Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe..ja mam 7000cu... Sądzisz że on dmucha na NB mniej? Ja wcisnełem czujnik od temp na samo "dno" radiatora (od dołu, tam gdzie dmucha na niego najmniej) i po 8 godzinach obiążenia (stres test) miał 64/65 stopni.

1520938[/snapback]

OK OK

Moze i faktycznie sie myle...

Jak bede mial mozliwosc to dokladniej to sprawdze !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Włąsnie zamonotowałem sobie Abita IC7 i mnie jak komp jest wyłączony to diodka na plycie sie świeci na zielono, a jak jest włóczony to an czerwono. To dobrze ,ze na czerwono czy źle??? po mojemu czerwone to ,ze cosnie działa, ale mi komp chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Włąsnie zamonotowałem sobie Abita IC7 i mnie jak komp jest wyłączony to diodka na plycie sie świeci na zielono, a jak jest włóczony to an czerwono. To dobrze ,ze na czerwono czy źle??? po mojemu czerwone to ,ze cosnie działa, ale mi komp chodzi :)

1521948[/snapback]

Hahahaha....

Proponuje polukac cos takiego jak instrukcia :)

Ale sam pierwsze co tak pomyslalem jak to 1 raz zobaczylem :)

Wszysko jest GooD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QUOTE-no dobra i może miałeś racje :)

Chyba zbyt mało dokładnie to sprawdziłem :|

Co nie zmienia faktu, że by cos z tym trzeba zrobić...

Właśnie się zastanawiam czy nie śmignąć na oryginalne chłodzenie, ale wiem że wszyscy jadą na jego głośność (a ja jestem dość uczulony w tym temacie :|).

Kurde tak naprawdę nie mam za bardzo żadnej koncepcji.

Może walnąć na boczek jakiś wiatrak...

Jak to u was wygląda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest maly ZONK...

Kompa zostawilem na noc z zapuszczonym 2x Stress Prime - smigal sobie przez jakies 3,5h i nastapil freez (okolo godz 4 rano) - jako, ze wstalem dopiero o 7 i zobaczylem, ze sie zawiesil, dalem reset...... od tego momentu komp nie startuje

OBJAWY:

- wszystko sie odpala (swieca obie diody), ale nic sie nie wyswietla :blink:

- za raz po wlaczeniu zaswieca sie dioda hdd (wczesniej tak nie bylo)

- mozna wlaczac i wylaczac katody, sterowac wiatrakami

- to nie wina grafiki, bo z GF3Ti200 dzieje sie to samo

- clear cmos i wyjecie bateryjki tez nic nie pomaga

- odlaczenie kabli, klawiatury, myszki, hdd+dvd tez nic nie daje

Co to moze byc i czego mozna jeszcze sprobowac ?? Niestety nie mam bipera, zeby sprawdzic jak piszczy plyta :-|

HELP

Zachcialo mi sie zmiany platformy...... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

Składam właśnie komputer, który bazuje na Abit IC-7 i mam pytanko do Fachowców.

Po skręceniu wszystko się ładnie odpala tylko (?) nie kręci się wiatraczek na mostku :blink:

Dioda się zapala na czerwono, ale z postów wyżej już wiem, że tak ma być ;-)

Co się dzieje? Co z tym fantem zrobić?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Gyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje jakiegoś alternatywnego rozwiązania dla oryginalnego chłodzenia na NB!

Ma być cicho i ma sobie dawać rade z FSB 250.

1528637[/snapback]

Thermalright NB1 np. Z jakims cichym wiatrakiem napewno da rade... U mnie 240 bez wiatraczka w te upaly daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest maly ZONK...

Kompa zostawilem na noc z zapuszczonym 2x Stress Prime - smigal sobie przez jakies 3,5h i nastapil freez (okolo godz 4 rano) - jako, ze wstalem dopiero o 7 i zobaczylem, ze sie zawiesil, dalem reset...... od tego momentu komp nie startuje

OBJAWY:

- wszystko sie odpala (swieca obie diody), ale nic sie nie wyswietla  :blink:

- za raz po wlaczeniu zaswieca sie dioda hdd (wczesniej tak nie bylo)

- mozna wlaczac i wylaczac katody, sterowac wiatrakami

- to nie wina grafiki, bo z GF3Ti200 dzieje sie to samo

- clear cmos i wyjecie bateryjki tez nic nie pomaga

- odlaczenie kabli, klawiatury, myszki, hdd+dvd tez nic nie daje

Co to moze byc i czego mozna jeszcze sprobowac ??  Niestety nie mam bipera, zeby sprawdzic jak piszczy plyta  :-|

HELP

Zachcialo mi sie zmiany platformy......  :mur:

1523766[/snapback]

U mnie podobnie się stało wczoraj :(

Chciałem poprawić izolację, wyłączyłem kompa. Po poprawieniu izolacji chę włączyć a tu nic. tak jak bym nie wciśnął power. Cały czas na mobo świeci się zielona dioda ale za nic nie che wstać :/ Próbowałem już wszystkiego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie się stało wczoraj :(

Chciałem poprawić izolację, wyłączyłem kompa. Po poprawieniu izolacji chę włączyć a tu nic. tak jak bym nie wciśnął power. Cały czas na mobo świeci się zielona dioda ale za nic nie che wstać :/ Próbowałem już wszystkiego ...

1532754[/snapback]

Ja wczoraj odeslalem plyte do serwisu... i 2 tyg czekania... Qrde - zlozylem to co chcialem i tak jak chcialem i cale 3 dni sie nim nacieszylem :mur:

To cena za zdrade AMD :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to zabrzmi dziwnie ale płyta ruszyła :blink:

Myślałem, że już nic z niej nie będzie po 2 dniach prób więc postanowiłem, że odeślę do serwisu. Cała moja płyta była uwalona izolacją, z tyłu kilka warstw lakieru i kawałki pianki, która się nie odkleiła ;) z przodu wszystko wokoło socketa zalane lakierem. No to wziąłem się do czyszczenia :banana: Kupiłem 6 buteleczek acetonu i zrobiłem płycie kąpiel :lol2: potem wysuszyłem suszarką. Pomyślałem, a tam spróbuje jeszcze raz ... i płyta ruszyła. Więc wpakowałem proca, grafę i resztę założyłem FC i jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wam przycisk power nie łączył??

1533150[/snapback]

Nie mam obudowy odpalam przełącznikiem lub zwieram po prostu piny :P Więc łączył na 100%. Moje podejrzenia padły na to, że płyta się wygięła w miejscu socketa. Od Nacisku parownika i jego mocowania ale teraz też jest p[parownik dokręcony na maxa i siedzi na procku więc nie wiem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedcie mi jakie tryby RAID obsluguje mostek poludniowy w plycie ABIT IC7 ?

1535841[/snapback]

1 i 0

Jakie powinno być napięcie na AGP pod mojego radka?

EDIT:

Albo inaczej jakie można bezpiecznie dać?

1535783[/snapback]

U mnie wszystkie karty latają na 1,65V bez najmniejszych problemów. Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe chyba ze sie ktos mu sprzedal freezera 4 w pudelku 7 :P hehe inaczej sie nie na wpiac 7 na 478:) bez kabinowania!

piterq1991 a ty to zmien tego codegena lepiej;) bo to cus ze jeszcze to cos ciagnie ten sprzet Pozdro;) bez aluzji;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi