luks__pl Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 czy ktos puszczal dyski w trybie RAID 0 na plycie Abit IC7 - jak z transferami ? widac duza roznice ( teoretycznie powinno dochodzic do 200% szybkosci w porownaniu z jednym dyskiem) 1535908[/snapback] Ja mam, patrz sygnaturka. Czy jest szybciej to nie wiem bo od zawsze tak mam więc nie mam do czego porównać :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Witam! Mam juz Abita IC7-G i stare pamiatki V-Data 266MHz... Czy da sie jakos zablokowc pamieci na 266MHz zeby sprawdzic na ile podzie procesor? Bo dzielnik mam tylko 3:4 :( Co dokładnie znaczy 1T i 2T i na czym ona polega? Gdzie ja moge zmienic w w/w płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Aktualnie najlepszy BIOS do IC7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Aktualnie najlepszy BIOS do IC7 ? 1538552[/snapback] Jaja se robisz? Ciezko poszukac choc troszke? 1538239[/snapback] Edytowane 9 Lipca 2005 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ponawiam moje pytanie wyzej 1538580[/snapback] 1T na intelu nazywa się Comand per clock czyli CPC. Masz to w opcjach ustawień pamięci :) w biosie. Ale włączenie tego za dużo nie daje, przynajmniej u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Jaja se robisz? Ciezko poszukac choc troszke? http://www2.abit.com.tw/page/pl/download/d...PE=Socket%20478 Powinni dac juz % Odpowiedz twierdząca: TAK robię sobie jaja !! Normalnie boki zrywać !! „Aktualnie najlepszy BIOS do IC7 ?” nie oznacza najbardziej aktualny !!... Śledząc ten wątek można już się przekonać że biosów wychodzi sporo ale nie każdy jest dobry tym samym najnowszy nie jest najlepszy !! Mało tego już niejednokrotnie na pewno każdy z was przekonał się że wytyczne/zalecenia/wskazówki producenta są o d..e rozbić !! Dlatego się pytam WAS jako UŻYTKOWNIKÓW !! Ps Niekiedy milczenie jest złotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) „Aktualnie najlepszy BIOS do IC7 ?” nie oznacza najbardziej aktualny !!... Śledząc ten wątek można już się przekonać że biosów wychodzi sporo ale nie każdy jest dobry tym samym najnowszy nie jest najlepszy !! Mało tego już niejednokrotnie na pewno każdy z was przekonał się że wytyczne/zalecenia/wskazówki producenta są o d..e rozbić !! Dlatego się pytam WAS jako UŻYTKOWNIKÓW !! 1538744[/snapback] Ja do najnowszej wersji nie mam żadnych zarzutów a odkąd kupiłem płytę było około 10 aktualizacji bios'u, więc mam tochę doświadczeń z biosami do tej płyty. Nie będę sie tu rozpisywał bo raczej nie ma po co - powiem krótko, w przypadku tej płyty bios najnowszy, czyli 2.8 jest najlepszy. :wink: Edytowane 11 Lipca 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 A widzisz, i tu Cie mam :D Nie moge znalezc...czy płyta IC7-G zawyza temperatury? Jesli tak to o ile? 7*C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ja uwyzwam biosu 2.7 a nie 2.8 z powodu ze mozna wylazczyc w 2.7 IEEE a na 2.8 jest zawsze wlaczony po za tym chyba nie ma zmian;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Ja mam 2.8 (z takim płytę dostałem) więc już tak zostanie. Dziękuje za odpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) A widzisz, i tu Cie mam :D Nie moge znalezc...czy płyta IC7-G zawyza temperatury? Jesli tak to o ile? 7*C? 1541793[/snapback] Nie zawyża, tylko odczytywanie tempeatury jest prowadzonye bezpośrednio z diody termicznej cpu, a nie tak, jak w innych płytach z powierzchni ihs. Średnio tempeatury są wyższe o ok 5-7 st. A co do płyt Asus'a, to różnice dochodzą między IC7 a innymi sięgają 12 st. C. :wink: Edytowane 11 Lipca 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 asus, jak i inni producenci płyt pod intela, korzysta z diody wbudowanej w cpu! różnice wynikają raczej od kalibracji elementu mierzącego. pozatym testy dowidły ze asus coprawda zaniza temperatury, ale błąd pomiarowy jest mniejszy niz w przypadku abita ps. płyty pod amd mierzą temperturę powierzchni (a dokładniej spodu) procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) asus, jak i inni producenci płyt pod intela, korzysta z diody wbudowanej w cpu! 1542355[/snapback] To ja gdzieś czytałem inaczej, tylko że nie mogę teraz tego odnaleźć :wink: Edytowane 12 Lipca 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 szybkie pytanie czy ruszy dual na IC-7 przy konfiguracji 2x512 i 2x 256?? wiem ze PAT'a raczej nie bedzie chodzi mi tylko o duala na 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 u mnie nie zadziałał dual :) przy 2 x 512 i 2 x 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to niedobrze:(( bede musial miec tylko 1GB ale moze u mnie ruszy a ty dobrze obstawiles banki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 1-3(2x512) i 2-4(2x256) i dual nie hulał inaczej nie sprawdzałem i zostałem na 1gb a 2x256 ożeniłem lepszy dual na 1gb niz 1,5gb bez (jak dla mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Tak ja w podpisie posiadam dwie kosci pamieci KIngston 512MB PC400 ktore chodza w trybie DUAL na ABIT IC7 - powiedcie mi czy jak dokupie jeszcze dwie kosci 512MB PC400 Kingstona to plyta ruszy z czterema kosciami w drybie DEAL ? ( testowal to ktos) ? czy moze sa jakies minusy umieszczania na tej plycie czterech modolow pamieci aby pracowaly w DUAL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-R:. Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam. A ja mam takie małe pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy działa mu mikrofon podłączony do panelu przedniego na IS7-E2 ? Jeśli ktoś ma taką płytę i mu działa to prosiłbym o szybką odpowiedź bo w żaden sposób nie mogę tego rozgryźć, a próbowałem juz na dwóch takich MB. Z góry thx. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P4 3GHz; Abit IS7-E2; 2x512/400(dual); Samsung 120GB SATA; Fx5200 128/128 (250/500@300/600); Hiper 360W; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 1-3(2x512) i 2-4(2x256) i dual nie hulał inaczej nie sprawdzałem i zostałem na 1gb a 2x256 ożeniłem lepszy dual na 1gb niz 1,5gb bez (jak dla mnie) 1558792[/snapback] Potwierdzam, ze na 3 kosciach nie dziala DUAL... Mam teraz 3x512 i Cpu-Z pokazuje Single Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam. A ja mam takie małe pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy działa mu mikrofon podłączony do panelu przedniego na IS7-E2 ? Jeśli ktoś ma taką płytę i mu działa to prosiłbym o szybką odpowiedź bo w żaden sposób nie mogę tego rozgryźć, a próbowałem juz na dwóch takich MB. Z góry thx. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P4 3GHz; Abit IS7-E2; 2x512/400(dual); Samsung 120GB SATA; Fx5200 128/128 (250/500@300/600); Hiper 360W; 1561849[/snapback] ja u siebie nie moge rozgryzc mikrpofonou nawet na tylnym panelu :] ps. nie oklejej sygnaturki w panelu mozna ustawic ja na stale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 siemka mysle nad zmiana plyty glownej na ktorej moglbym pobawic sie w jakies lepsze oc tzn. chodzi tu o trzymanie napiec itd. co proponujecie cos z abitow czy moze cos innego ? ten moj abit (patrz sygn.) bardzo kiepski (pali zasilki xD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 a ja mam juz 4 kości i dual jest a PAT'a nie ma 2x256 i 2x512 czyli jest gitt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 mam problemik: mam ABIT IS7 i słycha szum i trzaski z zintegrowanego układu dzwiękowego ALC650. Jest tak nawet jak mam odinstalowane sterowniki! :/ zmieniałem już opóźnienia PCI i nic to nie daje :( ma ktoś może jakąś radę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 mam problemik: mam ABIT IS7 i słycha szum i trzaski z zintegrowanego układu dzwiękowego ALC650. Jest tak nawet jak mam odinstalowane sterowniki! :/ zmieniałem już opóźnienia PCI i nic to nie daje :( ma ktoś może jakąś radę ? 1594904[/snapback] jaki masz zasilacz? nie ma zadnego przebicia? (to raczej zjarałoby ci mobo..)..lub tuner TV + zakłucenia w sieci kablowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) moze troche glupie pytanie ale zablokowales AGP/PCI?? PCI clock ustaw na 32 na odkreconym procku tez trzeszczy?? Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 trzeszczy nawet na standardowych ustawieniach (bez krecenia) :( Nie posiadam zadnego Tunerka TV (wlozonego w kompa, na polce lezy ;) ), zasilacz dobry chiefteca to co w opisie: Chieftec HPC-360-302DF, na forum Abit wyczytalem, ze pierwsze modele plyt gl. mialy taka przypadlosc :( PCI clock ustawialem na 0, 32 i inne wartosci i nic :( Co lepsze jak podlacze jakies sluchawki na gorszym kabelku i o mniejszej srednicy glosnika to trzeszczy jeszcze bardziej! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 tez mialem taki problem podczas oracy dysku np kopiowania ale juz mu przeszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 poziom obslugi w abicie nie za rewelacyjny :( kazali wylaczyc spdiff chociaz go nie uzywam :P na pytanie o wysoka temp. na chipsecie powiedzieli, ze to pewnie pwm, tylko, ze ja miernikiem mierzylem chipset :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 poziom obslugi w abicie nie za rewelacyjny :( kazali wylaczyc spdiff chociaz go nie uzywam :P na pytanie o wysoka temp. na chipsecie powiedzieli, ze to pewnie pwm, tylko, ze ja miernikiem mierzylem chipset :D 1597815[/snapback] Jesli pisales do nich maila to i tak nie narzekaj przynajmniej odpisali <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...