Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że jest pod 3 pin. Zauważ, że w molexie jest zasilanie 12v i 5v więc co to za problem zrobić z niego przejsciówke na 3pin, na allegro sprzedają takie.

Speedfan tego nie zapisze i za kazdym razem po restarcie komputera bedziesz musiał ręcznie to zmieniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak podłączysz 3 pin ??? możesz dwa piny podłączyć

do molexa 3 pinów nie podłączysz nawet przejściówką

ps na allegro przejściówka kosztuje 3 zl z 4 wyjściami na wentylator

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos wie czy PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Cu pasuje na IC7-g, a jesli tak to jak sie sprawuje jako pasywne chłodzenie ??

w opisie tylko pisza ze pasuje na niektóre nietypowe płyty na chipsecie intela :(

ewentualnie któs moze wie jak sie sptrawuje na IC7-g Revoltec Northbridge Freezer

szukam pasywnego chłodzenia na płyte i nie wiem co kupic :(

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam z ta płytka kilka problemow ale widze ze tutaj wiecie cos na temat wiec moze uda sie wam mi pomoc problem polega na tym ze IRQ jest ustawione Automatycznie co wydluza mi strasznie botowanie komputera czy jest mozliwosc przyporzadkowania kazdego IRQ do danego urzadzenia tak zeby przy starcie mialo juz przyporzadkowane IRQ z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko jak mam ustawić u siebie IRQ w komputerze bo mam straszne wolne botowanie i napewno IRQ jest tego przyczyna, Grafika w ksiazce nie rozumiem mam tak poukladane w kompie.

AGP - Normal Karta graficzna

PCI 1 - Pusty slot

PCI 2 - Zajety Karta Dziewkowa Audigy

PCI 3 - Pusty slot

PCI 4 - Zajety Leadatek Win Fast 2000 Expert XP

PCI 5 - Pusty

Nie wiem czy dane ktore podałem czy cos pomoga ale ja akurat nie znam sie na IRQ z gory dzieki za podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w ic7 są HACZYKI mistrzu!

Serio? W is7 też są!

mam male pyatnko jakie robicie max FSB na wyszym IS7 ? doszedl ktos do 280 :P ? piszcie jakie max fsb, jakie rario FSB\RAM i jaki bios

U mnie na razie max to 260 ale niestabilnie bo proc nie wyrabia. A bios najnowszy i ratio 1:1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce załorzyć blok wodny na NB w ic7 i tam jest taka "górka" i spód bloku nie dotyka reszty NB co mam zrobić olać to czy obkleić to czymś tak jak to jest na fabrycznym

@misiom1 jak sie montuje tego zalmana skoro on nie ma haczyków bo chyba sie skusze na radiator bo mi bloczek cieknie :/

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wsadzilem w oryginał (zapinka od wyjca)

Dołączona grafika

Ciasno bo ciasno ale wlazło B)

tylko nie każdy ma taka zapinke ponieważ nowsze płyty wychodziły z innym coolerem i tam takiej zapinki nie ma.

PS zapraszam na strone 9 tego tematu. Juz była rozmowa o tym.

Edytowane przez piterq1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swat -> jestem pod zajebistym wrazeniem !!!!! szok !!! pieknie zamontowane, czy te kawalki gwozdzi byly giete ? wchodzi na styk i dociska ? czy te haczyki wychodzace z zalmana to z oryginalu ? daj wiecej fot plis, nie tylko z gory tylko z profola i ze boka :) musze podpatrzec szczegoly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi