piterq1991 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nie niema innej możliwości, tylko mody. Swoją drogą sądzę że źle postąpiłeś kupując kości na BH5 ja bym brał coś na TCCD 1709786[/snapback] tylko że tccd są troche droższe. a ja te mam za 550 zeta nowe. tccd to bym musiał dać ponad 700 a tyle nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a na bh-5 prawie nic nie wyciągniesz przy napięciu 2.8, chyba że kupisz ocz ddr booster za 150-200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 masz racje. dziś odebrałem i jestem rozczarowany. teraz działam na 250 fsb i najgorsze jest to że na dzielniku 5:4. :( komp na bez żadnego podkręcania i bez zmieniania napięć restartuje się przy wejściu do win. gdy podniose napięcie na 2.8v jest już dobrze. no poprastu załamka. chyba bedę musiał sprzedać te pamieci zarobić troche i kupić coś na tccd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 A nie mówiłem.... Swoją drogą BH5 to świetne kości. Więc skoro już się w nie władowałeś to daj zrobić komuś moda, przynajmniej ja bym tak zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 hmm ja mialem ic7 i tccd i nawet 250 nie chcialy lazic :/ a teraz 310biegaja na cl2,5.4.3.5. kto z was ma tccd i laza mu na intelu na 600mhz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 bo na intelu 3a miec procka co tyle idzie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) hmm ja mialem ic7 i tccd i nawet 250 nie chcialy lazic :/ a teraz 310biegaja na cl2,5.4.3.5. kto z was ma tccd i laza mu na intelu na 600mhz??? 1711979[/snapback] Zobacz w moj podpis - pamieci TCCD tak smigaja bez problemu. GoldMem przez 10 godzin tez nie zglasza zastrzezen... A to wszystko na 2,6V ustawione w biosie B) No i wazne jest to, co pisze Fidel - procek musi byc dobry i zniesc takie OC EDYTKA: 300MHz 1:1 oprocz swietnego proca wymaga chyba ponadstandardowego chlodzenia NB i pewnie kilku innych jeszcze rzeczy Edytowane 22 Października 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 widze 250 anie 300 to zapodaj mi screena z eweresta jakie masz odczyty pamiatek jak laza na 250:) tak z ciekawosci mi na celku powyzej 6350 odczyt nie wzrastal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 JAKIE STEROWNIKI DO GEFORCE 6600GT GALAXY 128/128 na AGPx8 ?? Kiedys mialem: -71.89 teraz- 71.84 Moze: 66.93 ??? Chodzi mi o WYDAJNOSC W GRACH (np. Counter-Strike) i o ogolną stabilizacje :) POZDRAWIAM!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 widze 250 anie 300 to zapodaj mi screena z eweresta jakie masz odczyty pamiatek jak laza na 250:) tak z ciekawosci mi na celku powyzej 6350 odczyt nie wzrastal :/ 1713312[/snapback] Mowisz i masz... @S.W.A.T >>> chyba ci sie tematy pomylily... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 a tak pozatym to nie wiem jaki jest sens kupowac pamieci tccd do celka albo semprona:P juz lepiej kupic jakies zwyke i zainwestowac w A64 albo P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) thx za screeny a sens jest kupowac do sempa do celka nie ma! ale tak ogolnie to leprze pamieci poprawia wynik kazdego procka! Edytowane 25 Października 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Jakie wy macie chlodzenie na IC7-G ? Ja nadal nie wiem co wybrac! :( Aha 120mm z tylu- wiatrak! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jaka jest bezpieczna temperatura na nb. bo u mnie (programowo) jest 32-35 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 u mnie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jaka jest bezpieczna temperatura na nb. bo u mnie (programowo) jest 32-35 st. 1719736[/snapback] Trzeba troche poszukać :google: Nawet w tym watku już kikukrotnie pisano że nie ma pomiaru temp z NB !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 jednak sprzedałem swoje geile i kupiłem pdp XBLK. mam nadzieje że z tymi będę mógł już kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Mam abita ic7-G kupilem zalmana niebieskiego tam jest czipset i875 i zainstalowalem go na haczyki od starego coolera abita. niestety teraz on baaardzo mocno dociska do plyty głownej nie ulamie się nic? czipset nie skrószy? to jest male jądro POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Doprofiluj haczyki albo zamontuj inaczej zalmana skoro Ci to przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 hyhy mi to nie przeszkadza natomiast boje sie o czipset! :[ Inaczej zalmana sie nieda zamontowac:[ a haczykow tez nie znajde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) witam mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo Edytowane 31 Października 2005 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 timingi pamieci moze zmien:] ta 5 mi tam nie pasuje ale ja sie zabardzo na tym nie znam:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 hyhy mi to nie przeszkadza natomiast boje sie o czipset! :[ Inaczej zalmana sie nieda zamontowac:[ a haczykow tez nie znajde... 1729170[/snapback] Da się, tylko trzeba chcieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 cwaniaczku :P to jak? :] jest narazie ok w windze 29 / stress ~35! ps. napewno nic sie nie skrószy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja mam założonego zalmana dokładnie w taki sam sposób jak jest mocowane oryginalne chłodzenie tylko innego drucika użyłem. Nie miałem problemu z dociskiem bo wystarczyło go odpowiednio do profilować. Inną metodę mocowania masz przedstawioną w tym temacie 1 stronę wstecz. A jądro jest delikatne i pewnie że można je ukruszyć. I co ty ciągle piszesz ile masz w windzie stopni ?? Masz jakiś dodatkowy czujnik czy co?? A jeśli masz faktycznie tyle stopni na GPU ile piszesz to nie masz się czym martwić. Generalnie proponuje dokładnie i wnikliwie czytać forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 ehhhhh....... narazie jest dobrze... temperatury w porządku. Chodziło mi o to czy moze byc tak scisniety.... pzdr.! :-) ps. pokaz swoją fote mocowania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Może dociskać mocno nawet powinno (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku). Dałbym foto gdym miał tylko czym je zrobić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 witam mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo 1729678[/snapback] Zanim zacznie sz zabawy w 2x Stress Prime (nie Prime 95), to potestuj pamieci w GoldMemory (dyskietka, lub CD bootowalny i ognia). Jesli ten program nie wyswietli bledow przez kilka godzin, to dopiero wtedy walcz w Windowsie z 2x Stress Prime... Poza tym 2,8Vddr to troszke duzo jak na te pamieci - nie ma takiej potrzeby - u mnie smigaja @250 5-3-3-2,5cl przy 2,6V ustawione w biosie - 10-godzinna sesja GoldMemory nei zglosila zadnego bledu... Czym chlodzisz procka @FSB=250 i 1,65Vcore :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 kupilem GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB TV/DVI BOX podlaczylem do kompa i mam juz od jego startu wrednie przestawiony obraz, nie mozna nic odczytac, nawet w biosie nic nie widac, wszystkie litery porozstawiane, jak sie win zaladuje to jest tak samo. co jest grane? sprawdzilem karte rivatuner i nie jest przetaktowana, moze ta karta nie pojdzie na is7-e? oto zdjecia: i mam jeszcze taki problem ze czasami komputer nie reaguje na przycisk start, tzn wlaczy sie komp diody swieca, ale nie pracuja dyski, nie laduje systemu, nie wlacza sie monitor ale wentylatory chodzia, dopero jak wcisne reset to wystartuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Karta do wymiany? Artefakty chyba są padnięte! PS. zobacz tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115853 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...