Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Nie niema innej możliwości, tylko mody.

Swoją drogą sądzę że źle postąpiłeś kupując kości na BH5 ja bym brał coś na TCCD

1709786[/snapback]

tylko że tccd są troche droższe. a ja te mam za 550 zeta nowe. tccd to bym musiał dać ponad 700 a tyle nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje. dziś odebrałem i jestem rozczarowany. teraz działam na 250 fsb i najgorsze jest to że na dzielniku 5:4. :( komp na bez żadnego podkręcania i bez zmieniania napięć restartuje się przy wejściu do win. gdy podniose napięcie na 2.8v jest już dobrze. no poprastu załamka. chyba bedę musiał sprzedać te pamieci zarobić troche i kupić coś na tccd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja mialem ic7 i tccd i nawet 250 nie chcialy lazic :/ a teraz 310biegaja na cl2,5.4.3.5.  kto z was ma tccd i laza mu na intelu na 600mhz???

1711979[/snapback]

Zobacz w moj podpis - pamieci TCCD tak smigaja bez problemu.

GoldMem przez 10 godzin tez nie zglasza zastrzezen...

A to wszystko na 2,6V ustawione w biosie B)

No i wazne jest to, co pisze Fidel - procek musi byc dobry i zniesc takie OC

EDYTKA:

300MHz 1:1 oprocz swietnego proca wymaga chyba ponadstandardowego chlodzenia NB i pewnie kilku innych jeszcze rzeczy

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze 250 anie 300 to zapodaj mi screena z eweresta jakie masz odczyty pamiatek jak laza na 250:) tak z ciekawosci mi na celku powyzej 6350 odczyt nie wzrastal :/

1713312[/snapback]

Mowisz i masz...

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

@S.W.A.T >>> chyba ci sie tematy pomylily... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam abita ic7-G

kupilem zalmana niebieskiego

tam jest czipset i875 i zainstalowalem go na haczyki od starego coolera

abita.

niestety teraz on baaardzo mocno dociska do plyty głownej

nie ulamie się nic?

czipset nie skrószy? to jest male jądro

POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo

Edytowane przez piterq1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam założonego zalmana dokładnie w taki sam sposób jak jest mocowane oryginalne chłodzenie tylko innego drucika użyłem. Nie miałem problemu z dociskiem bo wystarczyło go odpowiednio do profilować.

Inną metodę mocowania masz przedstawioną w tym temacie 1 stronę wstecz.

A jądro jest delikatne i pewnie że można je ukruszyć.

I co ty ciągle piszesz ile masz w windzie stopni ??

Masz jakiś dodatkowy czujnik czy co??

A jeśli masz faktycznie tyle stopni na GPU ile piszesz to nie masz się czym martwić.

Generalnie proponuje dokładnie i wnikliwie czytać forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo

1729678[/snapback]

Zanim zacznie sz zabawy w 2x Stress Prime (nie Prime 95), to potestuj pamieci w GoldMemory (dyskietka, lub CD bootowalny i ognia). Jesli ten program nie wyswietli bledow przez kilka godzin, to dopiero wtedy walcz w Windowsie z 2x Stress Prime...

Poza tym 2,8Vddr to troszke duzo jak na te pamieci - nie ma takiej potrzeby - u mnie smigaja @250 5-3-3-2,5cl przy 2,6V ustawione w biosie - 10-godzinna sesja GoldMemory nei zglosila zadnego bledu...

Czym chlodzisz procka @FSB=250 i 1,65Vcore :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB TV/DVI BOX

podlaczylem do kompa i mam juz od jego startu wrednie przestawiony obraz, nie mozna nic odczytac, nawet w biosie nic nie widac, wszystkie litery porozstawiane, jak sie win zaladuje to jest tak samo.

co jest grane?

sprawdzilem karte rivatuner i nie jest przetaktowana, moze ta karta nie pojdzie na is7-e?

oto zdjecia:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

i mam jeszcze taki problem ze czasami komputer nie reaguje na przycisk start, tzn wlaczy sie komp diody swieca, ale nie pracuja dyski, nie laduje systemu, nie wlacza sie monitor ale wentylatory chodzia, dopero jak wcisne reset to wystartuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi