyjmuje oryginalne sterowniki. W takim razie wszytsko wskazuje na to ze wina lezy po stronie Win XP tylko nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic. Po zaisntalowaniu i restarcie systemu wyskakuje blad ze plik cli.exe zykonal nieprawidlowa operacje..... :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 tez kiedys mialem problem z instalacja sterow i zrobilem tak odpalasz setup omeg po rozpakowaniu plikow odpala sie ten wlasciwy setup wylacz go wejdz w menedzer urzadzen karta graficzna aktualizuj sterowniki i wskaz folder program files/radeon omega drivers/xxxx/2kpxp_inf te xxxx to katalog ktorego nazwa jest wersja sterow mi pomoglo moze i tobie sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 temat jest za duzy zeby go w calosci przeczyac wiec przepraszam ze zadam pytanie ktore moliwe ze zostalo kiedys tam zadane a mianowicie mam pentagram a 80cu i ic7-g na ktorej zaciera mi sie ten nieszczesny NB fan wiec musze go wymienic bo budzi mi siostre w pokoju jak kompa wlaczam :P mam na oku ThermalTake Tiger 1, czy on sie zmiesci do mnie z tym pentagramem, czy jest naprawde taki cichy jak zapowiada producent ;) i czy to dobry wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 czy jest naprawde taki cichy jak zapowiada producent ;) i czy to dobry wybor? 1488919[/snapback] nie jest cichy znacznie lepszym wyborem jest thermalright nb1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 a jak z wejsciem jego pod pentagrama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 a jak z wejsciem jego pod pentagrama? 1489096[/snapback] sadze ze nie powinno byc problema ale dla pewnosci zlookaj na necie jego wymiary i wstepnie pomierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Wie ktoś jak wyłączyć to nieszczęsne zapytanie o raid przy włączaniu kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 w biosie masz opcje raid rom w integeared pheripherlas w jakijs tam zakldace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 to kup ic7 rozni sie tym ze nie ma lana i raida s-ata i kosztuje prawie 100zl mniej:) chyba ze musisz miec 4x s-ata a lan niby jest ale chyba tylko na plytce;) bo w biosie nie widac:P hehe 1483485[/snapback] To jakim cudem mam raida 0 :) zrobionego z 2 dysków SATA :) na IC7 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 hehe kean troszke sie pomylil jest raid jest sat tylko ze zamiast 4 wejsc jak jest na ic7-g sa tylko 2 :) i to jet ta roznica .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Panowie .. a więc tak ... :) Troche lamerskie pytanie , mianowicie skąd pobrać najnowszy/najlepszy bios do IC7 (bez G ;P ) ,bo boje sie samemu szukac , zeby nie zabic plyty (sama wymiana kosci biosu pomimo tego ze nie jest az tak upierdliwa - tylko zaniesienie plyty do serwisu , narazila by mnie na dosc duzy stres - Rodzice sa wysoce przeciwny mojemu WC , sadza ze przesadzam i ze "niszcze" tak drogi sprzet , dlatego musze uwazac zeby zjebki nie dostac ;D. Nooo jak na jedno zdanie to niezle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Panowie .. a więc tak ... :) Troche lamerskie pytanie , mianowicie skąd pobrać najnowszy/najlepszy bios do IC7 (bez G ;P ) ,bo boje sie samemu szukac , zeby nie zabic plyty (sama wymiana kosci biosu pomimo tego ze nie jest az tak upierdliwa - tylko zaniesienie plyty do serwisu , narazila by mnie na dosc duzy stres - Rodzice sa wysoce przeciwny mojemu WC , sadza ze przesadzam i ze "niszcze" tak drogi sprzet , dlatego musze uwazac zeby zjebki nie dostac ;D. Nooo jak na jedno zdanie to niezle ;) 1491830[/snapback] BIOS release 2.8 for IC7, IC7-G V1.0/1.1 Wiec po prostu sciagasz ten bios i flasciach!esz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...