Skocz do zawartości
bbc20000

Abit IS7 i IC7

Rekomendowane odpowiedzi

mówiłem ci że nie zadziała GAT - musiałbyś mieć naprawdę dobre kości typu Corsair/OCZ.

timingi auto BY SPD natomiast odpalam GAT'a (at at at dis dis) na Street Racer komp sie uruchamia, niby nic nie piszczy niby dysk coś mieli ale ekran jest czarny, dioda monitora na pomarańczowo - brak syganłu z grafy...

to w końcu dałeś A/A/A/D/D czy Street Racer/A/A/D/D :?: bo czegoś nie rozumiem - jak mi to wyjaśnisz to pogadamy o CL2 :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówiłem ci że nie zadziała GAT - musiałbyś mieć naprawdę dobre kości typu Corsair/OCZ.

Zapodalem Kingston 512MB Kit HyperX DDR 500MHz i Turbo/A/A/D/D to max, potem zwiecha :-) Moze zaprojektowali ta plyte 'przyszlosciowo' ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

saquer - nie koniecznie - po prostu w IS7 wpowadzili GAT to dołożyli go też do serii IC7 - pierwsze biosy IC7 nie miały tych opcji (były trochę inne) a że 875 inaczej odwołuje się do pamieci niż 865 to czasami to działa a czasami nie - zresztą tak samo jest z GAT na IS7 na jednej płycie zadziała a na innej nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszedł nowy bios do IC7/-G

http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/ic7.php

a w nim

Update CPU micro code for Prescott.

Change default RTC year to 2004.

Update Intel OSB logo.

Fixed the issue that system with BIOS 2.0 will hang at post code "AF" with certain memory modules is installed.

BIOS compile date: 01/28/2004.

a tutaj jest artykuł poświęcony zgodności płyt z prescottem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa... ja mam IC7-G z biosem 1.9

po wgraniu tego nowego...2.1...zupelnie zniknely opcje dotyczace karty dzwiekowej, karty sieciowej oraz firewire w biosie...

o ile lan i firewire sa domyslnie wlaczone i windows je wykrywa... to co sie dzieje z dzwiekowka nie mam pojecia... ani nie ma jej w biose..,ani windows jej nie wykrywa...(moze to dlatego,ze mam wpietego SB Live'a?)

wrocilem do 1.9 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatek sory że umieszczam POSTA tutaj, jedyne co on ma wspolnego z tematem to to ze dzieje sie to na IC7, znalazlem jeden temat pokrewny ale tam raczej nikt nie zagląda... mam nadzieje ze nikt mnie nie zbeszta...

mam pytanie, proc i płyta takie jak w podpisie zasiłka to CHIEFT 360 W DF

czy podnosząc FSB powyżej 220MHz należy już zwiększać Vcore ??

udalo mi sie na boxowym coolerze uzyskac 2,8GHz- nie są to żadne rekordy dlatego że cooler jest do bani (przy nominalnej pracy temp w stresie przekracza 60) pamięć poszła wtedy na 430MHz ( 2 7 3 3), wszystko się normalnie uruchomiło a temp prawie sie nie zmieniła.

natomiast gdy zwiększam FSB powyżej 220MHz komp się uruchamia ale Windows już nie wstaje, w momencie jego ładowania komp się resetuje...

i teraz mam pytanie czy może pamięci nie wyrabiają (wtedy juz ustawiłem je BY SPD na max napieciu 2, i należy zmienić CPU:DDR ratio na 5:4 czy może zwiększyć napięcie Vcore??

jeżeli jest to wina Vcore to pewnie po zwiększeniu proc wyraźniej zacznie się grzać zgadza się ??

z góry wielkie DZIĘKI za wszelkie info jeszcze raz SORY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyrul:

Ja mam IC7-G + 2x512 Kingstona CL3 + P4 2,6 HT

Tez troche krecilem na boxowym coolerze...sys mi wstaje normalnie i przechodzi 3dmarka2003 przy magistrali 240 mhz :)

temp mam taka jak Ty...cos ok 60 stopni.

Jak puszczalem magistrale na 250 mhz...system wstaje...,ale po chwili liczenia dwoch procesow seti i otiwerania explorerow, wordow i takich tam... komp sie resetuje...

Z podnoszeniem napiec jeszcze nie eksperymentowalem...,ale czekam na lepsze chlodzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi