misio_m Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 is7 ma 2 sata a nie 4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 4 poty sata ma is7-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 AlphaHeX -> kas 272 jest dla nich nieosiagalne - TCCC i infineony jakies ida na 229 - 3-3-3-8 na 2,8V a jak mam fsb 272 to memki ida na 217 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vulcan Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Witam serdecznie, mam płytę Aibit i7 Guru więc może nie do końca łapię się na temat ale może ktoś pomoże. Wymieniłem procesorka z Celka 2.4 na Prescotta 3.2 GHz, mam pewne problemy bo jak startuje komp to pojawia się napis: "CPU is unworkable or has been changed. Recheck Soft Menu", jak wcisnę F1 komp idzie dalej i normalnie pracuje. Oprócz tego w biosie jak próbuje zmieniac czestotliwość to nie akceptuje tego, a zawsze przy wychodzeniu z biosu jak wybieram opcje Quit with save change to jakby sie zawieszal i trzeba wychodzic poprzez ctrl+alt+del, taka ciekawostka a wszystkie inne opcje działają bez zastrzeżeń hmmm. Od razu przyznaje sie bez bicia ze pamieci zostaly DDR-333, które pracowaly wczesniej. Być może jest to wina Biosu lub i pamięci, chociaż w instrukcji Abita jest że obsługuje Prescotty-chyba że chodziło tylko o kwestie zasilania. Ale gdyby to była wina biosu to czy aktualizować go przez flashmenu z mGuru? Czy to bezpieczne? Bo szkoda byłoby płyty. Czy moge to zrobic na tym Prescocie którego nie rozpoznaje? czy koniecznie wymienić na jakiś z zakresu rozpoznawalnego dla biosu? I dopiero zabierać się za upgrade? Wielkie dzieki za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 18 Listopada 2005 przez Vulcan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Szkoda,że nie zrobiłeś update biosu do najnowszej wersji jak miałeś celka, ale myślę,że bezpieczniej będzie zrobić bootowalną dyskietkę z DOS'e wgrać tam twój najnowszy bios i zrobić update. Fakt pamięci 333 to przykre ale powinny działąć. Apropo nie ma płyty i7, może chodzi ci o AI7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) ....Wymieniłem procesorka z Celka 2.4 na Prescotta 3.2 GHz, mam pewne problemy bo jak startuje komp to pojawia się napis: "CPU is unworkable or has been changed. Recheck Soft Menu", jak wcisnę F1 komp idzie dalej i normalnie pracuje. ......... Wielkie dzieki za pomoc, pozdrawiam. Vulcan - założyłeś zdaje się osobny temat z identycznym pytaniem tutaj i dostałeś jasną odpowiedź odemnie - (update bios) zrobiłes to? To pierwsza sprawa jaka nalezy zrobić - w tym topicu dostałeś identyczną odpowiedź - zrób to i potem gdyby był kłopot pytaj dalej dopiero - ale sadze ze nie będzie potrzeby Edytowane 18 Listopada 2005 przez flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vulcan Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Vulcan - założyłeś zdaje się osobny temat z identycznym pytaniem 1763917[/snapback] Szkoda,że nie zrobiłeś update biosu do najnowszej wersji jak miałeś celka, ale myślę,że bezpieczniej będzie zrobić bootowalną dyskietkę z DOS'e wgrać tam twój najnowszy bios i zrobić update. Fakt pamięci 333 to przykre ale powinny działąć. Apropo nie ma płyty i7, może chodzi ci o AI7 ? Jasne AlphaHex że AI7 ot A się zjadlo, dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 A co myślicie o płycie Abit IC7-G ?? Chcę przejśc z Abita BD7II i nie wiem czy na IC7-G pójdą mi pamięci 266 ?? Oczywiście pamięci z biegiem czasu zmienię na 400, ale narazie chciałbym włożyć te stare 266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 najlepsza mobo pod s478 wystarczy przejrzec temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 TAKIE COS MI WYSKAKUJE w menedzerze urzadzen, co to? :( Mam sterowniki do czipsetu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 najlepsza mobo pod s478 wystarczy przejrzec tematA co z pamięciami 266 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 A co z pamięciami 266 ??Beda dzialaly... a poza tym mozna je troszke podciagnac ;) @S.W.A.T >>> pewnie masz uaktywniony w biosie kontroler SATA SiliconImage - albo zainstaluj do niego stery (nei ma ich w zestawie do chipsetu Intela) albo usun w biosie :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Gdzie w biosie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Gdzie w biosie ? :>Onboard PCI Device >> Serial ATA Controller >> ustaw "Disabled" :idea: Sekcja 3-17 manuala do plyty :rulez: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 To jeszcze małe pytanko o IC7-G. Co to jest : złącze AGP 8x Pro ?? Chodzi mi o to Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 dodatkowe zasilanie chyba niepotrzebne dla zwyklego smiertelnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 UWAGA!! POSZUKUJE drucika od coolera z plyty ABIT IC7/IC7-G click poniewaz moj mi się złamal i nie mam jak zamontowac! :( Czy ktos mógłby mi taki drut dac/sprzedac za kilka zł? A moze on lezy u ciebie niepotrzebnie? Pomoz mi! Dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Przejrzałem cały wątek i wiedze że sporo osób ma problemy z chłodzeniem na NB w abicie IC7. Cóż mnie to tez doktneło po 2 latach pracy na tej płytce. Na poczatku wiatraczek zaczął dziwne wydawac dzieki wiec go rozebrałem i wyczyściłem - nie pomogło, dalej buczał nie do wytrzymania, wiec wyjelem go znowu i .... polałem go olejem Kujawskim :) Jet teraz cisza (widocznie wymagał smarowania), ale wydaje mi sie ze jego kres żywotności dobiega końca. W związku z tym chciałbym Was prosic o porade dotyczacą nowego chłodzenia (ale takiego zeby nic nie modyfikowac, dorabiać): Czy ten Thermaltake TIGER 1 TU da sie zamontować bez zadnych przeróbek i czy sie dobrze sprawdza w tej roli??? Rozumiem ze po zdjęciu oryginalnego chłodzenia trzeba wyczyścić NB ze straej pasty i nałozyc nową??? A może ma ktoś do sprzedania oryginalny wiatrak (tylko wiatraczek lub całość z radiatorem) to chetnie odkupie mój mail: m.brzoz@interia.pl gg: 5019186 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ten Tiger wejdzie ci bez żadnych przeróbek. jak zwolnisz jego pracę do 70% to staje się niesłychalny. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 uuuuuuuuuuuuu :( Płyta IC7-G jest niedostępna :( I tak już w kolejnym sklepie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Sprawdz komputronik or ALLEGRO. PS. Do tego mojego bledu co kiedys opisywalem, wylaczyem w biosie raid i ok, nie widac w menedzerze, ale nadal jest "Kontroler magistalii zarzADZANia systemem" WTF? :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 uuuuuuuuuuuuu :( Płyta IC7-G jest niedostępna :( I tak już w kolejnym sklepie :/ Choc sytuacja zmienia sie dosc szybko w tej kwestii, to sprawdz gdzies tu - jeszcze kilka dni temu patrzylem ile kosztuje nowa plyta i gdziestam jeszcze znalazlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? IC-7 nie ma Lanu IC-7 G - ma Lan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 U, za taką kasę i nie ma Lanu, porażka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 lan kosztuje 10zl:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? IC-7 nie ma Lanu IC-7 G - ma Lan Nowe wersje IC7 też mają/miały lan (przynajmniej częsć) tylko, że nie zawsze działa, bądź co bądź oficjalnie go nie ma. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam plyte Abit IC7 - i troche nie rozumiem konfiguracji Ata wzgledem SATA tzn czy mozna podpiac az 6 urzadzen na raz - tzn 4 x ATA i 2x SATA na raz - czy jest jakas kombinacja ? Bo chce zrobic takie cos : - pod jeden kontroler ATA - dwa nepedy ATA - pod drugi kontroler ATA - dysk HDD ATA - pod kontroler SATA - drugi dysk SATA Czy tak sie da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nowe wersje IC7 też mają/miały lan (przynajmniej częsć) tylko, że nie zawsze działa, bądź co bądź oficjalnie go nie ma.E ?? Jak nie działa ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 NO WLASNIE :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...