yogurcik Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Jednym slowem trza u mnie wymienic proca zeby miec wyniki podobnie jak wy :( ale najpier wgrafe wymienie na radka 9100 lub 9600 zalezy ile kaski uzbieram na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Mam pytanko (w szczegolnosci do Yogurcika i Yoshuy :D bo macie IC-7). Jakie macie rev swoich mobo :?: Jest to wersja z nowym radiatorem czy ze starym :?: Przymierzam sie wlasnie do tej mobo i mysle ze to lepszy wybor niz IS7 (w zasadzie roznica cenowa miedzy IS7 a IC7 to 50zl na korzysc tej pierwszej). Ale mysle ze 875P jest lepszym wyborem bo ma gwarantowany dzialajacy PAT (a na nim mi zalezy). Jak to jest z IC7 - rzeczywiscie nie mam zintegr. LAN-a :?: Dla mnie to i tak nie problem (sieciowka kosztuje grosze) tylko chce miec pewnosc co kupuje. Na co mam jeszcze zwrocic uwage przy kupnie tej plyty :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam wszystkich użytkowników ABITa :D Mam pytanko: Jak nazywa się funkcja w płytach głównych ABIT, która reguluje obroty wentylatora CPU ? W ASUSie jest to Q-FAN a w ABICIE ...????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Chodzi Ci o obroty wentylatora CPU? Czy o regulacje obrotow FanEQ na NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ja mam juz nowy wentylatorek i go nie slysze lata csobie cichutko i low obrotkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Yogurcik :arrow: A masz mozliwosc sprawdzenia REV tej mobo :?: Jak sie nie myle to Sandra lub Cpu-Z pokazuje REV plyty. BArdzo mi na tym zalezy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PriMaS Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Witam. Mozecie mi powiedziec co sie u mnie dzieje? PAT na iC7 wogole mi nie dziala tj. na street racer wogole mi nie zaczyna nawet ladowac windowsa a na turbo wchodzi do wina ale ciagle sie wiesza! HELP! Moj sprzet to: p4 2,4Ghz nie podkrecany, Gf4 TI 4200 64MB, Abit ic7, Maxtor 80Gb 8mb bufor ATA133, pamiec kingston value ram DDR400 512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Witam. Mozecie mi powiedziec co sie u mnie dzieje? PAT na iC7 wogole mi nie dziala tj. na street racer wogole mi nie zaczyna nawet ladowac windowsa a na turbo wchodzi do wina ale ciagle sie wiesza! HELP! Moj sprzet to: p4 2,4Ghz nie podkrecany, Gf4 TI 4200 64MB, Abit ic7, Maxtor 80Gb 8mb bufor ATA133, pamiec kingston value ram DDR400 512mb to nie jest PAT :!: PAT działa niezależnie i nie masz wpływu na jego ustawienia. AUTO,Turbo, SR i F1 są opcjami dla GAT - Game Accelerator Technology. Poza tym żeby odpalić GAT na 875 trzeba mieć naprawdę niezły ram. Moje TwinMosy na IS7 (865) chodziły na F1 i CL2 a na IC7-G (875) przy tych samych ustawieniach nie chcą działać nawet na turbo. Po drugie wydajność 875 bez GAT jest na poziomie 865 z GAT na F1 - więcej znajdziesz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PriMaS Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 DZieki Raptor. Mozecie mi powiedziec jeszcze jedna zecz? Ma p4 2,4 i na ic7 jak podkrecam go na 2,9 ghz to wtedy laduje mi sie windows. Counter tez sie laduje ale jak wlaczam jed knighta jedi academy to po chwili mi sie wiesza i nic nie moge robic a w windowsie chula. Czego to moze byc wina ? zasilki? moze procka albo plyty? raczej nie chlodzenia bo mam thermaltake'a Sparka 7 p4 :? zasilke mam codeshita wiec moze to jego wina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 to moze byc wina zasiliki, a moze to RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PriMaS Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Raczej to nie moze byc pamiec. Kingston DDR 400 CL2.5 by sie tak slabo podkrecal? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PriMaS Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Aha jeszcze jedno. Moj FanEQ strasznie zaczal chalasowac od jakiegos czasu! Nie wiecie co z tym zrobic, a jesli nic sie nie da to co proponujecie zalozyc na NB w zamian i gdzie to kupic ? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 PriMaS trzy rzeczy: - jaką masz zasiłke :?: - może rzeczywiscie nie wyrabiać :? - co do ramu to spróbuj ustawić 1:1 i zobacz wtedy - jakie masz chłodzenie proca - jeżeli FanEQ hałasuje to znaczy że wzrosła temperatura i procek może nie wyrabiać - lub ma za niskie napiecie - stąd zwisy :?: Ustaw dwie ostatnie opcje w GAT na disable, potestuj i odpowiedz na pytania - będziemy kombinować dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 A ktory masz rev. mobo? Z radiatorem i coolerem czy tylko z coolerem? Oddaj plyte do reklamacji!Powinni wymienic bez problemu! Czy ja wiem czy Kingston VR dobrze sie kreci? HyperX sie niezle kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 gwoli ścisłości - FanEQ to system regulacji prędkosci obrotowej - a nie coolerek na NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ja bym obstawial zasilke. Codeshity nie nadaja sie do niczego ;) a tym bardziej do krecenia kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 co do chłodzenia NB to można jeszcze coś takiego założyć http://allegro.pl/show_item.php?item=16208553 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 sluchajcie ja mam teraz problema takiego .............ustawilem w biose co by wyl mi buzer gdy przekrocze 60 C odpalam kompa i wyje dopuki nie wgra sie win xp prof i wyje odpalam haward....doc......... i widze 40 C mysle znow abit oszukuje na temp. predzej dawal w za wysokie na BL-7 teraz za niskie to w biosie ustawiam na 65 C i to samo w harw............ pkazuje 41 kuwa co jest za duzo moze voltagow alem na proca czy jak ???? proc tera dostaje 1.85 pamieci lataja na 201 w dualu wsio jest na WC i stabilne to dziwo bierze hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm co wy na to ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PriMaS Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Chłodzenie procka mam raczej dobre bo mam thermaltake'a Spark 7 p4 z miedzi a zasilke mam codeshita :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Mam do was ogromną prośbę :!: W poniedziałek odbieram Abita IC7 :D i montuje na nim Zalmana CNPS-7000Cu. Na grafe mam też chłodziwoZalman ZM80C-HP Heatpipe z dodatkowym wiatrakiem ZM-OP1. W necie wyczytałem że żeby zamontować ww rzeczy odległość między krawędzią socketa (lewa strona) a slotem AGP musi wynosić przynajmniej 35mm. Czy ktoś używa takiego chłodzenia na IC7 :?: Ewentualnie czy mógłby mi któryś z userów IC7 podać odległość między socketem a slotem AGP :?: Bardzo mi zależy na tym bo nie chce się potem rozczarować, a w poniedziałek odbieram MOBO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 sluchajcie ja mam teraz problema takiego .............ustawilem w biose co by wyl mi buzer gdy przekrocze 60 C odpalam kompa i wyje dopuki nie wgra sie win xp prof i wyje odpalam haward....doc......... i widze 40 C mysle znow abit oszukuje na temp. predzej dawal w za wysokie na BL-7 teraz za niskie to w biosie ustawiam na 65 C i to samo w harw............ pkazuje 41 kuwa co jest za duzo moze voltagow alem na proca czy jak ???? proc tera dostaje 1.85 pamieci lataja na 201 w dualu wsio jest na WC i stabilne to dziwo bierze hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm co wy na to ??? u mnie słysze po faneq że przy ładowaniu windowsa (faneq ustawione na 60% i 60st.C, alarm na 75 a wyłączenie na 85) wentylatory przyspieszają - tak jak by procek przekroczył te 60st. - ustaw alarm na 65-70 i zobacz co wtedy będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Pytałem dzisiaj u dystrybutora Abita o rodzaj radiatora i wentyla na NB w Abicie IC-7. Co się okazało :arrow: mają IC-7 z nowym typem radiatorów (te cichsze 5000rpm) i jest to REV 1.0 8O Czyli wychodzi na no że Abit zmienił chłodzenie NB ale nie zmienił REV mobo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A jak się u was (posiadacze Abitów) sprawują GeIL-e 2x 256 DDR 400? Bo u mnie chodzą teraz na 200Mhz przy timingach 2-4-4-7 . Ja uswawiłem na najostrzejsze dopuszczalne timingi na stronie GeILA to mi system dobrze działał ale przy 3dmarku 2001 były zwiechy. Pamięci jeszcze nie kręciłem. O ile je podkręciliście? Jakich timingów używacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A wiec kupilem :arrow: look at my rig :D Trafila mi sie wersja z nowym radiatorem na NB, ktory jednak jest najglosniejszym elementem mojego kompa :( Mam pytanko :arrow: jakie macie temp na P4 2.4 na Abicie IC7 :?: Bo u mnie sa dziwnie niskie.... Zalman CNPS 7000CU na high full load 39 idle 29,30 na low full load 42 idle 31,32 Jade na najwczesniejszym biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 A wiec kupilem :arrow: look at my rig :D Trafila mi sie wersja z nowym radiatorem na NB, ktory jednak jest najglosniejszym elementem mojego kompa :( Mam pytanko :arrow: jakie macie temp na P4 2.4 na Abicie IC7 :?: Bo u mnie sa dziwnie niskie.... Zalman CNPS 7000CU na high full load 39 idle 29,30 na low full load 42 idle 31,32 Jade na najwczesniejszym biosie zassaj nowego biosa i krec a co do temp mi sie wydaje ze sa one normalne bynajmniej ja sie juz przywyczailem do nich tez mam niskie ale na wc max to 49 C przy podkreconym na 1.6a@2.6 i napieciu 1.8 V a normalnie lata na 2.5 ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Jak sflashować biosa do Abita IC-7 :?: Chodzi mi o kombinacje klawiszy alt+f4 podczas bootowania. Rozpakowałem zawartość pliku *.exe na dyskietke (bios.bin, awardflash) i naciskam alt+f4 i nic :cry: Wypisuje że dysk nie jest systemowy bla bla bla :evil: Czy wam to działa :?: Jeżeli tak to niech mi poda ktoś jak sflashować biosa przy użyciu alt+f4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja flasciach!e przy użyciu programu Abit Flach Menu 1.21 . Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja flasciach!e przy użyciu programu Abit Flach Menu 1.21 . Polecam ja tyz zajebiosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Juz sflashowalem programem Abit Flash Menu 1.30 (nowa wersja :!: ). Niezły bajer. Miałem stracha troche - bo kto to iwdział biosa pod windą zapodawać :wink: Ale wsszystko powiodło się po mojej myśli. Bawie się teraz w OC. Podobno bios 1.17 do IC7 poprawia błąd przy fsb>255. Faktycznie nie mogłem przeskoczyć fsb255 na starym biosie. Na fsb 255 (5:4) proc idzie full stable na default napięciu :twisted: Teraz testuje fsb 160 przy 1.575V - Prime 3h stable :D Dzielnik dałem 5:4 i memorki wymiatają przy 2-3-3-7 2.8V :D Powyżej 165 niestety komp niestabilny :( mimo zastosowania dzielnika 3:2... Mam pytanko: czy GAT działa tylko na dzieln. 1:1 czy też na 5:4, 3:2 :?: Teraz mam ust. GAT: AUTO AUTO AUTO AUTO AUTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Z tym GAtem to dokońca niewiadomo, czytałem na forum ABita że działa tylko na dzielniku 1:1 ale mieli to w BIOSIE poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...