misio_m Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 zapuściłem 2x stress prime test blend na noc na fsb 253, vcore 1.4625, vdimm 2.7, po 8h zero błędów. Włączyłem 2x stress prime test ten do testowania proca - 1 minuta i błąd, tak samo na fsb 250. Napięcia wyższego nie chce dawać bo jeszcze padnie :/ Czyli pamięci stabilne a proc nie :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Czy na IC7 znieści się Zalman NB47J z Zalmanem CNPS7000B-AlCu ???... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Na ic7-g sie mieści (musisz zalmana niebieskiego tak zamontować żeby jego niższa krawędz weszła pod 7000). Właśnie podobne zestawienie chodzi mi po głowie (7000Cu), tylko czy zalman nb47j da rade przy fsb 250-nie sądze... Do posiadaczy prescota: Jeśli interesuje kogoś kręcenie np tylko do gier, czy testów to można wyłączyć HT w biosie! W gierach, jeśli nie chodzi coś w tle i tak nie widać różnicy, a procek jest stabilniejszy. U mnie np na 3,75GHz (przy 1,5125v a do ilu można?) z HT wywala bład po 5 minutach (prime x2), a z wyłączonych HT (prime x1) przechodzi stress test 8h bez błędu. Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Oles07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy80 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 W BIOSie IS7 do czego sluza opcje w Integrated Peripherals: IDE Bus Master :mur: Enhance Performance :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Na ic7-g sie mieści (musisz zalmana niebieskiego tak zamontować żeby jego niższa krawędz weszła pod 7000). Właśnie podobne zestawienie chodzi mi po głowie (7000Cu), tylko czy zalman nb47j da rade przy fsb 250-nie sądze... 1505935[/snapback] Podobno temp wysokie ale daje rade (tak gdzies czytalem chyba nawet w tym watku:) ) A co do Zalmana Cu to niewiem czy to dobry pomysl coprawda nigdy sie nie iteresowalem chlodzieniem prescotta ale to chyba troche malo zawlaszcza dla OC 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No to ja juz dzisiaj zamówiłem sobie z http://sirius.pl/ Abita IC7-G za 499zł + 19zł za kuriera :D Jutro albo pojutrze powinnna byc Teraz jeszcze tylko pamiatki 2xHynix 512MB i krecimy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zalman 7000Cu na procku daje rade, mam go od jakiegoś czasu i nie ma z nim problemów do właśnie 3,75GHz. To procek sie kończy przy większym FSB. A dokładniej jest jeszcze stabilny na 3,825, ale musze wyłączać HT, do testów jest oki, do gier, na codzień jade na 3,375GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wczoraj wymieniłem procka 2,8Ghz (SL79K C0) na 3,0Ghz (SL7E4 D0) :D Po testach jestem pod wrażeniem !!! Różnica jest bardzo wielka. Nie chciałem go docierać na początek ale zapodałem mu FSB 240 co dało 3,6Ghz. Przeszedł testy wszystkie bez najmniejszych problemów !. Nawet Prime95 po 5h nie wykazywał błędów ! (temp stres 65-68 C, Idle 50-52 C). 2,8 Ghz wykładał się już powyżej 237 fsb! (Nie przechodził Prime95),po ok 1 min wywalało error. :angry: Dzisiaj będe go testował na maxa !!!! :lol: Do misiom1 lepiej wymień tego SL79K :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Pomyśle, jak tylko sprzedam moje 2x256 kingmax i jak się uda sprzedać tego proca :) i tak btw. gdzie kupiłeś tego proca? :) Edytowane 21 Czerwca 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Do FSB 250 dojedziesz spokojnie... Zdaj relacje przy jakich napieciach co ustawiasz... Może sie doświadczeniami pomieniamy... hehe Krecisz synchronicznie? Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Oles07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Do misiom1 W PCProjekt na Starowiślnej w Krakowie :D Ale za to lipną grafę (0 potoków, 0 vertexów shiet!!) :mur: też u nich ! :? To zależy jak się u nich trafi !!! z pamiątkami miałem szczęście !!! dawał mi taki młody koleś i dwie były fabrycznie jedna po drugiej (nie brać u tego z bródką, raczej przypominającą brodę bo chyba przy goleniu zapomniał tą szparkę machnąć żyletą, lub miał lustro na środku pęknięte i nie zuważył !! To cwaniak!!!) Do Oles07 Na razie synchronicznie, vcor CPU 1,4375 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Do misiom1 W PCProjekt na Starowiślnej w Krakowie :D Ale za to lipną grafę (0 potoków, 0 vertexów shiet!!) :mur: też u nich ! :? To zależy jak się u nich trafi !!! z pamiątkami miałem szczęście !!! dawał mi taki młody koleś i dwie były fabrycznie jedna po drugiej (nie brać u tego z bródką, raczej przypominającą brodę bo chyba przy goleniu zapomniał tą szparkę machnąć żyletą, lub miał lustro na środku pęknięte i nie zuważył !! To cwaniak!!!) Do Oles07 Na razie synchronicznie, vcor CPU 1,4375 :D 1507735[/snapback] Za ile puściłeś tego 2,8? Ile cię wyszła wymiana tego proca? Co ty chcesz od chłopaków w PCP? Całkiem spoko goście przecież są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis MP Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Do Marcin18 Jeżeli chodzi o procka to zamieniłem się z kumplem, który nie bawi się w podkręcanie i dopłaciłem mu 100 zeta!! :D Natomiast jeżeli chodzi o PCP to dużo bym musiał postów napisać, ale szkoda. Jedyne co o nich mogę dobrego powiedzieć to mają dobrze zopatrzony sklep i dużo nowości. O innych rzeczach z Nimi związanymi nie będę się wypowiadał, naprawdę szkoda !!! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Krótkie pytanko z mojej strony (jak juz bylo sorry ale niz znalazlem). Do ilu jest regulacja napiecia na RAM w IC7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 2,8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) 2,8V 1510424[/snapback] Dzieki !! EDIT: Teraz czekam na plyte bedzie to IC7 i szukam ramu. Mam jakies 300pln :-| i troche zaczynam sie lamac bo mialy to byc Twistery teraz jeszcze dochodza BH5 cena w zasadzie ta sama... Na nap 2.8 i tak z tymi BH5 nie podzialam zbyt wiele... ale moze... a moze lepiej jednak twistery? No nie wiem... :| Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 najlepsze by były hynixy ponieważ rozwijają skrzydła bez wysokich napięć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No to fakt ale w hynixach CL mnie odstrasza :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 timingi na intelu raczej duzo nie daja:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Cos ostatnio nie widzialem D43 2*256... a jednej 512 nie chce Niewiem czy podoba mi sie ten pomysl... :| Edit: Na P4C800 jakie max nap mozna zapodac na ram ? Tak na marginesie "IC7 to plyta do OC" wrrr... Czy na tych plytach zawsze musza cos spiepszyc (?) bylo by 3,5V i byl by luz a tak... :mur: Jaki na maxa mozna na IC7 ustawic ost timeing 8? Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 max timingi na intelu to 2-2-2-5 co do pamięci to po co Tobie 2*256, jak Ci zabraknie pamięci to dokupisz kolejne 256? bezsens, lepiej 1*512 i dokupić kolejne 512 kiedy zabraknie. Różnica u mnie między 2,5-3-3-6 @ 253 a 2,5-4-4-7 @ 253 to 2 sekundy w super pi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No wlasnie tak sie zastanawiam... Ale co do tych timingow to chodzi o tyle ile mozna dac na maxa (w sesie najwyzsza wartosc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 w jakim 1m czy 16m??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No wlasnie tak sie zastanawiam... Ale co do tych timingow to chodzi o tyle ile mozna dac na maxa (w sesie najwyzsza wartosc). 1511449[/snapback] 3-4-4-8 w jakim 1m czy 16m??:) 1511450[/snapback] 16m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) no to z tego widac ze raczej timingi wiele nie daja Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 oj sorry pomyłka, 2 sek różnicy miałem pomiędzy 2,5-3-3-6 a 3-3-3-6 3-3-3-6: http://www.sms-arena.info/14_35.jpg 2,5-3-3-6: http://www.sms-arena.info/14_33.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Dobra skonczy sie na hynixach... skoro polecacie... wybrzydzac nie bede :) Dzieki za pomoc !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Mam dwa dyeski SATA i ATA(zworak na slave). na sata mam system a ata jest pusty. gdy podłącze oba dyski nie startuje mi system a gdy odepnę dysk ata to windows staruje. co zrobić by chodziły obydwa. I mam jeszcze jeden problem. gdy się włącza system to troche długo się ładuje. ten pasek z ładowania windowsa przechodzi ok 11 razy i w tym czsie dysk nie pracuje tylko pod koniec(przechodzi góra 2 razy). co zrobić aby się szybciej włączał system?? Dyski takie jak w podpisie. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Dysk ATA ustaw na master. Opcje SATA daj na Enhanced. Ja mam 2 dyski PATA i ATA i tak ustawione - 0 problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mam dwa dyeski SATA i ATA(zworak na slave). na sata mam system a ata jest pusty. gdy podłącze oba dyski nie startuje mi system a gdy odepnę dysk ata to windows staruje. co zrobić by chodziły obydwa. I mam jeszcze jeden problem. gdy się włącza system to troche długo się ładyje. ten pasek przechodzi ok 9 razy i w tym czsie dysk nie pracuje tylko pod koniec. co zrobić aby się szybciej włączał system?? Dyski takie jak w podpisie. może ustaw odpowiednią kolejność bootowania w biosie, oprócz tego że ustawiasz jako pierwszy bootowany hdd to jeszcze jest opcja który hdd ma być bootowany jako pierwszy, przynajmniej u mnie na IS7-E tak jest i w sytuacji kiedy pierwszy był dysk bez systemu to nic sie nie działo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...