Krum Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jak bez powodu to tym bardziej bym go wyłączył :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkotor Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jak bez powodu to tym bardziej bym go wyłączył :rolleyes: Hehe... NIE piszczy BEZ powodu, czyli piszczy z jakiegoś powodu tylko nie wiem jakiego ;] Somebody help me!!! Jak oglądam jakiś horror po ciemku a tu nagle pierdut BZZZZPIIIIII!!! to można zawału dostać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De_Xter Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Witam! Moze ktos zapodac jakims modowanym biosem do IC7/IC7G, szukam i szukam, az zaczalem do ludzi modujacych biosy pisac z rozpaczy. Znalazlem pare biosow tic taca, ale jego strona nie chula i nie moge nic sciagnac. Z gory dzieki za pomoc. Moj maila jak co olbu@poczta.onet.pl or just prive me with PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Czy może ktoś mi wskazać gdzie znaleźć najnowszą wersję ABITEQ do ic7? Na stronie Abita jest niby 1.2.3.1 ale po zainstalowaniu jej okazuje się że to 1.1.0A z 2003 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Mam pytanko odnośnie IC7 i karty sieciowej... Dziś odebrałem Abita IC7 :razz: niestety nie ma sieciówki, tzn jest wejście zaklejone, czy jest jakaś możliwość aby karta sieciowa na niej ruszyła?? Jak jest wejście to muszą być jakieś połączenia czy coś takiego... Bo jak zmienie płytke to będę bez neta bo jeszcze nie doszła do mnie sieciowa :( Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Krum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Mam pytanko odnośnie IC7 i karty sieciowej... Dziś odebrałem Abita IC7 :razz: niestety nie ma sieciówki, tzn jest wejście zaklejone, czy jest jakaś możliwość aby karta sieciowa na niej ruszyła?? Jak jest wejście to muszą być jakieś połączenia czy coś takiego... wejscie jest ale nie ma ukladu scalonego na plycie glownej ktory steruje karta sieciowa ( puste miejsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Kupiłem dysk 200GB Nie wykrywa go. Mam IC7-G!!! Dysk jest 100% sprawny. Mam najnowszy bios relase 12/28/2004 O co chodzi? Taka płyta nie obsługuje takiego dysku? To chyba jest jakiś JOKE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Dlaczego jak podlaczam Revoltecas 120mm na tyl i wybieram pin3 SYS FAN1 i właczam ABITEQ to w dziale SYS pokazuje mi 900 obrotow i zaczyna piszczeC? Jak wylacze to ook.... CZEGO TO WINA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 piszeć ci przestanie dopiero wtedy gdy wiatrak się będzie kręcił z 1400 obrotów. w tym programie taki jest mininum. u mnie też tak było. więc podłączyłem wentylator pod inny fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 no tak tylko, ze na tej plycie rozmieszczenie pinów jest boskie.... fan3 po co w rogu ? lepiej dac fan1 dla wentyla na tyl. CPUFAN ok blisko proca, FAN1 moze byc na gorze w rogu.... a fan2 ? po kiego wuja na samym dole? jak to wsadzic jak mi muzyczna siedzi??? ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 zastanawiam sie nad abitkiem IC-7 i IS-7 czy opłaca sie wyłożyć 100 zł wiecej i kupić tego IC proca bede krecił ile wlezie !!! w przyszłości bedzie PIV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 zastanawiam sie nad abitkiem IC-7 i IS-7 czy opłaca sie wyłożyć 100 zł wiecej i kupić tego IC proca bede krecił ile wlezie !!! w przyszłości bedzie PIV Tak, opłaca Ci się doinwestowac 100zł do IC7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 A czym one się różnią oprócz tego, że IC7 ma obsługę pamięci ECC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja gdzies na jakims zachodnim forum ( jakis czas temu) czytalem ze plyty IC7 i IC7-G ( na chipsecie i875) maja lepiej zrobione zasilanie procka w porownaniu z plytami na i865 Sam jestem posiadaczem od ponad dwoch lat IC7 ( kupilem jak tylko wyszla) i jestem z niej bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 czy one maja takie same opcje krecenia proca chodz mi że na IC7 ma vcor jest 1,9 a jakie jest na IS7 a może opłaca sie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MSI neo2 platinum edition 865PE jakie ma max Vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 czy one maja takie same opcje krecenia proca chodz mi że na IC7 ma vcor jest 1,9 a jakie jest na IS7 a może opłaca sie ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MSI neo2 platinum edition 865PE jakie ma max Vcore nie porownoj "krola overlockingu" jakim jest Abit z MSI - plyty MSI sa mniej stabilne przy duzym overlockingu a takze slabiej sie kreca jezeli nie chcesz krecic to obie plyty beda na podobnym poziomie - jezeli zas chcesz krecic to bierz Abita - ma dobrze dopracowane szczegoly , zasilanie procka itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 MSI mam za 200 a abit kosztuje 350 ktoś mi powie jakie sa v core na IS7 i czy różni sie oprócz chipsetu IC i IS czy warto te 100 zł dać wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 IC7 to najlepsza płyta pod s.478 pod każdym względem (no moze poza seryjnym chłodzeniem NB ;) ) wiec jeżeli masz hajs to sie nie zastanawiaj bo lepszej nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 dobra to teraz pytanie którą wersje kupić G może zwykłą tylko żeby było do 350~70 byle z gwarancją a i musi mieć port LTP bo mam wyświetlacz LCD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Wlasnie stalem sie posiadaczem zestawu klawiatura+mysz bezprzewodowe na USB firmy Logitech i chcialbym uruchamiac kompa za pomoca klawiszy klawiatury (haslo) zamiast guzika na obudowie. Przelaczylem zworke USB-PWR1 i USB-PWR2 na enable zeby wlaczyc wake-up ale w zaden sposob nie moge wlaczyc kompa z klawiatury Wczesniej jak mialem klawiature na PS2 to poprzez przestawienie zworki PS2-PWR i ustawienia w biosie startu za pomoca klawiszy i ustawienia hasla komp startowal bez problemu za pomoca kombinacji klawiszy (haselko) Czy ktos wie jak zrobic aby mozna bylo na tej plycie ( IC7) startowac kompa z klawiszy klawiatury USB? Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) nie mam abita ale wątpie żeby ci sie to udało bo USB w przeciwieństwie do PS2 nie jest ciogle zasilane można to zobaczyć po tym jak przy wyłączonym kompie podpina sie klawiaturke wtedy sie lampki zaświecą Edytowane 25 Grudnia 2005 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 nie mam abita ale wątpie żeby ci sie to udało bo USB w przeciwieństwie do PS2 nie jest ciogle zasilane można to zobaczyć po tym jak przy wyłączonym kompie podpina sie klawiaturke wtedy sie lampki zaświecą to po co sa w takim razie zworki USB-PWR 1 i 2 - mysle ze to wlasnie one wlaczaja na stale zasilanie USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a z ciekawości sie spytam po co ci odpalanie kompa z klawiaturki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a z ciekawości sie spytam po co ci odpalanie kompa z klawiaturki??? bo mam male dziecko ktore lubi sobie wciskac przycisk na obudowie i wlaczal mi kompa - a tak jak mam poprzez haslo na klawiaturze to nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 ja przyznam że ostatnio tez się tym bawiłem a mam klawiaturke na ps2 i tez mi coś nie wychodziło. później nawet poprzez skasowanie pamięci biosu zworką komp mi sie nie chciał włączyć tak samo gdy wpisywałem hasło nie chciał się odpalić. może coś z tym jest zwalone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 może sprobuj przez oprogramowaniw Klawiatury u mnie np mozna wyłaczyć kompa z klawiatury jednym przyciskiem mozliwe ze i mozna go tak i właczać :) nigdy nie robiłem takiego bajeru ( jednak myślałem o nim ) ustaw w biosie i ze zworkami tak jak powinno byc i spróbuj oprogramowaniem od klawiszy byc moze zadziala p.s domyslam sie że to klawisze bez przewodowe :) (moge sie mylic świateczna gorzałka mi uderzyła do głowy ) kiedys też miałem coś takiego i powiem ze nie byłem zadowolony, byc moze taki egzemplarz sie trafił ale co chwila były jakieś problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a ja tak sie zastanawiam ze to moze jest normalne wklawiaturach bezprzewodowych na USB - niby przez zworke USB-PWR port USB zasilany jest caly czas ale odbiornik ma funkcje oszczedzania baterii i dopuki nie otrzyma sygnalu logicznego z kompa to nie uruchomi komunikacji miedzy odbiornikiem a klawa - moze sie myle ale tylko takie rozwiazanie przychodzi mi do glowy Niech ktos napisze czy komus na byle jakiej plycie , byle jakiej klawiaturze bezprzewodowej USB udalo sie uruchomic kompa poprzez klawiature - wtedy bedzie wiadomo czy moja powyzsza wypowiedz ma sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) mam u kumpla klopot z asynchro na mojej dawnej ic7-g. u mnie na dobrych pamiatkach ta plyta i proc bez problemow chodzila na 250 x16 = 4000 przy 1.4 core. jako ze pamieci sobie zostawilem bo kumpla nie bylo stac na nie kupil jakies tanie noname. chodzi to max na 230 przy 3-3-3-8. Jako ze moj dawny procek potrafil duzo wiecej postanowilismy go dac na asychro. Tutaj zaczynaja sie problemy. Mimo ze przy 5:4 ram nie przekracza 194 sa juz zwisy lub nawet brak startu kompa. Nie kumam tego wcale. te pamieci chodza przy synchro na 230 a przy asynchro wywalaja sie na 194 to samo procek. Oczywiscie pci i agp sa zablokowane na 66/33. Czy ma ktos jakas rade zeby puscic to na asynchro przy wiekszej fsb ? pzdr Edytowane 26 Grudnia 2005 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 mam u kumpla klopot z asynchro na mojej dawnej ic7-g. u mnie na dobrych pamiatkach ta plyta i proc bez problemow chodzila na 250 x16 = 4000 przy 1.4 core. jako ze pamieci sobie zostawilem bo kumpla nie bylo stac na nie kupil jakies tanie noname. chodzi to max na 230 przy 3-3-3-8. Jako ze moj dawny procek potrafil duzo wiecej postanowilismy go dac na asychro. Tutaj zaczynaja sie problemy. Mimo ze przy 5:4 ram nie przekracza 194 sa juz zwisy lub nawet brak startu kompa. Nie kumam tego wcale. te pamieci chodza przy synchro na 230 a przy asynchro wywalaja sie na 194 to samo procek. Oczywiscie pci i agp sa zablokowane na 66/33. Czy ma ktos jakas rade zeby puscic to na asynchro przy wiekszej fsb ? pzdr Tia :) Z osobistych doświadczeń i z tego co ludzie piszą o tej płycie to tryb asynchroniczny jest niestety mniej stabilny niż synchroniczny (zwiększa się obciążenie mostka północnego). Rozwiązaniem mniej skomplikowanym sią pamięci, który potrafią pracować synchronicznie 1:1 przy 250 FSB. Spróbuj jeszcze puścić je w trybie 3:2. Jest też opcja tla odważnych czyli volt modding (Vnorth, Vagp, itd.), które usprawniają pracę w trybie 5:4 czy 3:2 ale także w trybie 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam, czy abit ic7-g ma jakies ograniczenia w dyskach do ilus tam GB? Wiem, ze staaare plyty tak mialy. Mam zamiar kupic 200-250 GB, teraz jade na starym samsungu ATA 80GB. PZdr.!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...