Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

co najbardziej grzeje się na is7-e. mam zamiar w te miejsca założyć radiotorki. najlepiej jakby ktoś wrzucił zdjęcie z zaznaczonymi tymi rzeczami. wiem że gdzieś to było ale troche jest juz tych stron.

1680346[/snapback]

to co w kazdej plycie kondensatory obok proca i northbridge

to cos zajmuje sie dostarczaniem pradu do czegos innego i powinnowytrzymac nawet 150*C

Raczej do 130 st. C...

Jak zwykle nie napisali o najważniejszych... A generator częstotliwości - ICS clock generator, układy PLL i mosfety to co???

Ewentualnie jeszcze SB, ale to najlepiej samemu organoleptycznie sprawdzić. :wink:

Edytowane przez Kosiarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl juz byl gdzies publikowany jednak zainteresowani moga zobaczyc jak ja to zrobilem

Dołączona grafika

preciki maja srednice 3mm i dlugsc troche dluzsza od szereokosci haczykow (zeby sie nie wysunely)

a tak wyglada z radiatorem zalman

Dołączona grafika

Szczesliwie sie sklada ze tymi precikami mozemy docisnac radiator do NB.

Jesli chcemy miec silniejszy docisk to na uchwyty od zalmana mozna cos podkleic.

Radiator jest cieply a pracuje komp tylko w idle( www, p2p e-mail)

Nie wiem czy nie obejdzie sie bez wiatraczka 40x4x0x10 na 5V lub 7V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy sa jakies modowane biosy badz tez "niefirmowe" ktore cokolwiek poprawiaja tak aby bylo lepiej niz na tym od abita

zadano mi dzis taki pytanie i nie wiedzialem co odpowiedziec

chodzi o plyte abit is7

i o dzielnik pamieci bo teraz jest dostepny 4:5 a moze jednak jakis ma 3:4

http://modlabs.net/

wiem ze chyba tam sa ale ja rosyjskiego nie znam:)

Edytowane przez atek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Mam ta plyte i ma problem z dzwiekiem a szczegolnie z jakoscia dzeku wysylanego z mikrofonu. Gdy rozmawiam z kims przez komunikatory glosowo lub dzwonie na telefon ( przez skype , GG) to bardzo mocno buczy , szumi i trzeszczy. Probowalem juz 3 par sluchawek z mikrofonem i zawsze prawie to samo

Czy tez macie takie problemy - jak to rozwiazac aby mozna bylo normalnie rozmawiac glosowo przez internet?

Sterowniki mam najnowzsze do karty dzwiekowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam plyte gl. abita ic7-g click

i zauwazylem, ze strasznie glosno chodzi mi ten coolerek (początkowo myslalem, ze to procesor). Mam zamiar go wymienic i kupic ten:

ZALMAN ZM-NB47J, oczywiscie paste mam swoją. Arctic Ceramique.

Czy ten radiator bedzie w stanie chlodzic tą plyte gł. i czy ktos zalozy mi to w cooling ? : }

Teraz mam taki cooler: http://img226.imageshack.us/my.php?image=dscn48416js.jpg

pzdr.

updt: Moze ten radiator nie wyrobic, a moze ten?: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=809

Akasa Chipset Cooler Blue LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność.

Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250.

Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu :blink:

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej przydała by się jakaś wydajniejsza alternatywa dla NB47J, tak szczerze mówiąc już mnie wq...., debilne mocowanie w kombinacji z IC7 i do tego kiepska wydajność.

Nawet tu już ktoś pisał o tym Zalmanie i jego wydajności przy FSB 250.

Co do mocowania ja kupiłem moją IC7 z NB47J przyklejonym do chipsetu  :blink:

1705851[/snapback]

I JAK Z TEMP.?

Teraz na tym abitowskim mam ~28'C

z tylu 120mm, na procku pentagram 100cu+

WYTRZYMA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no istotnie nie mierzy temp.

Na niebieskim zalmanie ktoś przeprowadzał testy i podobno po kilku godzinach pracy przy FSB 250 temperatura (radiatora) doszła to 50st a to trochę sporo, natomiast jeśli chodzi o temperaturę przy FSB200 to zakładam że styka... nie wiem nie mierzyłem dokładnie z reszta w tej chwili nie mam nawet czym. A ty ( S.W.A.T ) poza tym masz QVC-100Cu więc pewnie co nie co na niego wieje...

Może jak ktoś by miał możliwości i czas przeprowadził by taki test?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro będę miał nowe pamieci i chcem sobie troche pomęczyć kompa. z tego co czytałem do geil ulatra x dobrze jest dać 2.9v. u mnie najwieksze napiecie to 2.8v czy jest jakaś możliwość aby dało się dać np. 3.0v. wiem że da sie to zrobić przez vmod-a ale ja nie chcem robić to w ten sposób. czy jest jakaś inna możliwość??

1709668[/snapback]

Moze OCZ DDR Booster :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi