Fidel Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 to cos zajmuje sie dostarczaniem pradu do czegos innego i powinnowytrzymac nawet 150*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 to wiec nie mam czym sie obawiać. myślałem że coś jest z tym nie tak i się wystraszyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ten jest pewnie od AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbStEr Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 dla oc maniakow polecam ;) http://xtremesystems.org/forums/showthread...&threadid=37197 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) co najbardziej grzeje się na is7-e. mam zamiar w te miejsca założyć radiotorki. najlepiej jakby ktoś wrzucił zdjęcie z zaznaczonymi tymi rzeczami. wiem że gdzieś to było ale troche jest juz tych stron. 1680346[/snapback] to co w kazdej plycie kondensatory obok proca i northbridge to cos zajmuje sie dostarczaniem pradu do czegos innego i powinnowytrzymac nawet 150*CRaczej do 130 st. C... Jak zwykle nie napisali o najważniejszych... A generator częstotliwości - ICS clock generator, układy PLL i mosfety to co??? Ewentualnie jeszcze SB, ale to najlepiej samemu organoleptycznie sprawdzić. :wink: Edytowane 7 Października 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Pomysl juz byl gdzies publikowany jednak zainteresowani moga zobaczyc jak ja to zrobilem preciki maja srednice 3mm i dlugsc troche dluzsza od szereokosci haczykow (zeby sie nie wysunely) a tak wyglada z radiatorem zalman Szczesliwie sie sklada ze tymi precikami mozemy docisnac radiator do NB. Jesli chcemy miec silniejszy docisk to na uchwyty od zalmana mozna cos podkleic. Radiator jest cieply a pracuje komp tylko w idle( www, p2p e-mail) Nie wiem czy nie obejdzie sie bez wiatraczka 40x4x0x10 na 5V lub 7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) siema. mam pytanko: jaki plik oprócz biosu musi być potrzebny do sflashowania IC7 dyskietką?? Edytowane 13 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 awdflash.exe - naj;epiej w najnowszej wersji - poszukaj na stronie abita :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) czy sa jakies modowane biosy badz tez "niefirmowe" ktore cokolwiek poprawiaja tak aby bylo lepiej niz na tym od abita zadano mi dzis taki pytanie i nie wiedzialem co odpowiedziec chodzi o plyte abit is7 i o dzielnik pamieci bo teraz jest dostepny 4:5 a moze jednak jakis ma 3:4 http://modlabs.net/ wiem ze chyba tam sa ale ja rosyjskiego nie znam:) Edytowane 13 Października 2005 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witajcie Mam ta plyte i ma problem z dzwiekiem a szczegolnie z jakoscia dzeku wysylanego z mikrofonu. Gdy rozmawiam z kims przez komunikatory glosowo lub dzwonie na telefon ( przez skype , GG) to bardzo mocno buczy , szumi i trzeszczy. Probowalem juz 3 par sluchawek z mikrofonem i zawsze prawie to samo Czy tez macie takie problemy - jak to rozwiazac aby mozna bylo normalnie rozmawiac glosowo przez internet? Sterowniki mam najnowzsze do karty dzwiekowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 przycisz troche mikrofon - mialem podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Posiadam plyte gl. abita ic7-g click i zauwazylem, ze strasznie glosno chodzi mi ten coolerek (początkowo myslalem, ze to procesor). Mam zamiar go wymienic i kupic ten: ZALMAN ZM-NB47J, oczywiscie paste mam swoją. Arctic Ceramique. Czy ten radiator bedzie w stanie chlodzic tą plyte gł. i czy ktos zalozy mi to w cooling ? : } Teraz mam taki cooler: http://img226.imageshack.us/my.php?image=dscn48416js.jpg pzdr. updt: Moze ten radiator nie wyrobic, a moze ten?: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=809 Akasa Chipset Cooler Blue LED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ja proponuje ci założyć Thermaltake TIGER 1 jak dla mnie rewlacja. praktycznie niesłyszalny. bardzo łatwy montaż. sam sobie go założysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Thermaltake TIGER 1 jak dla mnie rewlacja. praktycznie niesłyszalny. bardzo łatwy montaż. sam sobie go założysz.Nie za te pieniadze i na pewno nie jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 troche kosztuje ale cichy to jest naprawdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 jak dla mnie cos co sie kreci 5000rpm nie jest ciche no i ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność. Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250. Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu :blink: Edytowane 18 Października 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 czy ktos slyszal co by sie komus udalo odpalic przelotke ct-479 z pentium M na plycie abita? troszke jestem niedowartosciowany osiagami plyty asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ja slyszalem ze sie nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) ostatnio musiałem wypiąć płytę główną na szybkości. gdy przyszedł czas ponownego złożenia nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem głaśnik. zrobiłem to tak Edytowane 18 Października 2005 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ja nie mam glosnika:P mam tylko przycisk power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ja mam reset i power a glosnika wogole brak w obudowie:) a diody tym bardziej nie podpiete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność. Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250. Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu :blink: 1705851[/snapback] I JAK Z TEMP.? Teraz na tym abitowskim mam ~28'C z tylu 120mm, na procku pentagram 100cu+ WYTRZYMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 to ja mam lepiej ja mam podlaczone 2 kabelki ktore sluza za reset i power a diody wystarcza mi w mobo i grafie :lol2: przycisk gdzies sie zawieruszyl <_< tak na moj gust to minus glosniczka powinien byc podlaczony jeden pin w prawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 abit nie miezy temperatury chipsetu!!! jest tylko cpu, PWM i jakis czujnik kolo pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 A no istotnie nie mierzy temp. Na niebieskim zalmanie ktoś przeprowadzał testy i podobno po kilku godzinach pracy przy FSB 250 temperatura (radiatora) doszła to 50st a to trochę sporo, natomiast jeśli chodzi o temperaturę przy FSB200 to zakładam że styka... nie wiem nie mierzyłem dokładnie z reszta w tej chwili nie mam nawet czym. A ty ( S.W.A.T ) poza tym masz QVC-100Cu więc pewnie co nie co na niego wieje... Może jak ktoś by miał możliwości i czas przeprowadził by taki test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 ufff troche slow otuchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nie niema innej możliwości, tylko mody. Swoją drogą sądzę że źle postąpiłeś kupując kości na BH5 ja bym brał coś na TCCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość?? 1709668[/snapback] Moze OCZ DDR Booster :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...