KAMILcom Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 @kozioo wystarczy dobry przewiew w budzie np 2x120mm jeden z przodu drugi z tyłu i bedzie :gitarzysta: :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Obawiam się, że przewiew jest ;) Obecnie układ wentylatorów wygląda tak: a temperatura PWM w stresie stabilizuje się ponizej 90*, jednak chciałbym zejsc jeszcze niżej, dlatego pytanie o lokalizację PWM jest dalej aktualne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Obawiam się, że przewiew jest ;) Obecnie układ wentylatorów wygląda tak: a temperatura PWM w stresie stabilizuje się ponizej 90*, jednak chciałbym zejsc jeszcze niżej, dlatego pytanie o lokalizację PWM jest dalej aktualne ;) Dobrze zaznaczyłeś mosfety na zdjęciu w poprzednim poście. Ale radiatorki mogą niewiele pomóc bo po prostu w okolicach mosfetów nie ma ruchu powietrza i temu się tak grzeją. Ja mam Pentagrama 120Cu dzięki temu mosfety w spoczynku mają 30C a w max stresie ok. 50-55C (nie mają radiatorków). PS: W którą strone wieje ten wentyl na Ninji :?: - może warto by go dać na bok budy tak rzeby wiał na mosfety Edytowane 21 Maja 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioo Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Wyciąga powietrze w strone zasilacza i dzieki bogu generuje ruch powietrza. Mały, ale zawsze - dlatego chce wspomóc oddawanie ciepla radiatorami. Pod ninje niestety nie wejdzie, przeszkadzają kondensatory. Gdybym wiedział, że ten radiator będzie robił takie problemy to bym sie wstrzymał z jego zakupem;] PS: Niestety mam prescotta, dlatego PWM się tak nagrzewa - gdy miałem northwooda temp też oscylowały w okolicach 50-60 stopni. Jednak prescott 175x20 @ 1.51V daje popalić tej płycie;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 A po co schodzić niżej z temp PWM, u mnie max to jest 107*C w stresie, w idle 40-50*C, jak ci tak bardzo zależy to radiatorki przyklej chociaż nie wiem po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Czy bez O/C mostek schlodzi standartowy cooler bez wlaczonego wiatraka ?? Poza coolerem na cpu mam w budzie jeden wentylator 80mm wyciagajacy powietrze z obudowy. Edytowane 11 Lipca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 U mnie zalman niebieski na nb bez o/c jest gorący aż parzy ale nb jakoś to wytrzymuje i jest stable, więc wątpie, że bez nawiewu da rade, musi byc minimalny nawiew chociaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzak Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Czy bez O/C mostek schlodzi standartowy cooler bez wlaczonego wiatraka ?? Poza coolerem na cpu mam w budzie jeden wentylator 80mm wyciagajacy powietrze z obudowy.Witam. U mnie wentyl na mostku północnym od ponad roku jest wyłączony, i wszystko jest w porządku. Również mam 1 wentyl 80 wyciągający, dodatkowo radiator na NB owiewa wentyl znad procka. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Zapomniałem właśnie dodać, jeżeli masz AC to spokojnie może być bez nawiewu, u mnie na wc jest gorący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Mało typa tu chyba zagląda, ale mam pytanie czy opyla sie kupić ic7 max tylko dlatego że ma ten tunel na mosfetach i wywalić więcej kasy czy jest to raczej pic na wode i zainteresować sie ic7 luc ic7-G? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 pic na wode i do tego głośne a regulacja vdimm do 3,2v jest skopana i dobrze działa jak w reszcie czyli do 2,8v bierz ic7 lub jeżeli potrzebujesz zintegrowanej sieciówki i dodatkowego kontrolera sata to ic7-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 mam szybie pytanie... dotychczas bylem na DFI LanParty 875B (czipset 875P) i kupilem Abit IC7-Max3 (taki sam czipset). Czy po zamienieniu tych plyt windows bedzie dzialal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 mam szybie pytanie... dotychczas bylem na DFI LanParty 875B (czipset 875P) i kupilem Abit IC7-Max3 (taki sam czipset). Czy po zamienieniu tych plyt windows bedzie dzialal? Powienien dzialac bez problemow. W koncu stery takie same ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ze wzgledu ze na moje IC7-G skonczyla sie gwara, wiec nie jest mi teraz jej szkoda, zamierzam zrobic jaj pare modow. na poczatek bedzie to Vchip(Vdd). Teraz pytanie: czego mozna sie po tym spodziewac? Z tego co wyczylałem w artykule Hipro, to pomoze to w uzuskiwaniu FSB - o to mi chodzil, ale jakich wielkosci moge sie spodziewac? Mod jest bardzo prosty wiec nie powinno byc z tym problemow, ale wolal bym przeprowadzac reszte modyfikacji stopniowo zeby wiedziec w razie czego gdzie popelnilem blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Nikt Ci nie powie ile MHz na szynie zyskasz po zrobieniu vdd, bo u kazdego to inaczej wyglada. Pamietam jak sobie zrobilem vdd na 8RDA+ i uzyskalem az 10MHz wiecej FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 wiem ze nikt nie powie... chodzi o to czy jest to warte zachodu i pracy? 10MHz... dało by nawet rade ;) choc nie ukrywam ze po wszystkich modach licze na 300 (nie wiem czy tyle proc pociagnie... ale mozna sprobowac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pron! Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Witam i o pamięci na płytce pytam ;) Mam IC7 i przymierzam się do zmiany pamięci na dual (wreszcie). Mam okazję tanio kupić Kingston HyperX 1GB (2x512mb) model: khx4000/5412r . Ale gdzieś kiedyś czytałem że Abit nie lubi HyperX. Jak to jest na prawdę? Zabangla to? Czy raczej polecilibyście inne pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Często było że twinmos gryzie się z abitem a o hyperX'ach nic negatywnego nie słyszałem, jeśli masz możliwość to spróbuj je i potem dopiero kup, a jeśli nie masz takiej możliwości to jesli tanio je kupisz to i tak się opyla :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pron! Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Dzięki za szybkie info. Cena jest wg mnie atrakcyjna jak za ten zestaw, kumpel mi je podeśle za 100USD (jakieś 320zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Bierz i się nie zastanawiaj :-P na allegro za 512mb kość dają chetnie 220zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Cześć. Przyznam się bez bicia - nie szukałem. Problem jest jeden. Nie mogę zainstalować XP-ka na dysku SATA2 i płycie IC7-G. Winda z SP2, sterowniki SATA na dyskietce. Win 2000 instaluje się bez problemu a XP wywala się na ekranie logowania przed rozpoczęciem "właściwej" instalacji, tzn. po skopiowaniu plików na HDD. Na pewno ktoś z Was ma taki zestaw i sobie z tym poradził. Jeśli się nie mylę to proszę Was dobrzy ludzie, napiszcie co i jak poustawiać w biosie i jakiego "sposobu instalacji" użyć. Siedzę nad tym już dwa dni i cały czas kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Masz tylko jeden dysk czy wiecej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Mam jeszcze ten z siga - próbowałem z nim i bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Przeglądałem sygnatury userów i zobaczyłem że niektórzy mają IC7 rev 1.0 a inni 1.1, doszukałem sie tyle że: 1.1 ma tam niby 2 kondensatory więcej, lepsze chłodzenie na NB te z MAX3 i podobno coś było o trwałosci kondensatorów czy są jeszcze jakieś różnice i czy dotyczy to także IC7-G??Czy można rozróżnić po focie jaki to rev? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Czy na prawdę nikt nie może mi pomóc w sprawie posta #2211? P.S. Tym razem szukałem i dalej nic. OT Surix, ile dałeś za tago Abita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derwisz Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Witam Co oznacza pojedynczy długi pisk głośniczka w tej płycie?, poza tym nic się nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Na przyszłośc radze poszukać Biosy to chyba oznacza ze coś nie tak jest z pamięciami...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 ja niebawem chyba bede sprzedawac IC7-G w jakich cenach to chodzi? bo na allegro nie moge nic znalesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 To zależy ale ludziska się rzucą jak wystawisz, ja dałem 250zł u ciebie powinno byc sporo więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ja IC7-G 4 miesiące temu puściłem za 400zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...