misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 w speedfanie a jak go tam nie będzie widać to trzeba kupić przejściówke na 5v z molexa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ona jest pod 3pin! :) ps. a inaczej sie nie da? i czy speedfan to zapisze na ZAWSZE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Wiem, że jest pod 3 pin. Zauważ, że w molexie jest zasilanie 12v i 5v więc co to za problem zrobić z niego przejsciówke na 3pin, na allegro sprzedają takie. Speedfan tego nie zapisze i za kazdym razem po restarcie komputera bedziesz musiał ręcznie to zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 nie dalo rady speed fanem... bede musial kupic cos takiego: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=961 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 lepiej podłączyć pod 7v robisz trick i z molexa podłaczasz żółty do czerwonego i czerwony do czarnego na wentylatorze a kontrole obrotów zostawiasz pod 5v nie wiadomo czy wystartuje a na 7v powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ale ja chce pin3! najwyzej kupie przejsciowke ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) nie rozumiesz o co mi chodzi np to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79049690 teraz rozumiesz o co chodzi z tym molexem? Edytowane 6 Stycznia 2006 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) ale jak podłączysz 3 pin ??? możesz dwa piny podłączyć do molexa 3 pinów nie podłączysz nawet przejściówką ps na allegro przejściówka kosztuje 3 zl z 4 wyjściami na wentylator Edytowane 6 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 To pytanie do mnie? Jeżeli tak to przecież dałem linka do takiej przejściówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 pomyliłem cie z s.w.a.tem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h-y-d-e Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 czy ktos wie czy PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Cu pasuje na IC7-g, a jesli tak to jak sie sprawuje jako pasywne chłodzenie ?? w opisie tylko pisza ze pasuje na niektóre nietypowe płyty na chipsecie intela :( ewentualnie któs moze wie jak sie sptrawuje na IC7-g Revoltec Northbridge Freezer szukam pasywnego chłodzenia na płyte i nie wiem co kupic :( thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Mocowanie: kołki lub sprężyna (kompatybilna z zaczepami stosowanymi w niektórych płytach na chipsetach Intela) przecież pisze że tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Polecam do IC7-G ZALMANA (Niebieskiego). A czy ten PENTAGRAM ma takie haczyki???? Jak w standartowym coolerq? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 zalman chyba baedzie najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Polecam do IC7-G ZALMANA (Niebieskiego). A czy ten PENTAGRAM ma takie haczyki???? Jak w standartowym coolerq? No normalnie qrw* nie moge już, przeczytaj co pisałem wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam mam z ta płytka kilka problemow ale widze ze tutaj wiecie cos na temat wiec moze uda sie wam mi pomoc problem polega na tym ze IRQ jest ustawione Automatycznie co wydluza mi strasznie botowanie komputera czy jest mozliwosc przyporzadkowania kazdego IRQ do danego urzadzenia tak zeby przy starcie mialo juz przyporzadkowane IRQ z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 misiom napisales sprezyna, ALE CO TO TA SPREZYNA ? :o 1 raz slysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Skoro pisze, że kompaktybilny to znaczy że kompaktybilny, po co ci znać mocowanie? On jest tak szeroki że pewnie będzie to coś podobnego do kołków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam pytanko jak mam ustawić u siebie IRQ w komputerze bo mam straszne wolne botowanie i napewno IRQ jest tego przyczyna, Grafika w ksiazce nie rozumiem mam tak poukladane w kompie. AGP - Normal Karta graficzna PCI 1 - Pusty slot PCI 2 - Zajety Karta Dziewkowa Audigy PCI 3 - Pusty slot PCI 4 - Zajety Leadatek Win Fast 2000 Expert XP PCI 5 - Pusty Nie wiem czy dane ktore podałem czy cos pomoga ale ja akurat nie znam sie na IRQ z gory dzieki za podpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ale w ic7 są HACZYKI mistrzu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 mam male pyatnko jakie robicie max FSB na wyszym IS7 ? doszedl ktos do 280 :P ? piszcie jakie max fsb, jakie rario FSB\RAM i jaki bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ale w ic7 są HACZYKI mistrzu! Serio? W is7 też są! mam male pyatnko jakie robicie max FSB na wyszym IS7 ? doszedl ktos do 280 :P ? piszcie jakie max fsb, jakie rario FSB\RAM i jaki biosU mnie na razie max to 260 ale niestabilnie bo proc nie wyrabia. A bios najnowszy i ratio 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) chce załorzyć blok wodny na NB w ic7 i tam jest taka "górka" i spód bloku nie dotyka reszty NB co mam zrobić olać to czy obkleić to czymś tak jak to jest na fabrycznym @misiom1 jak sie montuje tego zalmana skoro on nie ma haczyków bo chyba sie skusze na radiator bo mi bloczek cieknie :/ Edytowane 9 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ta górka to jest rdzeń, taką samą górke masz w procesorach oraz kartach graficznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jak ty tego zalmana zamontowałeś skoro on ma otwory na kołki a w abicie są haczyki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 zrobil sobie zapinke ? mozna np. ze szprychy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 sprobowalem sposobu gralmi i jest git! :) http://img434.imageshack.us/my.php?image=gralmi26ro.jpg SUPER! Srednica DRUTU MUSI BYC 3mm / 4mm! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja wsadzilem w oryginał (zapinka od wyjca) Ciasno bo ciasno ale wlazło B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Ja wsadzilem w oryginał (zapinka od wyjca) Ciasno bo ciasno ale wlazło B) tylko nie każdy ma taka zapinke ponieważ nowsze płyty wychodziły z innym coolerem i tam takiej zapinki nie ma. PS zapraszam na strone 9 tego tematu. Juz była rozmowa o tym. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 swat -> jestem pod zajebistym wrazeniem !!!!! szok !!! pieknie zamontowane, czy te kawalki gwozdzi byly giete ? wchodzi na styk i dociska ? czy te haczyki wychodzace z zalmana to z oryginalu ? daj wiecej fot plis, nie tylko z gory tylko z profola i ze boka :) musze podpatrzec szczegoly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...