kiss Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie fsb250 dopiero stabilnie przy 1.6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie fsb250 dopiero stabilnie przy 1.6va jaka masz serie? i czym go chlodzisz? jak wysoko w sumie idzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 a jaka masz serie? i czym go chlodzisz? jak wysoko w sumie idzie? P4 3.0GB SL7PM ThermalRight XP-90 + YS TECH 92 2,500U/min Dalej niż 250 nie ciągnołem bo wydaje mi sie że napiecie i tak już sporawe? Co sądzisz o serii i tak wogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 prescotty dopiero po 1.550 mają padake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie fsb 250 stabilnie osiągam przy 1.36V, tak tak mam selekta nie chwale sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 eh, pozazdrościć można, u mnie fsb 250 przechodzi spi16mb na 1,4375 a stabilnie to pewnie ok 1,48 lub 1,51, nie sprawdzałem, wiem że stabilnie chodzi na fsb 237 na 1,41 lub 1,43 (pracowałem na 1,41 i się nie wywalał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie fsb 250 stabilnie osiągam przy 1.36V, tak tak mam selekta nie chwale sieza ile kupiłeś tego selekta jak masz linka to podaj bo choruje na takiego :D a ma HT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 pentium 3.0E = prescott = 1mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 widzisz nie wiedziałem opłaca sie zmienić fortrona 350W na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82434688 fortron 350 mi nie wystarcz za dużo żeczy ciągnie z 12v a ten ma dwie linie i moge 300W na 12v zapuścić bez problemu mam kolesia który mi daje 90 albo 80 bo zasilacz jest po modach robionych w tym tygu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 moj prescott ma HT, jest bardzo wczesnie wyprodukowany, kupilem na 680 z gwarą, koles od ktorego bralem nie znal potencjalu tego proca wiec miale okazje, linka nie dam bo to byl selektowany z jednej sztuki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a gdzieś można dostać to w necie jakiegoś selekta z HT oczywiście P4 i co z zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ten zasilacz co masz w tej chwili powinien spokojnie działać na twoim konfigu, proc ok 100w, płyta - 20w, karta graf - 20w, ram - 20w, dysk - 30w, napędy optyczne - 40w co daje razem 230w, nawet dokładając dodatkowe 50w to patrz ile jeszcze ci zapasu zostało, nie rozumiem po co zapuszczać 300w na 12v? Moj tagan ma jedną pojedyńczą linie 12v oraz mój konfig żre więcej prądu niż Twój a jakoś 380w mi starcza z dużym zapasem o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 komp mi nie wstaje na fsb 200 dla tego że zasilacz wymięka bo np. na 195 na v core 1,4xx idzie bez problemu a na fsb 200 nawet na 1.600 nie chce wstac i to nie jest wina pamieci bo sie krecą na 210 a na pewno to niejest kres proca a tymbardziej płyty a temp. mam na 170 około 42C* w ilde czasmi mniej pozatym u mnie w kompie bedą niezłe zmiany po feriach np. GF 6600 2x256 hyperX na dodatek mam pare pierduł ostatnio tuner TV i tymczasowo karte wi-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 oki chlopaki pomozcie mi .. bo mam okazje kupic 3.20E GHz 800 MHz na stepingu E0 myslicie ze oplaca sie fatyga ?? jakie mam szanse ze pojdzie na 4 GHz ?? bo sprzedaje swojego procka aa potrzebuje cos w zamian ii moze ten kupie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jak będzie z dobrej serii (SL7PN) to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja swojego p4 mam z serii SL7E4, wiec jak takiego znajdziecie to lepiej bierzcie szybko :) nieweim czy wszystkie z tej serii sie tak kręcą ale ten jest rewelacyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja tez mam p4 3ghz @ 1mb cache (niby z hT ? ) jak sprawdzic czy mam ht :F ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) prescotty dopiero po 1.550 mają padakeCo raz wiecej nowosci sie dowiaduje... Jestem w szoku, bo myslalem ze wiem dosc duzo o tej plycie i prockach... a tu taka nowosc, ze Prescotty maja "padake" dopiero po 1,55Vcore... Zobacz w moj podpis (w biosie ustawione 1,5875Vcore) - proc od kilku miesiecy u mnie tak smiga, wczesniej smigal tak u _Vip_'a i jakos zyje majac sie caaaalkiem dobrze B) @S.W.A.T >>> wlacz w biosie przede wszystkim HT, sprawdz chocby w CPU-Z. Jesli miales wylaczony HT to niemal 100% pewne, ze bedziesz musial przeinstalowac system (zeby wykrywalo 2 logiczne procesory) @pipanol-pl >>> duze jest prawdopodobienstwo, ze 3.2 pojdzie na 4GHz - wszak to tylko FSB=250 :rolleyes: W miare dobre pamieci, dobre zasilanie, chlodzenie i ognia B) W sumie zawsze mozna jechac na 5:4 z RAMem ale to juz nie to samo wyzwanie :] Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 nie no porazka ten moj sl7pn.... na 250 sie bootuje ale stabilnosci (nawet windows sie nie skonczyl ladowac...) nie ma na 1,61V wiecej nie chce bo troche i tak wysoko juz jest, a po 2 temp jest wysoka... w biosie pokazuje mi niby 80 stopni a coolerek jest naprawde cieply wiec... z pamieciami 1:1 probowalem (mam tccd) i jest tak samo jak z 5:4 jakies sugestie? moze radiator na nb nie wystarcza, ale kiedys starczal do 250.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Co raz wiecej nowosci sie dowiaduje... Jestem w szoku, bo myslalem ze wiem dosc duzo o tej plycie i prockach... a tu taka nowosc, ze Prescotty maja "padake" dopiero po 1,55Vcore... Zobacz w moj podpis (w biosie ustawione 1,5875Vcore) - proc od kilku miesiecy u mnie tak smiga, wczesniej smigal tak u _Vip_'a i jakos zyje majac sie caaaalkiem dobrze B) @S.W.A.T >>> wlacz w biosie przede wszystkim HT, sprawdz chocby w CPU-Z. Jesli miales wylaczony HT to niemal 100% pewne, ze bedziesz musial przeinstalowac system (zeby wykrywalo 2 logiczne procesory) @pipanol-pl >>> duze jest prawdopodobienstwo, ze 3.2 pojdzie na 4GHz - wszak to tylko FSB=250 :rolleyes: W miare dobre pamieci, dobre zasilanie, chlodzenie i ognia B) W sumie zawsze mozna jechac na 5:4 z RAMem ale to juz nie to samo wyzwanie :] sprawdz czy przy tym vcore przechodzi Ci CPU TESTS 3dmark06 też do tej pory od paru ładnych miechów miałem fsb250 przy 1.5875 (żadnych oznak "padaki") i wszystko z powodzeniem łykało . nie było bata. aż tu nagle 3dmark 06 cpu tests i wywaliło mnie do pulpitu. za drugim razem też. za trzecim to samo. podniosłem w biosie v o "jedno oczko" z 1.5875 na 1.6125 i idzie jak burza! My config: ABIT IC7 PENTIUM 4 3,0E @ 3,75GHz (Thermalright xp-90) G.SKILL HZ PC4000 2x1024MB 3-4-4-8 GIGABYTE 6600gt 128mb/128bit 500/1000 @ 550/1100 WD Caviar 120GB 8MB MAXTOR DiamondMax10 200GB 8MB NeoTEC V4200 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 1.5500 ale zależy jakie chłodzenie wiadomo że na FC dasz 1.700 i nie bedzie problemu ... @kean napisz jakiego masz tego chiftecka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 zaraz siga update'ne to bedzie ladnie wszystko a chieftec to 420-302DF zasilka nie jest zbyt dobra bo od delty chyba a nie sirteka napiecia mierzone miernikiem przy oc @ fsb 230 (3680) w idle 5: 5,19-20 12: 12,20-21 3,3: 3,38 5 i 12 sa za wysokie, ale w normach(5%) sie miesci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 troche za słabe masz chłodzenie jak chcesz otrzymać 4ghz przy dobrym napięciu to coś lepszego jest potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) napiecia eleganckie to nie wiem co to może być ja czekam aż bedzie -20*C i ide na dwór :D podkrecić se grafe i może proca jak zasilacz sie przemoże tylko żeby mi woda w WC nie zamarzła :D Edytowane 21 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @misiom1, a co proponujesz? wc moglo by teoretycznie byc, ale nie mam jak technicznie tego za bardzo zrobic musial bym sporo sie nameczyc juz kiedys mialem wc ale dalsze jego rozwijanie wiazalo sie ze zbyt duzymi kosztami i przy zmianie z S370 na S478 sprzedalem je freizer 4 chyba nie bedzie duzo lepszy? @KAMILcom, borygo wlej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) nie mam ja si powiem tak za bloki na NB i cpu kupowałem u HINCIA ! polecam za 50 zł z wysyłką obydwa a WC wyniosło mnie ok 150 zł bez pompki z popką pewnie jakieś 180 ale temperaturka fantastyczna 10-15*C mniej edit 10-15*C mniej niż freazer 4 Edytowane 21 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no i mam winowajce chyba tak sie bawilem i doszedlem do fsb 240 (3841 MHz) Tutaj na fotce widac no i podczas tego testu temp byla w okolicach 80-81 stopni wiadmo ze plyta zawyza o jakies 10 ale to i tak jest w okolicach 70 stopni wiec duzo za duzo pozatym wszystko w budzie(otwartej) bylo cieplutkie aby wiecej dac trzeba by z napieciem isc bo jest cieplo i to nie starcza, ale jak dam wiecej V i wiecej MHz to znowu robi sie cieplej itd... chyba chlodzonko jakies trzeba se sprawic dobre, ale w innym miejscu sie bawic - np piwnica :] a powiedzcie mi czy wynik 14,16 w pi 16M jak dla tego proca to oki? screen w linku wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 w biosie mam w opcji HT: Enabled -> czyli hT :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no i mam winowajce chyba tak sie bawilem i doszedlem do fsb 240 (3841 MHz) Tutaj na fotce widac no i podczas tego testu temp byla w okolicach 80-81 stopni wiadmo ze plyta zawyza o jakies 10 ale to i tak jest w okolicach 70 stopni wiec duzo za duzo pozatym wszystko w budzie(otwartej) bylo cieplutkie aby wiecej dac trzeba by z napieciem isc bo jest cieplo i to nie starcza, ale jak dam wiecej V i wiecej MHz to znowu robi sie cieplej itd... chyba chlodzonko jakies trzeba se sprawic dobre, ale w innym miejscu sie bawic - np piwnica :] a powiedzcie mi czy wynik 14,16 w pi 16M jak dla tego proca to oki? screen w linku wyzej No wynik nawet nawet, ale powinien być niższy, zoptymalizuj system. Co do chłodzenia to freezer 4 z tańszych a z droższych TT Big Typhon (czy jak to sie tam pisze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 freazer 4 średnio polecam ja miałem na fsb 160 temp. około 55 w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...