Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie jestem doświadczony wpodkręcaniu więc zanim zacznę się w to bawić to chciałbym zapytać. Czy płyta Abit IC7 ma zablokowaną szynę AG/PCI ?

Oto oznaczenie płyty (skopiowane z Everesta):

11/01/2004-i875P-W83627H-6A79BA19C-27

Jeśli to pytanie pojawiło się już w tym temacie, to bardzo przepraszam, ale 50stron tematu to dla mnie dużo czytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Abita IC-7 i tez mnie wkurza te male smiglo... :/ Jak nic nie robie na kjompie to speedfanem sobie nawet do 30% zwalniam (jak tam mniej to staje ;)), ale nie dalo by sie tego jakos odpiac albo na cos cichszego wymienic? W miare nie duzej cenie bo kasy nie mam akurat... A jakby wylaczyc tamto śmigło i zostawic sam radioator to by sie stalo cos np. przy graniu w jakies wymagajace gry?? Komp nie krecony ( po prostu P4 3200 i jescze ze starego kompa przelozony radek 9200 chocia znie wiem czy to ma jakies znaczenie)

PS. Jakiego BIOSu najlepiej uzywac do tej plyty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrrr... Help me... zdejmowałem org. cooler z NB i uwaliłem zapinke :/ Co teraz ?? Macie jakieś pomysły co moge zrobić aby przyczepić NB złotego (ZALMAN) do chipsetu ? Może tak delikatnie z jakimś klejem, ale nie znam się z jakim (Kropelka :unsure: :? ) połączyć paste ??

HELP !! Please o szybką odpowiedź i radę.

Edytowane przez _Niedoświadczony_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś inny pomysł ??

1662653[/snapback]

na rdzen NB pasta a na krawedziach Zalmana po "kropelce" silikonu akwarystycznego (mala tubka - pojemnosc 8ml, cena 1,50zl).

Patent swietnei sprawdzal sie na SB w Epoxie 8RDA, na pamieciach GF4 Ti4200 - mysle, ze tu sprawdzi sie rownie dobrze. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezny na krawedziach czego

bo jak rdzenia to raczej pomysl nie za dobry:P

wez jakis drut i dorob zapinke albo soc pokombinuj:P

1662767[/snapback]

Hmmm pomyśle :E Ale chyba walne na taśme termoprzewodzącą :D Co prawda rdzeń bardzo mały jest ale mam nadzieje że się sprawdzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezny na krawedziach czego

bo jak rdzenia to raczej pomysl nie za dobry:P

Przeciez napisalem wyraznie - ale moze jeszcze sprecyzuje: rdzen NB pokryty pasta a w rogach spodu Zalmana kropelki silikonu. Pozwala to pewnie utrzymac radiator na NB i w razie potrzeby zdjac bez strachu o uszkodzenie rdzenia czy lamiantu. W kazdym razie sama pasta nie wystarcza :?

wez jakis drut i dorob zapinke albo soc pokombinuj:P

1662767[/snapback]

Tak tez mozna, ale komu sie chce dorabiac takie bzdury... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widm luda ....! ;P

mam pytanko odnosnie ploteczka Is7-e taca wlasnie mam i do tego celrona D 335 czyli taktowanego 2,8ghz potanić czy ktos z was wykrecil go na więcej nas 3.46 bo tak wlasnie chodzić u mnie no i potanić dlaczego on sie tag gorzej normalnieć bez krkreceniaa gnojek tetemperaturaorówno5 c tak popokazujebitEQ a w biosie to nawet nie pytajcie hehe mnijesza o wiekszosc przy nieprzetaktowanym temperatura procka w idlle skacze do 55 c max czyli jeszcze ok ale jak go podkrece na fsb166 synchro z pamieciami to skurczybyk zaczyna szalec i temperatura normalnieć 49-50 c a jak zaczne siekac to gnojek ma temp nawet do 70 uszy puchna od piszczenai abitEQ a na procku mozna jajka smarzyc co jest do cholery jakies rady moze macie i potanić czy bez HT bo oczywsicie w nowych baleronkach intel nie mogl dozucic ht bo poco mniejsza czy mozna na celka odpalic PAT czy jak go zwal game aceleratora ?

dla uscislenia dodam ze chlodzenie intelowskie w smietniku a mam pentagrama QVC-120cu wiec dziwne ze temperatura tak mu lata no chyba ze to norma dla baleronkow jesli tak to potanić moje brzmi czy wie ktos jak uzyskac wyzsze napiecie na wiatrak wiem ze zywotnosc sie skraca ale 70000 godzin sory to ile lat bym musial na tym sprzecie dzialac jeszcze zeby wiatroped tyle przekiral wiec jak dac mu wyzsze napeciecie z kad podebrac ma ktos pomysl wiadomo ze normalnieć to ma 12 volt ale jak uzyskac np 17 to i wydajnosc wiatrak wzrosnie i znacznie przyspieszy slyszalem ze tak juz nim robiono ze na 24 wolty latal i nic mu nie bylo pls help bo moge na tym celku obiady gotowac

Edytowane przez QbStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i mam pytanie jeszcze czy sciagacie do krecenia plytkie ta z danymi o procesorzeco kryjaca jego jadro czy walicie chlodzenie na ta blache ?

i pytam o celerona

PS:wersja plyty wywala mi w everescie takie cus

Pole Wartość

Wersja 1.0

Pole Wartość

Nazwa IS7/IS7-G/IS7-E (Intel i865-ICH5)

Pole Wartość

Producent http://www.abit.com.tw/

a odnosnie prcesora to takie cos

Pole Wartość

Typ procesora Intel Celeron D 335, 3500 MHz (21 x 167)

Pole Wartość

Nazwa kodowa Prescott-256

Pole Wartość

Seria C0

Pole Wartość

Zbiór instrukcji x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3

i tu wzmianka czy x86 nie oznacza ze jest mozliwa obsluga 64 bit zwane emht64 ?

Pole Wartość

CPUID: producent GenuineIntel

Pole Wartość

CPUID: nazwa procesora Intel® Celeron® CPU 2.80GHz

Pole Wartość

CPUID: nr wydania 00000F33h

Pole Wartość

ID marki IA 00h (Nieznane)

Pole Wartość

ID platformy 0Fh (Socket 478)

Pole Wartość

Numer seryjny procesora IA Nieznana

Pole Wartość

Microcode Update Revision B

Pole Wartość

Układy HTT / CMP 0 / 1

pytanko czy wogle do tej plyt is7-e jest jakis modowany bios ?

Edytowane przez QbStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku - napisz to z uzyciem znakow typu: przecinek (,), kropka (.), myslnik (-), bo twoje "pytanie" jest zupelnie niezrozumiale......... chyba, ze to test na inteligencje pod koniec tygodnia - tuz przed weekendem :?:

I nie pisz kilku postow pod rzad - edytuj ostatni :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku - napisz to z uzyciem znakow typu: przecinek (,), kropka (.), myslnik (-), bo twoje "pytanie" jest zupelnie niezrozumiale......... chyba, ze to test na inteligencje pod koniec tygodnia - tuz przed weekendem :?:

I nie pisz kilku postow pod rzad - edytuj ostatni  :idea:

1664899[/snapback]

sry ale nie przeedytowalem bo zawsze tak robie jak nie umiesz czytac miedzy wierszami nie czytaj wcale to moja dewiza pozdrawiam

Edytowane przez QbStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi