Dimek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Gdzie w biosie ? :>Onboard PCI Device >> Serial ATA Controller >> ustaw "Disabled" :idea: Sekcja 3-17 manuala do plyty :rulez: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 To jeszcze małe pytanko o IC7-G. Co to jest : złącze AGP 8x Pro ?? Chodzi mi o to Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 dodatkowe zasilanie chyba niepotrzebne dla zwyklego smiertelnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 UWAGA!! POSZUKUJE drucika od coolera z plyty ABIT IC7/IC7-G click poniewaz moj mi się złamal i nie mam jak zamontowac! :( Czy ktos mógłby mi taki drut dac/sprzedac za kilka zł? A moze on lezy u ciebie niepotrzebnie? Pomoz mi! Dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Przejrzałem cały wątek i wiedze że sporo osób ma problemy z chłodzeniem na NB w abicie IC7. Cóż mnie to tez doktneło po 2 latach pracy na tej płytce. Na poczatku wiatraczek zaczął dziwne wydawac dzieki wiec go rozebrałem i wyczyściłem - nie pomogło, dalej buczał nie do wytrzymania, wiec wyjelem go znowu i .... polałem go olejem Kujawskim :) Jet teraz cisza (widocznie wymagał smarowania), ale wydaje mi sie ze jego kres żywotności dobiega końca. W związku z tym chciałbym Was prosic o porade dotyczacą nowego chłodzenia (ale takiego zeby nic nie modyfikowac, dorabiać): Czy ten Thermaltake TIGER 1 TU da sie zamontować bez zadnych przeróbek i czy sie dobrze sprawdza w tej roli??? Rozumiem ze po zdjęciu oryginalnego chłodzenia trzeba wyczyścić NB ze straej pasty i nałozyc nową??? A może ma ktoś do sprzedania oryginalny wiatrak (tylko wiatraczek lub całość z radiatorem) to chetnie odkupie mój mail: m.brzoz@interia.pl gg: 5019186 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ten Tiger wejdzie ci bez żadnych przeróbek. jak zwolnisz jego pracę do 70% to staje się niesłychalny. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 uuuuuuuuuuuuu :( Płyta IC7-G jest niedostępna :( I tak już w kolejnym sklepie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Sprawdz komputronik or ALLEGRO. PS. Do tego mojego bledu co kiedys opisywalem, wylaczyem w biosie raid i ok, nie widac w menedzerze, ale nadal jest "Kontroler magistalii zarzADZANia systemem" WTF? :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 uuuuuuuuuuuuu :( Płyta IC7-G jest niedostępna :( I tak już w kolejnym sklepie :/ Choc sytuacja zmienia sie dosc szybko w tej kwestii, to sprawdz gdzies tu - jeszcze kilka dni temu patrzylem ile kosztuje nowa plyta i gdziestam jeszcze znalazlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? IC-7 nie ma Lanu IC-7 G - ma Lan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 U, za taką kasę i nie ma Lanu, porażka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 lan kosztuje 10zl:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Pytanie za 100 punktów :D Czy IC7 ma zintegrowany LAN ?? Na stronie piszą, że nie ma, w sklepach, że ma... Więc jak to jest naprawdę ?? IC-7 nie ma Lanu IC-7 G - ma Lan Nowe wersje IC7 też mają/miały lan (przynajmniej częsć) tylko, że nie zawsze działa, bądź co bądź oficjalnie go nie ma. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam plyte Abit IC7 - i troche nie rozumiem konfiguracji Ata wzgledem SATA tzn czy mozna podpiac az 6 urzadzen na raz - tzn 4 x ATA i 2x SATA na raz - czy jest jakas kombinacja ? Bo chce zrobic takie cos : - pod jeden kontroler ATA - dwa nepedy ATA - pod drugi kontroler ATA - dysk HDD ATA - pod kontroler SATA - drugi dysk SATA Czy tak sie da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nowe wersje IC7 też mają/miały lan (przynajmniej częsć) tylko, że nie zawsze działa, bądź co bądź oficjalnie go nie ma.E ?? Jak nie działa ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 NO WLASNIE :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 E ?? Jak nie działa ?? :blink: A czy zawsze musi działać poprawnie to, czego oficjalnie nie ma??? -nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 kupilem abita is7 mam kilka pytan : 1. Jakie opcje powinienem wlaczyc\wylaczyc\przestawic w biosie zeby sie dobrze procesor krecil ? powinienem zablokowac pci\agp ? 2. Czy moge kupic to chlodzenie na NB http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=809 i czy nie bedzie zachaczalo o zalmana 7000B ? 3. Czy jest mozliwosc krecenia mojego proca przez mnoznik ? przez co lepiej przez FSB czy mnoznik ? 4. Mam proca z fsb 133 a ram jest 400MHz a chodzi tylko 266MHz wiec teoretycznie ram nie bedzie ograniczal krecenia, jak sie maja problemy podczas krecenia z pci ide agp, czy wszystko edzie chodzilo poprawnie ? sory za glupie pytania nie chce nic zepsuc na nowej plycie i proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 zablokuj AGP/PCI mnoznika nie zmienisz bo sie nie da jak zablokujesz AGP/PCI to nie powinienes miec problemow z ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyuteng Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Siemanko na poczatek chciałem sie z wami przywitać .. też posiadam takowa płytke na poczatku mialem problemy nie mialem okazji sie tutaj wypowiadac bo nie miałem wczesniej netu tylko do cafe bo update i bawilem sie w domu w over nie wiele wyciagne z swojego sprzetu bo procka mam cienkiego Celeron 2.66 330 D a te procki sa mało wydajne ale to narazie z braku funduszy bo kupiłem fure mam pytanie a mianowicie chodzi o to że mam 2 dyski S-ATA ale jak odpalam kompa i ma prawie wchodzic do windy to pisze mi Seagate ATA 100 to dalej mi chodzi z ATA 100 :( myślałem ze jak mam S-ATA to bedzie choc troszeczke szybciej wydajniej czy ma ktoś na to jakaś rade czy to jest normalne i dalej bede jechal na tym ATA 100 i jeszcze mogl bym zapytać was co z tego sprzetu wyciagnelibyście bo ja jestem lamer jesli chodzi o overclock Mam taki zestaw: Celeron 2.66Mhz 330 D 256c Płyta IS-7 Series Pamięć droga lecz ponoć cienka chociaż zachwalali ja i nie wiem czy zrobiłem bład kupujac ją KVR400X72C3A/1G 128x64-Bit DDR400 CL3 184-Pin ECC DIMM Karta Graficzna - R9600Pro 256/128 Zasilacz 420 WAT Chiftec Chlodzenie Zalman NB I CPU NB47 i CU 7000 ile byście z tego wyciagneli tak dla najlepszej wydajności .. z góry dziekuje za pomoc . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 jak sie postarasz to powinienes dojsc do fsb 200MHz czyli 4GHz te celiny nie sa az takie zle stare northwoody to byla tragedia ale nowsze prescoty juz sa w miare zwlaszcza jak chodz przy szynie 200MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam, czy może ktoś sprawdzał miernikiem napięcia na CPU, interesuje mnie czy płyta zaniża/zawyża vcore, a jeśli tak to o ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam.Własnie kupiłem Abita IC7-G od bartezjusza.Wczesniej miałem Asusa p4p800 jeszce mam :)i na nim działałem na 3,67 na napięciu 1.52 ale jak to z asusami bywa sporo skakały te napięcia.I teraz pytanie czy jestem w stanie osiągnąć na abicie 3,9 ghz-4 ghz ??Mam xp-90, i własnie kupiłem zalmana na NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Pomijajac chlodzenie, to z prockiem 3.0E (200x15) zeby wejsc 1:1 na 4GHz trzeba FSB=267... Do tego swietny zasilacz i oczywiscie pamieci... 5:4 jest spokojnie do zrobienia - ponizej printskrin z mojego poprzedniego procka 3.0E Jednakze wszystko robione na WC - nie wiem jak bedzie sie spisywal XP-90 :-| Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam.Własnie kupiłem Abita IC7-G od bartezjusza.Wczesniej miałem Asusa p4p800 jeszce mam :)i na nim działałem na 3,67 na napięciu 1.52 ale jak to z asusami bywa sporo skakały te napięcia.I teraz pytanie czy jestem w stanie osiągnąć na abicie 3,9 ghz-4 ghz ??Mam xp-90, i własnie kupiłem zalmana na NBWitam, sprzęt jak w podpisie (procek inny) wcześniejszy procek 3.2 robił 3.6GHz na std. vcore, wydawać by się mogło, że do 4GHz "tylko" 400MHz, ale 4GHz to on robił na napięciu 1,58-1,61V z biosa. Zmieniłem proca okazyjnie i teraz to mi płyta sie kończy, a procek ma zapas;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Jak u Was na plycie IC7 dziala wejscie mikrofonowe ? czy rozmawiajac poprzez mikrofon macie czysty dzwiek ? - bo u mnie jest okropne burczenie i nie wiem co jest ( juz kilka mikrofonow testowalem i za kazdym razem to samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeg Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Posiadam płytę Abit IS7-E . Czy próbował ją ktoś wyciszyć za pomocą radiatora Zalman ZM-NB47J ??? Czy jest to możliwe i czy daje efekt ?? Bo ta abitowska suszarka po jakims czasie strasznie głośno chodzi :( Może macie jakieś lepsze pomysły ??? Zgóry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2005 przez greeg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 np. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=37721&st=1560 W tym topicu jest wiecej na ten temat ale to juz sam sobie poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeg Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Dzięki Bartek-83 Mam jeszcze jedno pytanko Czy zmniejszenie w Biosie prędkość wiatraczka do 60 % jest groźne tzn. czy taka prędkość wystarczy ?? Z tego co gdzieś tam wyczytałem zmniejszy to trochę automatycznie jego hałas .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...