Bartek-83 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Hehe..ja mam 7000cu... Sądzisz że on dmucha na NB mniej? Ja wcisnełem czujnik od temp na samo "dno" radiatora (od dołu, tam gdzie dmucha na niego najmniej) i po 8 godzinach obiążenia (stres test) miał 64/65 stopni. 1520938[/snapback] OK OK Moze i faktycznie sie myle... Jak bede mial mozliwosc to dokladniej to sprawdze !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Witam. Włąsnie zamonotowałem sobie Abita IC7 i mnie jak komp jest wyłączony to diodka na plycie sie świeci na zielono, a jak jest włóczony to an czerwono. To dobrze ,ze na czerwono czy źle??? po mojemu czerwone to ,ze cosnie działa, ale mi komp chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam. Włąsnie zamonotowałem sobie Abita IC7 i mnie jak komp jest wyłączony to diodka na plycie sie świeci na zielono, a jak jest włóczony to an czerwono. To dobrze ,ze na czerwono czy źle??? po mojemu czerwone to ,ze cosnie działa, ale mi komp chodzi :) 1521948[/snapback] Hahahaha.... Proponuje polukac cos takiego jak instrukcia :) Ale sam pierwsze co tak pomyslalem jak to 1 raz zobaczylem :) Wszysko jest GooD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 thx :] ja mam tam jedna zielona a druga czerwona :] ale ta czerwona bardzije świeci. Ale po co ja to pisze? :P w każym razie ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 zielona = prąd dochodzi do płyty głównej, czerwona = komp jest uruchomiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 QUOTE-no dobra i może miałeś racje :) Chyba zbyt mało dokładnie to sprawdziłem :| Co nie zmienia faktu, że by cos z tym trzeba zrobić... Właśnie się zastanawiam czy nie śmignąć na oryginalne chłodzenie, ale wiem że wszyscy jadą na jego głośność (a ja jestem dość uczulony w tym temacie :|). Kurde tak naprawdę nie mam za bardzo żadnej koncepcji. Może walnąć na boczek jakiś wiatrak... Jak to u was wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jest maly ZONK... Kompa zostawilem na noc z zapuszczonym 2x Stress Prime - smigal sobie przez jakies 3,5h i nastapil freez (okolo godz 4 rano) - jako, ze wstalem dopiero o 7 i zobaczylem, ze sie zawiesil, dalem reset...... od tego momentu komp nie startuje OBJAWY: - wszystko sie odpala (swieca obie diody), ale nic sie nie wyswietla :blink: - za raz po wlaczeniu zaswieca sie dioda hdd (wczesniej tak nie bylo) - mozna wlaczac i wylaczac katody, sterowac wiatrakami - to nie wina grafiki, bo z GF3Ti200 dzieje sie to samo - clear cmos i wyjecie bateryjki tez nic nie pomaga - odlaczenie kabli, klawiatury, myszki, hdd+dvd tez nic nie daje Co to moze byc i czego mozna jeszcze sprobowac ?? Niestety nie mam bipera, zeby sprawdzic jak piszczy plyta :-| HELP Zachcialo mi sie zmiany platformy...... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 miałem coś takiego z msi neo2-pls, wszystko się odpalało, nic nie wyświetlało. Płyta główna mi wtedy padła, idź sprawdź do kumpla czy procesor działa, jak działa to znaczy że płyta główna padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mój IC7 wymięka przy FSB270 :mur: :blink: :-| :angry: :cry: :sad: ... więc czeka go: LINK :twisted2: :gitarzysta2: :plum: :gitarzysta: :blurp: :banana: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wooowww sporo roboty.... mam tego abita ale patrzac na niego boje sie za cos takiego zabierac ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wooowww sporo roboty.... mam tego abita ale patrzac na niego boje sie za cos takiego zabierac ;| 1526550[/snapback] Ile FSB Ci wyciąga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 moj wstal na 272 ale memki byly asynchro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Poszukuje jakiegoś alternatywnego rozwiązania dla oryginalnego chłodzenia na NB! Ma być cicho i ma sobie dawać rade z FSB 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyc Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam wszystkich, Składam właśnie komputer, który bazuje na Abit IC-7 i mam pytanko do Fachowców. Po skręceniu wszystko się ładnie odpala tylko (?) nie kręci się wiatraczek na mostku :blink: Dioda się zapala na czerwono, ale z postów wyżej już wiem, że tak ma być ;-) Co się dzieje? Co z tym fantem zrobić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Gyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Poszukuje jakiegoś alternatywnego rozwiązania dla oryginalnego chłodzenia na NB! Ma być cicho i ma sobie dawać rade z FSB 250. 1528637[/snapback] Thermalright NB1 np. Z jakims cichym wiatrakiem napewno da rade... U mnie 240 bez wiatraczka w te upaly daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Update do mojej sytuacji: plyta dead :( Jutro jedzie do serwisu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Ile FSB Ci wyciąga ? 1526675[/snapback] 273 bodajze ... ale proc wtedy nie wytrzymuje (northwooda mam) i ciagle zwiechy resy albo w ogóle windy nie laduje ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jest maly ZONK... Kompa zostawilem na noc z zapuszczonym 2x Stress Prime - smigal sobie przez jakies 3,5h i nastapil freez (okolo godz 4 rano) - jako, ze wstalem dopiero o 7 i zobaczylem, ze sie zawiesil, dalem reset...... od tego momentu komp nie startuje OBJAWY: - wszystko sie odpala (swieca obie diody), ale nic sie nie wyswietla :blink: - za raz po wlaczeniu zaswieca sie dioda hdd (wczesniej tak nie bylo) - mozna wlaczac i wylaczac katody, sterowac wiatrakami - to nie wina grafiki, bo z GF3Ti200 dzieje sie to samo - clear cmos i wyjecie bateryjki tez nic nie pomaga - odlaczenie kabli, klawiatury, myszki, hdd+dvd tez nic nie daje Co to moze byc i czego mozna jeszcze sprobowac ?? Niestety nie mam bipera, zeby sprawdzic jak piszczy plyta :-| HELP Zachcialo mi sie zmiany platformy...... :mur: 1523766[/snapback] U mnie podobnie się stało wczoraj :( Chciałem poprawić izolację, wyłączyłem kompa. Po poprawieniu izolacji chę włączyć a tu nic. tak jak bym nie wciśnął power. Cały czas na mobo świeci się zielona dioda ale za nic nie che wstać :/ Próbowałem już wszystkiego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 U mnie podobnie się stało wczoraj :( Chciałem poprawić izolację, wyłączyłem kompa. Po poprawieniu izolacji chę włączyć a tu nic. tak jak bym nie wciśnął power. Cały czas na mobo świeci się zielona dioda ale za nic nie che wstać :/ Próbowałem już wszystkiego ... 1532754[/snapback] Ja wczoraj odeslalem plyte do serwisu... i 2 tyg czekania... Qrde - zlozylem to co chcialem i tak jak chcialem i cale 3 dni sie nim nacieszylem :mur: To cena za zdrade AMD :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Może to zabrzmi dziwnie ale płyta ruszyła :blink: Myślałem, że już nic z niej nie będzie po 2 dniach prób więc postanowiłem, że odeślę do serwisu. Cała moja płyta była uwalona izolacją, z tyłu kilka warstw lakieru i kawałki pianki, która się nie odkleiła ;) z przodu wszystko wokoło socketa zalane lakierem. No to wziąłem się do czyszczenia :banana: Kupiłem 6 buteleczek acetonu i zrobiłem płycie kąpiel :lol2: potem wysuszyłem suszarką. Pomyślałem, a tam spróbuje jeszcze raz ... i płyta ruszyła. Więc wpakowałem proca, grafę i resztę założyłem FC i jestem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 moze wam przycisk power nie łączył?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 moze wam przycisk power nie łączył?? 1533150[/snapback] Nie mam obudowy odpalam przełącznikiem lub zwieram po prostu piny :P Więc łączył na 100%. Moje podejrzenia padły na to, że płyta się wygięła w miejscu socketa. Od Nacisku parownika i jego mocowania ale teraz też jest p[parownik dokręcony na maxa i siedzi na procku więc nie wiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Jakie powinno być napięcie na AGP pod mojego radka? EDIT: Albo inaczej jakie można bezpiecznie dać? Edytowane 8 Lipca 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 powiedcie mi jakie tryby RAID obsluguje mostek poludniowy w plycie ABIT IC7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) powiedcie mi jakie tryby RAID obsluguje mostek poludniowy w plycie ABIT IC7 ? 1535841[/snapback] 1 i 0 Jakie powinno być napięcie na AGP pod mojego radka? EDIT: Albo inaczej jakie można bezpiecznie dać? 1535783[/snapback] U mnie wszystkie karty latają na 1,65V bez najmniejszych problemów. Edytowane 8 Lipca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 czy ktos puszczal dyski w trybie RAID 0 na plycie Abit IC7 - jak z transferami ? widac duza roznice ( teoretycznie powinno dochodzic do 200% szybkosci w porownaniu z jednym dyskiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Sorrki za ot, ale jak Mr.Matrin możesz mieć arctic freezera 7 na abicie ic7? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Sorrki za ot, ale jak Mr.Matrin możesz mieć arctic freezera 7 na abicie ic7? :o 1536644[/snapback] normalnie - a co w tym dziwnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 dziwne jest to że arctic freezer 7 jast na socket LGA 775 a na socket 478 jest arctic freezer 4. Więc nie ma możliwości (chyba ze coś kombinowane) że masz arctic freezer 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 hehe chyba ze sie ktos mu sprzedal freezera 4 w pudelku 7 :P hehe inaczej sie nie na wpiac 7 na 478:) bez kabinowania! piterq1991 a ty to zmien tego codegena lepiej;) bo to cus ze jeszcze to cos ciagnie ten sprzet Pozdro;) bez aluzji;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...