Ciemny Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Hej mam pytanko jak wielu osobom po 3 miesiacach przestał sie kręcić wiatraczek na chipsecie?? Moja płyta to IS7. jakos nie za bardzo chce mi się dawać płyte do reklamacji z powodu wentylatorka ;-). Co najlepiej zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Witam. przed chwilą odebrałem płyte Abit IC7-G rev. 1.1 , zamawiałem u sprzedającego revizje 1.2 jednak dowiedziałem sie iż takowej nie ma. Mam następujące pytanie czy najnowszą revizją płyty IC7-G jest rev. 1.2 ???? czy też rev 1.1 ??? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi takiej na 1000% Z góry dzięki, pozdrawiam, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 witam! mam bardzo wazny problem z płytą IC7 w pierwszej dostępnej rewizji. W zwiazku z tym mam pytanie: czy komukolwiek udało się uruchomić zintegrowaną kartę sieciową na IC7? Czy nie znikała ona z biosu po zrobieniu jego update'u?? czy macie w starej rewizji IC7 dostępny kontroler sieciowy na nowym biosie (możliwość włączenia i wyłączenia). Bo ja tu widze wałek - z tyłu na płycie mam wtyczkę RJ a karty nie widac w systemie a w biosie opcje dotyczące lanu mi zniknęły po upgradzie! proszę o szybką pomoc, bo RMA ABITA wciska mi kit, że lanu na IC7 nigdy nie było, ale na stronie abita widnieje informacja: "uwaga: obecna wersja modelu IC7 nie ma wbudowanego kontrolera sieci LAN" co jednoznacznie wskazuje że na wcześniejszych rewizjach IC7 lan występuje. http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=85 PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Mam jeszcze jedno pytanko, jak długiej gwarancji udziela ABIT na swoje płyty główne, konkretnie na IC7-G Sory za 2 posty Pozdro, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 od kiedy IC7 ma karte sieciową :? Żaden obecnie sprzedawany IC7 nie ma karty sieciowej miała ja chyba tylko pierwsza partia a teraz ma ją tylko IC7-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 od kiedy IC7 ma karte sieciową :? Żaden obecnie sprzedawany IC7 nie ma karty sieciowej miała ja chyba tylko pierwsza partia a teraz ma ją tylko IC7-G właśnie mam płyte IC7 z jednej z pierwszych partii, czy była ona wyposażona w kontroler LAN :?: bo jak juz wspomniałem mam wtyk RJ45 na wśród wyjść I/O, a lana nie widać w biosie i systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 wtyk jest we wszystkich - zobacz czy masz układ na płytce drukowanej po lewej poniżej kabli i złącz jest miejsce na karte sieciową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 co do pierwszej partii to nie chodzi o rev tylko o partie produktu - jakieś 1000-2000 płyt które wyszło z fabryki jako pierwsze - jak poczytasz wczesne recenzje IC7 to okaże sie że miały lan a później testowane już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 co do pierwszej partii to nie chodzi o rev tylko o partie produktu - jakieś 1000-2000 płyt które wyszło z fabryki jako pierwsze - jak poczytasz wczesne recenzje IC7 to okaże sie że miały lan a później testowane już nie. chodzi mi o to ze płyta o której mówie była sprzedana klientowi Z LANEM (maj 2003). W hutowni pisało że ma lan. Klient włączał i wyłączał ten lan w biosie, był rozpoznawany przez system operacyjny, a po upgradzie ta opcja znkinęła. Numer seryjny: IC7--C3E000001. Po wgraniu zapisanego starego biosu też jej już nie było. W miejscu pod wtykiem RJ na mobo nie ma układu sieciowego, jednakże jest to miejsce przeznaczone na układ gigabitowy 3coma (wersja G) wersja uboższa miała mieć kontroler 10/100 REALTEK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 co do pierwszej partii to nie chodzi o rev tylko o partie produktu - jakieś 1000-2000 płyt które wyszło z fabryki jako pierwsze - jak poczytasz wczesne recenzje IC7 to okaże sie że miały lan a później testowane już nie. chodzi mi o to ze płyta o której mówie była sprzedana klientowi Z LANEM (maj 2003). W hutowni pisało że ma lan. Klient włączał i wyłączał ten lan w biosie, był rozpoznawany przez system operacyjny, a po upgradzie ta opcja znkinęła. Numer seryjny: IC7--C3E000001. Po wgraniu zapisanego starego biosu też jej już nie było. W miejscu pod wtykiem RJ na mobo nie ma układu sieciowego, jednakże jest to miejsce przeznaczone na układ gigabitowy 3coma (wersja G) wersja uboższa miała mieć kontroler 10/100 REALTEK. Te miejsce przenaczone jest na ukladu LAN - w zadnym innym miejscu nie znajdziesz ukladu LAN - jak nie ma ukladu w tym miejscu tzn ze nie ma LANu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| nie ma takiego układu, lecz klient mówił że był widoczny w biosie i w systemie, jak to możliwe :?: system wykrył kontroler z SB mimo braku kodeka, dziwne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| nie ma takiego układu, lecz klient mówił że był widoczny w biosie i w systemie, jak to możliwe :?: system wykrył kontroler z SB mimo braku kodeka, dziwne :? Skoro nie ma ukladu na plycie glownej to za zadne skarby nie mozna wlaczyc a ni wylaczyc go - niech ta osoba ktora widzaiala mimi to mozliwosc wlaczania i wylaczania Lanu przejdzie sie do okulisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 dokonałem odczytów na SpeedFAN'ie oto wyniki- nie wiem natomiast co oznaczają konkretne temperatury a i opisu nie moge znaleźć... temp2 62 C temp3 50 C HD0 37 C - to domyślam się że jest dysk ;) temp1 36 C Jesli masz temperature procesora 50C lub 60C (nie napisales ktora jest dla CPU) to z pewnoscia masz zle zalozone chlodzenie. Ja mam teraz 40C w spoczynku i 50-55C w stresie. W lecie pewnie to sie troche zmieni :twisted: Tak swoja droga to P4 sie niezle grzeje w stresie. Pare sekund i temperatura skacze o 10-15 stopni i to przy orginalnym zasilaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Czy IS-7 i IS7-E roznia sie czyms pod wzgledem overclokingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 IS7 ma 865PE a IS7-E można trafić na 865P - pierwszy ma obsługę FSB800 a drugi nie - wiec lepiej żebyś nie trafił na IS7-E opartego na 865P. IS7 można było dostać z bonusem w postaci karty sieciowej 3Com'a 1GBit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Polecam wszystkim chcacym wycisnac 7 poty z IC7/IC7-G/IC7 MAX3 ---> http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php. Za co sie tu zabrac....chyba zaczne od Vmem moda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Polecam wszystkim chcacym wycisnac 7 poty z IC7/IC7-G/IC7 MAX3 ---> http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php. Za co sie tu zabrac....chyba zaczne od Vmem moda :wink: Jego sposoby są troszkę hardcorowe szczególnie z doborem miejsc punktów lutowiczych. Moje są inne ale efekt taki sam :) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Ja powaznie szukam kogos kto sie podejmie Vmodow na IC7, bo po ostatnim nieudanym Vdd modzie w Epoxie 8rda+ zwatpilem w moje umiejetnosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Ja powaznie szukam kogos kto sie podejmie Vmodow na IC7, bo po ostatnim nieudanym Vdd modzie w Epoxie 8rda+ zwatpilem w moje umiejetnosci :lol: Ja też się dołącze, najlepiej ktoś z śląska - info na priva (Z eopxem też mi kiedyś nie wyszło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 :arrow: widze, ze jest zapotrzebowanie na Vmod'y do naszych Abit'ow ;) wykonalem Vmoda na swoim mobo i musze powiedziec, ze to fajna sprawa jest :D niestety nie podjalbym sie zrobienia takiego moda na innej plycie (innej osobie). za bardzo balbym sie uszkodzenia czyjejs plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam, czy na Wasze płyty IC7-G również skwierczą i piszczą ? (myśle , ze to końdziołki). Objaw ten szczególnie nasila się podczas kopiowania przez karte intela oraz gdy proc jest w stresie, wkużające bo dość mocno to słychać :evil: MOBO nówka więc sie troche dziwie :? . I tak przy okazji, czy jakiś dobry człowiek może odpowiedzieć na pytanka które zadałem wcześniej ? Witam. przed chwilą odebrałem płyte Abit IC7-G rev. 1.1 , zamawiałem u sprzedającego revizje 1.2 jednak dowiedziałem sie iż takowej nie ma. Mam następujące pytanie czy najnowszą revizją płyty IC7-G jest rev. 1.2 ???? czy też rev 1.1 ??? Mam jeszcze jedno pytanko, jak długiej gwarancji udziela ABIT na swoje płyty główne, konkretnie na IC7-G Pozdro, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Po pierwsze Abity ic7 sa najnowsze w rev 1.1 Po drugie tak, płyta skwierczy przy obciążeniu Po trzecie mody moge robic ale to gwarancje sie traci i łapa sie może omsknąć 8) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mam takie pytanie. czy jak opsadze 4 gniazda ramu to czy zmniejszy mi się wydajność na rzecz ze pat nie będzie działał??Czy to jest odczuwalne?? a moze jakoś idzie włączyć pat przy 4 kosciach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mam takie pytanie. czy jak opsadze 4 gniazda ramu to czy zmniejszy mi się wydajność na rzecz ze pat nie będzie działał??Czy to jest odczuwalne?? a moze jakoś idzie włączyć pat przy 4 kosciach?? pat nie dziala przy 4 obsadzonych bankach nie da sie na to nic poradzic poza tym przy 4 obsadzonych bankach nie ma co marzyc o jakimkolwiek podkrecaniu sprzeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3ritum Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Witajcie Od tygodnia mam na pokladzie IS7E z PIV 2,4 FSB533 bez HT, DDR Kingmax 256 (http://www.kingmax.com/product/pro_deskMPX...XB62D-68KX3.htm). Zrobilem upgrade bios-u do v.17. I zaczelo sie. Wczoraj sie okazalo ze AbitHQ nie pokazuje obrotow CPU FAN - jest OFF. Zabralem sie do rozbiorki obezjazlem wentylator(http://www.arctic-cooling.com/de/produkte/...er_silent_4_tc/)i wyszlo ze jest ok. Przy starcie obraca sie baardzo wolno czasem nawet staje. Bios pokazuje wtedy 0 natomiast po pelnym 3dmarku03 osiaga obroty w granicach 1200. Bios pokazuje 1200-1300 rpm i temperature proca ok ~55'C - czy to nie za duzo jak na PIV 2.4 ?? :? Przeinstalowalem ABIT HQ - to samo ... rece mi sie zalamuja. pozdroofka m3ritum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Zapodaj stary bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3ritum Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 nie dziala .... zapodalem 16 jakies inne koncepcje :? sprawdzilem kabel w coolerze i nic ... szlg mnie trafi zaraz i ta temperatura idle ~55* to nie za duzo jak na PIV 2.4 :? m3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek1983 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Witajcie Od tygodnia mam na pokladzie IS7E z PIV 2,4 FSB533 bez HT, DDR Kingmax 256 (http://www.kingmax.com/product/pro_deskMPX...XB62D-68KX3.htm). Zrobilem upgrade bios-u do v.17. I zaczelo sie. Wczoraj sie okazalo ze AbitHQ nie pokazuje obrotow CPU FAN - jest OFF. Zabralem sie do rozbiorki obezjazlem wentylator(http://www.arctic-cooling.com/de/produkte/...er_silent_4_tc/)i wyszlo ze jest ok. Przy starcie obraca sie baardzo wolno czasem nawet staje. Bios pokazuje wtedy 0 natomiast po pelnym 3dmarku03 osiaga obroty w granicach 1200. Bios pokazuje 1200-1300 rpm i temperature proca ok ~55'C - czy to nie za duzo jak na PIV 2.4 ?? :? Przeinstalowalem ABIT HQ - to samo ... rece mi sie zalamuja. pozdroofka m3ritum A ten IS7E jest na chipsecie 865PE? A temperatura to normalka... tyle jest mniej więcej przy delikatnym używaniu kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...