Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność.

Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250.

Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu :blink:

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność.

Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250.

Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu  :blink:

1705851[/snapback]

I JAK Z TEMP.?

Teraz na tym abitowskim mam ~28'C

z tylu 120mm, na procku pentagram 100cu+

WYTRZYMA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no istotnie nie mierzy temp.

Na niebieskim zalmanie ktoś przeprowadzał testy i podobno po kilku godzinach pracy przy FSB 250 temperatura (radiatora) doszła to 50st a to trochę sporo, natomiast jeśli chodzi o temperaturę przy FSB200 to zakładam że styka... nie wiem nie mierzyłem dokładnie z reszta w tej chwili nie mam nawet czym. A ty ( S.W.A.T ) poza tym masz QVC-100Cu więc pewnie co nie co na niego wieje...

Może jak ktoś by miał możliwości i czas przeprowadził by taki test?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość??

1709668[/snapback]

Moze OCZ DDR Booster :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie niema innej możliwości, tylko mody.

Swoją drogą sądzę że źle postąpiłeś kupując kości na BH5 ja bym brał coś na TCCD

1709786[/snapback]

tylko że tccd są troche droższe. a ja te mam za 550 zeta nowe. tccd to bym musiał dać ponad 700 a tyle nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje. dziś odebrałem i jestem rozczarowany. teraz działam na 250 fsb i najgorsze jest to że na dzielniku 5:4. :( komp na bez żadnego podkręcania i bez zmieniania napięć restartuje się przy wejściu do win. gdy podniose napięcie na 2.8v jest już dobrze. no poprastu załamka. chyba bedę musiał sprzedać te pamieci zarobić troche i kupić coś na tccd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja mialem ic7 i tccd i nawet 250 nie chcialy lazic :/ a teraz 310biegaja na cl2,5.4.3.5.  kto z was ma tccd i laza mu na intelu na 600mhz???

1711979[/snapback]

Zobacz w moj podpis - pamieci TCCD tak smigaja bez problemu.

GoldMem przez 10 godzin tez nie zglasza zastrzezen...

A to wszystko na 2,6V ustawione w biosie B)

No i wazne jest to, co pisze Fidel - procek musi byc dobry i zniesc takie OC

EDYTKA:

300MHz 1:1 oprocz swietnego proca wymaga chyba ponadstandardowego chlodzenia NB i pewnie kilku innych jeszcze rzeczy

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze 250 anie 300 to zapodaj mi screena z eweresta jakie masz odczyty pamiatek jak laza na 250:) tak z ciekawosci mi na celku powyzej 6350 odczyt nie wzrastal :/

1713312[/snapback]

Mowisz i masz...

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

@S.W.A.T >>> chyba ci sie tematy pomylily... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi