Mr.Martin Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam dzie w plycie ( biosie) plyty Abit IC7 ( ver 1.0) w biosie (2.2) wlacza sie lub wylacza sie SMART ? W MBM ( najbowszym nie moge odczytac temp - tak jakby smart byl chyba wylaczony Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SafO Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Ja tez nie znalazlem tej opcji, ale SMART jest raczej domyslnie wlaczony. Sprawdz sobie Aidą32, tam ci prawde powiedza (raczej :wink: ) czy masz wlaczony SMART czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Wyszedł nowy bios nr 23 Ściągajcie i testujcie http://www.abit.com.tw/page/se/moth...&pPRODINFO=BIOS Ja narazie pracuje na bios v 20 i wszystko chodzi stable więc nie zmieniam, ale ktoś może ma czas i chęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Chce wymienic fan na north bridge na passive cooling. Jakie sa passive cooling dla IS7 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 water coling polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 nawiaze do tej swietnej plyty ktora posiadam :) otoz mam pewien problem z praca hdd pod win98 (strasznie wolno pracuje) pod xp jest wszystko pieknie gdzie moze byc pies pogrzebany ? :) z gory dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Pewnie masz wyłączone DMA dla dysku w '98, włącz to i będzie hulać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premek Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 dalej mam wyzej wymieniony problem. Zauwazylem ze wszystko jest dobrze do momentu zainstalowania directx jak zainstaluje dx`y zaczyna sie tragedia. Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Sugestia jest jedna: przejscie na inny system (czyt. Windows XP) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Jest juz kolejny BIOSik do serii IC7/IC7-G do pobrania tu: ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/ic7/ic724.exe Zawiera on cos, co opisano jako: "Enhance compatibility with certain Power Supply" i "Calibrate CPU temperature". Co to daje jeszcze nie wiem. Wgram troszke pozniej BIOS i zobacze co sie zmienilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 THX Lancer - ja sie zaraz zabieram za testowanie New IC7 BIOS (Ver. 24) Change Log: 1. Fix the issue about unable to disable the "OnChip SATA Raid Rom" item. 2. Add AWDFLASH v8.32 support "ALT+F2" hot key function. 3. Enhance compatibility with certain Power Supply. 4. Calibrate CPU temperature. 5. Update CPU Micro Code. 6. BIOS compile date: 04/27/2004 UPDATE: Calibrate CPU temperature - inzynierowie Abita wzieli chyba pod uwage Prescotty bo na forum Abita wszyscy narzekaja, ze temp sie nie zmniejszyla..ba nawet niektorym wzrosla :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek1983 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ja wgrałem do swojej płyty IS7-E nowego biosa v.20 i temperatura na CPU jest niższa na oko tak o 4 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 U mnie tez (na Prescu) pokazuje, ze CPU ma 4 stopnie mniej niz na wczesniejszych BIOSach. Oczywiscie nie mozna mowic ze procesor jest zimniejszy o 4stopnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 :arrow: hehe.. mowicie, az 4* :D no to dla polepszenia samopoczucia sciagne tego biosika i zaplikuje sobie. widac, ze jestem troszke do tylu po dwumiesiecznej przerwie od forum i news'ow ze swiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peteros Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 a co sadzicie o Abit AI7-Guru lepiej abit czy Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G Intel 865PE albo wogole Intel Desktop Rock Lake D865PERL-LX Pro/100 LAN BOX nie chodzi mi o O/C wazne zeby byla stabilna i bezawaryjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Bierz ABITA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Pytanie do posiadaczy abita serii is7, a w szczegolnosci do is7-e. Ile kondenstaorow macie wzdluz gniazda procesora: 6 czy 4? W moim przypadku sa tylko 4 kondziory na is7-e v1.0 z blue orbem na northbridge. Prawdopodobnie z tego powodu sa duze fluktuacje napiecia rdzenia, co utrudnia overclocking, np. przy domyslnym napieciu 1.525V napiecie spada czasami pod duzym obciazeniem (np.2xPrime) do 1.46V, przy 1.575V spada do 1.49V, a przy 1.6V spada nawet do 1.5V. Te wartosci minimalne wystepuja krotkotrwale, przewaznie sa wieksze wartosci napiec. Czy u was tez wystepuja takie duze wahania napiecia? Z reguly napiecie nawet w idle jest nizsze od ustawionego o 30mV. Zalozylem nawet radiatory na mosfety oraz na generatory czestotliwosci, ale to nic nie pomoglo, spadlatylko nieco temperatura PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Plyta ktora mialem okazje tesotwac (i gdzies jeszcze sie wala :P) to co prawda byla IS7-G, ale byla jedna z pierwszych i byla to v1.0 http://twojepc.pl/html/canter_springdaile/...e/abit_mobo.jpg jak widac jest 6 kondziorkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premek Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 mam pytanko czy Zalman ZM-NB47J wystarczy dla IC7 zamiast tej suszarki na NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 jak to jest z patem na ic7 ? to jest ta opcja "performance mode"? i czy jest na niej cos takiego jak GAT w ai7 i czy oba naraz mozna wlaczyc (pat i gat) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzak Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Witam Śledzę ten temat od jego początku. Interesuje mnie czy ktoś z was założył coś takiego na NB i jak to się sprawuje http://www.hipermax.pl/product_info.php?pr...fd7e667e45b3dcb Pozdrawiam Damzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Mam pytanki, czy DualDDR działa tylko przy FSB200, czy przy każdym innym także (np. 133)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Mam pytanki, czy DualDDR działa tylko przy FSB200, czy przy każdym innym także (np. 133)??? Pewnie, ze przy fsb=133Mhz dziala Dual, nie wiem skad to przeswiadczenie :roll: Pewnie mylisz z PAT-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Nie no chciałem sie upewnić, bo wszędzie widze napisy DualDDR400. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mógłby ktoś doradzić tak konkretnie, czy warto zamienić to co w podpisie, czyli AI7 na IC7-G, chodzi mi o to która płyta jest lepsza, czy są rzeczywiście duże różnice i jakie w działaniu, dodam, że wymiana bez dopłat. Kwestia tylko czy jest po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 jak bez dopłat to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 jak bez dopłat to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 elo. mam coś takiego, że jak zmienie bios w IC7-g to sypie mi sie WINDOWS !! WTF ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 elo. mam coś takiego, że jak zmienie bios w IC7-g to sypie mi sie WINDOWS !! WTF ! Clear CMOS rob zworka to nie bedzie sie sypac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 thx a lot :) kto przetestował najnowsze biosy do IC7-g, który najlepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...