dragongc Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 A wracajac do tego Alt+Tab to chyba nie jest wina plyty tylko windy. Nie pamietam dokldanie gdzie ale czytalem ze P4 z HT mial problemy z Win XP. SP1 mial to poprawic ale stalo sie tak, ze pogorszyl sprawe. Trzeba latke instalowac. Teraz cikowostka mam plyte IS7 bez G ale mam zainstalowany Lan 3com zamiast RTL czy jest to GIGABIT LAN. Widows wykryl go jako GigaBit :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Tak, tez czytalem, ze winny moze byc Service Pack (u mnie, reset powodowal (powoduje?) BAD_POOL_CALLER) Nie wiem czy dobrze ustawilem pamiec. Na stronie Kingstona jest napisane: KVR400X64C3 parts have 3-4-4 timings W tej chwili ustawile, DRAM-Timing Selectable na Manual CAS Latency Time: 3 Act to Precharge Delay: 7 (tu chyba nalezy zmienic, tylko nie wiem na jaka wartosc?) DRAM RAS# to CAS# Delay: 4DRAM RAS# Precharge: 4 Czy to dobre ustawienia? Czy lepiej zostawic DRAM-Timing Selectable na By SFD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 A wracajac do tego Alt+Tab to chyba nie jest wina plyty tylko windy. Nie pamietam dokldanie gdzie ale czytalem ze P4 z HT mial problemy z Win XP. SP1 mial to poprawic ale stalo sie tak, ze pogorszyl sprawe. Trzeba latke instalowac. Teraz cikowostka mam plyte IS7 bez G ale mam zainstalowany Lan 3com zamiast RTL czy jest to GIGABIT LAN. Widows wykryl go jako GigaBit :-) Też tak miałem na IS7 - na forum abita czytałem ze można trafić IS7-E z gigabitową sieciówką 3coma. Chyba abit miał za dużo układów 3coma i wolał je wypchnąć niż kupować realteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Dragongc: Jaka latke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 A wracajac do tego Alt+Tab to chyba nie jest wina plyty tylko windy. Nie pamietam dokldanie gdzie ale czytalem ze P4 z HT mial problemy z Win XP. SP1 mial to poprawic ale stalo sie tak, ze pogorszyl sprawe. Trzeba latke instalowac. Teraz cikowostka mam plyte IS7 bez G ale mam zainstalowany Lan 3com zamiast RTL czy jest to GIGABIT LAN. Widows wykryl go jako GigaBit :-) Też tak miałem na IS7 - na forum abita czytałem ze można trafić IS7-E z gigabitową sieciówką 3coma. Chyba abit miał za dużo układów 3coma i wolał je wypchnąć niż kupować realteka Mnie tez pisze ze mam 3com Gigabit NIC :D Jakie są benefity posiadania 3com Gigabit NIC w porównaniu do RTL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ja rowniez mam 3com Gigabit NIC. To mamy ten Gigabitowy Lan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 na to wyglada. Wiem ze tylko IS7-G ma miec Gigabit LAN. Pewnie tak jak to juz ktos wczesniej napisal ABIT mial za wiele tych ukladow i sie ich pozbyl przez "dozucanie" ich do tanszej IS7. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No to tylko sie cieszyc! :) bbc20000: Czy mozesz mi poradzic jak mam ustawic RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 przedewszystkim to zaloz sobie nowy bios 1.6 poniewaz mnie zrobil roznice i mozliwe jest ze tobie takze zrobi roznice. Co do pamieci to ciezko mi jest ci doradzic poniewaz masz inna. odemnie. Tak jak napisalem wczesniej roznice pomiedzy stabilnoscia a nie stabilnoscia zrobily mi dwa ustawienia w pamieci i dwa ustawienia w PAT. W pamieci DRAM RAS# to CAS# DELAY i DRAM RAS# PRECHARGE. Zmienilem oba parametry z 2 na 3 i system odrazu zrobil sie bardziej stabilny. Jesli chodzi o GAME ACCELERATOR (PAT) to w moim przpadku jest wazne aby READ DELAY ADJUST i COMMAND PER CLOCK byly ustawione na DISABLED. Co mnie zdziwi to jest ze nam lepszy wynik w PCMARK2002 z GAME ACCELERATOR unstawionym na AUTO niz na STREET RACER. Tak swoja droga to nie moge przejsc 255FSB bariery. Czy ktos z was pociagnal swojego IS7 powyzej tej czestotliwosci. Jesli tak to prosze sie podzielic swoim doswiadczeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 przedewszystkim to zaloz sobie nowy bios 1.6 poniewaz mnie zrobil roznice i mozliwe jest ze tobie takze zrobi roznice. Co do pamieci to ciezko mi jest ci doradzic poniewaz masz inna. odemnie. Tak jak napisalem wczesniej roznice pomiedzy stabilnoscia a nie stabilnoscia zrobily mi dwa ustawienia w pamieci i dwa ustawienia w PAT. W pamieci DRAM RAS# to CAS# DELAY i DRAM RAS# PRECHARGE. Zmienilem oba parametry z 2 na 3 i system odrazu zrobil sie bardziej stabilny. Jesli chodzi o GAME ACCELERATOR (PAT) to w moim przpadku jest wazne aby READ DELAY ADJUST i COMMAND PER CLOCK byly ustawione na DISABLED. Co mnie zdziwi to jest ze nam lepszy wynik w PCMARK2002 z GAME ACCELERATOR unstawionym na AUTO niz na STREET RACER. Tak swoja droga to nie moge przejsc 255FSB bariery. Czy ktos z was pociagnal swojego IS7 powyzej tej czestotliwosci. Jesli tak to prosze sie podzielic swoim doswiadczeniem No wiec tak: w tej chwil to co mam w podpisie chodzi mi 12*260 przy 1.55v. Ale mam ustawione PAT na AUTO,AUTO,AUTO,DIS,DIS. Nie moge wiecej poniewaz pamiatki wysiadaj :-). Komp jest super stabilny ja do tej pory.Zamknieta obudowa, CPU fanq ustawioen na 60% w spoczynku w windzie mam 29-30c full stres (pakowanie 2 plikow po 3 gb, DWa filmy,mp3 i bog wie co dalo sie jeezcze wlaczyc mam 56-60c) Co do GIGABITLAN jestem pewien na 99.9 ale nie mam jak sprawdzic poniewaz nie mam shwicha z odpowiednim portem CO do latki. To czytalem o tym z oltorta tgodnia remu tym, tylko nie moge znales teraz. Poza tym wydaje mi sie ze to jest problem latki i winxp poniewaz notorycznie zawiesza mi sie komp w WARCRAFT 3 - zaraz na samym poczatku:-) - A moze ktos mam podobny problem i juz sobie z nim poradzil Tak na marginesie co to jest PWM. Czy talem ot ym gdzies ale nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...&threadid=11789 - watek zwiazany z GIGABIT LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Znalazlem tez cos na team tej poprawki(no moze nie do konca): http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...&threadid=17642 (czwarta odpowiedz) ale nie moge znalez tej porawki (Q821581_x86_ENU) w bazie widows knowledge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Wyszedł najnowszy bios 1.7 do ABitów IC7/IC7-G. Ludzie na forum Abita nie mają z nim jeszcze problemów ale ja poczekam kilka dni. oto link http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/ic7.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Wyszedł najnowszy bios 1.7 do ABitów IC7/IC7-G. Ludzie na forum Abita nie mają z nim jeszcze problemów ale ja poczekam kilka dni. oto linkhttp://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/ic7.php ja już ciągne - testowali go już z 1.5 tygodnia wcześniej i rozwiązuje kilka problemów - przedewszystkim problem z FSB większym niż 255 przy 1:1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Już mam tego biosa. Wszystko działa stabilnie. Ale Raptor kto ma FSB większe niż 255 w stosunku 1:1. Są pamięci do tego zdolne. Ale niewiele ludzi takie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Już mam tego biosa. Wszystko działa stabilnie. Ale Raptor kto ma FSB większe niż 255 w stosunku 1:1. Są pamięci do tego zdolne. Ale niewiele ludzi takie ma. Sa i to sporo jest takich pamieci ;-). Wystarczy weisc na forum abita :-) az czasmi mi zylka bierdzo...ca peak i zazdroszcze takich wynikow. Na marginesie(wiem ze to nie tu,ale szybkie pytanko) mam maly problem z forum - nie dostaje maila jesli ktos odpowie na jakis topic. Co jest mam wszystko dobrze ustawione na forum i skrzynka dziala dobrze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 [...] Co mnie zdziwi to jest ze nam lepszy wynik w PCMARK2002 z GAME ACCELERATOR unstawionym na AUTO niz na STREET RACER. [...] :arrow: mam takie same objawy w PCMarku. ciekawy jestem w czym tkwi problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 [...] Co mnie zdziwi to jest ze nam lepszy wynik w PCMARK2002 z GAME ACCELERATOR unstawionym na AUTO niz na STREET RACER. [...] :arrow: mam takie same objawy w PCMarku. ciekawy jestem w czym tkwi problem... moze pamiec jest poddana takiemu stresowi ze sie wrecz nie wyrabia i ma gorsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 W testach (niepamiętam już gdzie) mieli lepsze wyniki na GAT turbo niż street racer. A ja zdecydowałem się na Zalmana 7000 CU. Niedługo kupie. P.S. Ciekawy artykuł o moim abicie napisał Lisek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 to oczko dostaniesz jak zdemontujesz i rozbieżesz aktualny coolerek który jest na NB - to jest to samo co trzyma coolerek. Zalman ma wyłamane po 3 piny z każdej strony i pasuje jak ulał do tego kółeczka - wsadzasz w kółeczko, pasta i zakładasz do płyty. Miałem tak robić ale wymieniłem mobo i załatwiłem sobie taki coolerek poza tym na IS7 jak bym to zrobił to cześć strumienia powietrza uciekająca przy zapince CNPS7000-Cu wlatywała by na radiator a w IC7 jest obrócony socket o 90st i już nie ma tak dobrze :| - teraz ten mały coolerek chodzący zwolniony do 4000obr/min jest najgłośniejszy w moim kompie :( Czy ktos wie czy mozna taki wentylatorek gdzies kupic ? albo jakis podobny aby mial takie zaczepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 nowa dostawa IC7 ma takie :) - przynajmniej z takiej kumpel mi wymienił. Jak chcesz kupić to tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mi narazie chodzi na 400FSB na 250Fsb i 5/4 Rario, ale za to mam inne problemy z Abitem. System od czasu do czasu zmienia sam kolory na 8bit, i pisze system failure. :evil: Raczej drugim razem kupie sobie ASUSA :idea: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mi narazie chodzi na 400FSB na 250Fsb i 5/4 Rario, ale za to mam inne problemy z Abitem. System od czasu do czasu zmienia sam kolory na 8bit, i pisze system failure. :evil: Raczej drugim razem kupie sobie ASUSA :idea: . mam identycznie i to z dwoma płytami - IS7 i IC7-G wiec jest to wina radeona 9700 :arrow: w tym wątku możesz poczytać więcej - problemu tego nie ma z R350 :| - chyba będe musiał wymienić grafike :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Jak chcesz kupić to tutaj a moze jakis polski sklep ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Jak chcesz kupić to tutaj a moze jakis polski sklep ? :arrow: na dzien dzisiejszy - raczej nie bardzo... zawsze mozna napisac do Abit Polska i dowiedziec sie czy niemogliby takich sprzedac/sprowadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Jak chcesz kupić to tutaj a moze jakis polski sklep ? :arrow: na dzien dzisiejszy - raczej nie bardzo... zawsze mozna napisac do Abit Polska i dowiedziec sie czy niemogliby takich sprzedac/sprowadzic. A zeby tylko chociaz ABit Polska na takie emaile odpowiadal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 to oczko dostaniesz jak zdemontujesz i rozbieżesz aktualny coolerek który jest na NB - to jest to samo co trzyma coolerek. Zalman ma wyłamane po 3 piny z każdej strony i pasuje jak ulał do tego kółeczka - wsadzasz w kółeczko, pasta i zakładasz do płyty. Miałem tak robić ale wymieniłem mobo i załatwiłem sobie taki coolerek poza tym na IS7 jak bym to zrobił to cześć strumienia powietrza uciekająca przy zapince CNPS7000-Cu wlatywała by na radiator a w IC7 jest obrócony socket o 90st i już nie ma tak dobrze :| - teraz ten mały coolerek chodzący zwolniony do 4000obr/min jest najgłośniejszy w moim kompie :( Czy ktos wie czy mozna taki wentylatorek gdzies kupic ? albo jakis podobny aby mial takie zaczepy To teraz taki cooler zakladaja na wszystkie nowe IS7/IC7 ? daje to jakies lepsze wyniki w podkrecaniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 nie wiem czy na wszystkie - kupowałem IC7-G i maiła stary więc wymieniłem z leżącego obok IC7 ;) - nie wiem czy lepsze wyniki w podkręcaniu ale na pewno jest ciszej - ten wentyl ma max 5500RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 nie wiem czy na wszystkie - kupowałem IC7-G i maiła stary więc wymieniłem z leżącego obok IC7 ;) - nie wiem czy lepsze wyniki w podkręcaniu ale na pewno jest ciszej - ten wentyl ma max 5500RPMOstatnio kupowlaem w Action w warszawie nowy wentylator i Gigabit LAN (IS7) Czy macie tze problem tego typu, iz kiedy sa podlaczone dwa dyski SATA to przy ich pracy slychac rozne szumy i trzaski w glosnikach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 nie wiem czy na wszystkie - kupowałem IC7-G i maiła stary więc wymieniłem z leżącego obok IC7 ;) - nie wiem czy lepsze wyniki w podkręcaniu ale na pewno jest ciszej - ten wentyl ma max 5500RPMOstatnio kupowlaem w Action w warszawie nowy wentylator i Gigabit LAN (IS7) Czy macie tze problem tego typu, iz kiedy sa podlaczone dwa dyski SATA to przy ich pracy slychac rozne szumy i trzaski w glosnikach ?? czytalem ze ten problem jest z epoxem na nvidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...