Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne. ale też ma być obciążony. Dlatego potrzebne są 2 instalacje Prime.

Zapusc zamiast super pi i reszty

http://www.distributed.net/download/

ktorys z tych klientow.

Chodza na dual core i HT.

Sa czule na bledy pamieci i niesamowicie

grzeja procka.

Jezeli 2 godziny pochodzi Ci bez wpadki

masz duza pewnosc ze procek jest stabilny,

oraz cpu mark z 3dmark 06.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam troche lamerskie pytanie ale czy jak grafa nie obsługuje AGPx8 (tylko x4) to w biosie bede miał ukrytą opcje ustwienia AGP na x8???

bo obecnie mam w biosie dostepne ustwienie tylko AGP x2 i x4.

to troche zdebiałem i nie wiem czy jak kupie GF6600 to bedzie mi śmigac na AGPx8? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam big problem

dzisiaj chciałem wykrecić na maxa mojego proca włączyłem fsb 200 i dałem napiecie 1.700 żeby przeszedł super pi z konkretnym czasem po 10 minutach pracy chyba po 5 w super pi komp sie wyłączył i nie chce wstać zielona lampka świeci sie cały czas a jak naciskam power ON to czerwona świeci sie pół sekundy i gaśnie nie wiem co to jest robiłem cler cmos baterie też wyjmowałem myślałem że spaliłem proca albo zasilacz sie schrzanił ale testowałem proca ram grafe zasilacz hdd na innej płycie (asrock 845) i działa wszysko OK nie wiem co mam robić co sie mogło stać z tym ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@misiom1 na froncie budy wieją 4 wentyle 80x80 bo mam tam chłodnice i ogólenie chłodzona WC w stresie na 1.7 było max 61*C a ilde ~54-55

@bamboocha mam wiocznie kiepską sztuke tego proca

teraz ogólnie działam na nim na jakimś pupiastym asrocku i na AC

jeśli płyta sie nie obudzi to bedzie mój ostatni zestaw z intelem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jeśli płyta sie nie obudzi to bedzie mój ostatni zestaw z intelem"

to juz nie wina intela a wina (jesli mozna mowic o winie sprzetu) mobo i jej komponentow

jak bys na amd przylozyl np 12V na proca to co sie stanie? ;)

edit: da sie jakos szybko cytowac tak jak to jest w PHP BB ?

Edytowane przez Kean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jeśli płyta sie nie obudzi to bedzie mój ostatni zestaw z intelem"

to juz nie wina intela a wina (jesli mozna mowic o winie sprzetu) mobo i jej komponentow

jak bys na amd przylozyl np 12V na proca to co sie stanie? ;)

edit: da sie jakos szybko cytowac tak jak to jest w PHP BB ?

nie bardzo ci rozumiem bo to nie proc siadł tylko chyba płyta! sprawdze z innym procem

cytuje sie tak że piszesz ]quote] tekst [/quote[ tylko nawiasy do siebie sie pisze

nowe wieści

proc nie chce działać spłytą ale płyta jest sprawna działa z p4 nortwood

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe n no to ladnie usmazyles proca ;] hehe .. ale nie martw sie ja tesh mialem kilka wypadkow np. ostatnio jak bawilem sie w OC to wc zaczelo przeciekac (nie zauwazylem) i zalalo mi agp w sumie wszystko teraz dziala tylk oze karta ma popalone styki i zamiast nich poprzytutowalem druciki :) hehe i jakos sobie radzi tylko ze teraz jej jush tak czesto nie wyjmuje z agp bo nie chce mi sie lutowac takich malenst ;] ehh.. ja che jush poniedzialek chce spwojego proca ;((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam big problem

dzisiaj chciałem wykrecić na maxa mojego proca włączyłem fsb 200 i dałem napiecie 1.700 żeby przeszedł super pi z konkretnym czasem po 10 minutach pracy chyba po 5 w super pi komp sie wyłączył i nie chce wstać zielona lampka świeci sie cały czas a jak naciskam power ON to czerwona świeci sie pół sekundy i gaśnie nie wiem co to jest robiłem cler cmos baterie też wyjmowałem myślałem że spaliłem proca albo zasilacz sie schrzanił ale testowałem proca ram grafe zasilacz hdd na innej płycie (asrock 845) i działa wszysko OK nie wiem co mam robić co sie mogło stać z tym ? :?

pogielo cie?? 1.7V to tylko przy azocie ma sens ja do FSB200 potrzebuje 1.425V i przechodzi spi i to juz nie wina intela ale sam go usmazyles, max u siebie jaki dalem na proca to 1.65V w biosie i realnie jakies 1.62 przy otwartym oknie i temp w biosie 40C :mur: i to tez tylko na moment zeby zobaczyc czy winda sie zaladuje (nie zaladowala :angry: ) Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanie troszke z innej beczki ... poniewaz chcial bym zrobic moda Vdimm na ta plyte poniewaz uwazam ze napiecie 2,8 dla pamiatek to troszke mala .. i potrzeba na jest mi instrukcja jak to zrobic najlepiej ze zdjeciami i wszytsko wyjasnione.. aa moze ktos jush to robil .. wiec mogl by mi pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dwie pewnie ta co o niej mowisz i jeszcze jedna. fajnie jest ten mod pokazany na tej drugiej ale czym one sie roznia ?? bo na pierwszej jeszcze rezystor jest dolutowany aa tutaj nie.. :(

http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en8.php

http://www.tweak.dk/tests2.php?id=255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi