Fidel Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 szybkie pytanie czy ruszy dual na IC-7 przy konfiguracji 2x512 i 2x 256?? wiem ze PAT'a raczej nie bedzie chodzi mi tylko o duala na 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 u mnie nie zadziałał dual :) przy 2 x 512 i 2 x 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to niedobrze:(( bede musial miec tylko 1GB ale moze u mnie ruszy a ty dobrze obstawiles banki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 1-3(2x512) i 2-4(2x256) i dual nie hulał inaczej nie sprawdzałem i zostałem na 1gb a 2x256 ożeniłem lepszy dual na 1gb niz 1,5gb bez (jak dla mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Tak ja w podpisie posiadam dwie kosci pamieci KIngston 512MB PC400 ktore chodza w trybie DUAL na ABIT IC7 - powiedcie mi czy jak dokupie jeszcze dwie kosci 512MB PC400 Kingstona to plyta ruszy z czterema kosciami w drybie DEAL ? ( testowal to ktos) ? czy moze sa jakies minusy umieszczania na tej plycie czterech modolow pamieci aby pracowaly w DUAL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-R:. Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam. A ja mam takie małe pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy działa mu mikrofon podłączony do panelu przedniego na IS7-E2 ? Jeśli ktoś ma taką płytę i mu działa to prosiłbym o szybką odpowiedź bo w żaden sposób nie mogę tego rozgryźć, a próbowałem juz na dwóch takich MB. Z góry thx. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P4 3GHz; Abit IS7-E2; 2x512/400(dual); Samsung 120GB SATA; Fx5200 128/128 (250/500@300/600); Hiper 360W; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 1-3(2x512) i 2-4(2x256) i dual nie hulał inaczej nie sprawdzałem i zostałem na 1gb a 2x256 ożeniłem lepszy dual na 1gb niz 1,5gb bez (jak dla mnie) 1558792[/snapback] Potwierdzam, ze na 3 kosciach nie dziala DUAL... Mam teraz 3x512 i Cpu-Z pokazuje Single Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam. A ja mam takie małe pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy działa mu mikrofon podłączony do panelu przedniego na IS7-E2 ? Jeśli ktoś ma taką płytę i mu działa to prosiłbym o szybką odpowiedź bo w żaden sposób nie mogę tego rozgryźć, a próbowałem juz na dwóch takich MB. Z góry thx. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P4 3GHz; Abit IS7-E2; 2x512/400(dual); Samsung 120GB SATA; Fx5200 128/128 (250/500@300/600); Hiper 360W; 1561849[/snapback] ja u siebie nie moge rozgryzc mikrpofonou nawet na tylnym panelu :] ps. nie oklejej sygnaturki w panelu mozna ustawic ja na stale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 siemka mysle nad zmiana plyty glownej na ktorej moglbym pobawic sie w jakies lepsze oc tzn. chodzi tu o trzymanie napiec itd. co proponujecie cos z abitow czy moze cos innego ? ten moj abit (patrz sygn.) bardzo kiepski (pali zasilki xD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 a ja mam juz 4 kości i dual jest a PAT'a nie ma 2x256 i 2x512 czyli jest gitt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 mam problemik: mam ABIT IS7 i słycha szum i trzaski z zintegrowanego układu dzwiękowego ALC650. Jest tak nawet jak mam odinstalowane sterowniki! :/ zmieniałem już opóźnienia PCI i nic to nie daje :( ma ktoś może jakąś radę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 mam problemik: mam ABIT IS7 i słycha szum i trzaski z zintegrowanego układu dzwiękowego ALC650. Jest tak nawet jak mam odinstalowane sterowniki! :/ zmieniałem już opóźnienia PCI i nic to nie daje :( ma ktoś może jakąś radę ? 1594904[/snapback] jaki masz zasilacz? nie ma zadnego przebicia? (to raczej zjarałoby ci mobo..)..lub tuner TV + zakłucenia w sieci kablowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) moze troche glupie pytanie ale zablokowales AGP/PCI?? PCI clock ustaw na 32 na odkreconym procku tez trzeszczy?? Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 trzeszczy nawet na standardowych ustawieniach (bez krecenia) :( Nie posiadam zadnego Tunerka TV (wlozonego w kompa, na polce lezy ;) ), zasilacz dobry chiefteca to co w opisie: Chieftec HPC-360-302DF, na forum Abit wyczytalem, ze pierwsze modele plyt gl. mialy taka przypadlosc :( PCI clock ustawialem na 0, 32 i inne wartosci i nic :( Co lepsze jak podlacze jakies sluchawki na gorszym kabelku i o mniejszej srednicy glosnika to trzeszczy jeszcze bardziej! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 tez mialem taki problem podczas oracy dysku np kopiowania ale juz mu przeszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 poziom obslugi w abicie nie za rewelacyjny :( kazali wylaczyc spdiff chociaz go nie uzywam :P na pytanie o wysoka temp. na chipsecie powiedzieli, ze to pewnie pwm, tylko, ze ja miernikiem mierzylem chipset :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 poziom obslugi w abicie nie za rewelacyjny :( kazali wylaczyc spdiff chociaz go nie uzywam :P na pytanie o wysoka temp. na chipsecie powiedzieli, ze to pewnie pwm, tylko, ze ja miernikiem mierzylem chipset :D 1597815[/snapback] Jesli pisales do nich maila to i tak nie narzekaj przynajmniej odpisali <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Noszę się z zamiarem zamiany tego odkurzacza na chipsecie (czyt. oryginalny abitowski cooler :) ), na niebieskiego Zalmana związku z tym prosze o wskazówki dot. montażu zalmana na Abicie IC7. Aktualnie na płycie mam zamontowany coolerek z rev.1.1 czyli ten z radiatorkiem. Mam jeszcze drugie pytanie - Czy według was opłaca mi się sprzedać - 2x256 MB Geil PC3200 CL2, dorzucić stówe i kupić 2x512 Hynix BT-D43 z allegro za 460 Zł ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ja se pod tym odkuzaczem wymienilem paste:) na srebro i zmniejszylem mu w biosie obroty jak masz kase do se doluz 1GB i bedziesz mial 1,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja musze wymienić na chłodzenie pasywne, bo nawet jak zmniejsze obroty to ten dziwny dźwięk mnie wkurza :angry: Dokupienie nie wchodzi w rachube, mam tylko możliwośc sprzedaży i kupna nowych pamięci więc prosze rozptrywać moje pytanie w sposób - co będzie lepsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 zdejmujesz oryginalne chłodzenie na nb, odkręcasz wiatraczek, zdejmujesz ten kawałek metalu co przytrzymywał go na chipsecie, zakładasz zalmana, wyginasz końcówki tego kawałka metalu i zakładasz normalnie jakbyś zakładał na oryginalnego radiatorka :D u mnie to działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli pisales do nich maila to i tak nie narzekaj przynajmniej odpisali <_< 1598268[/snapback] sam udzielam odpowiedzi na pytania enduserow (tylko, ze innych produktow :P ) i prezentuje troszke wyzszy poziom, niz Pan z Abita... czasami wiem, ze pisza, zeby splawic, ale bez kitu, ze mi mowi, ze pewnie mierzylem uklady PWM :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 sam udzielam odpowiedzi na pytania enduserow (tylko, ze innych produktow :P ) i prezentuje troszke wyzszy poziom, niz Pan z Abita... czasami wiem, ze pisza, zeby splawic, ale bez kitu, ze mi mowi, ze pewnie mierzylem uklady PWM :mur: 1599222[/snapback] ja im wyslalem kilka maili z pol roku temu a odpowiedzi nie widac albo nie wiedza albo nie chca ale poprawiaja sie - odpisuja, prawda jest taka ze czesto ludzie nie maja pojecia np.konsultanci w boku idei ery i plusa czasami sa tam tacy deb** ze nawet sie nie chce sluchac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ja im wyslalem kilka maili z pol roku temu a odpowiedzi nie widac albo nie wiedza albo nie chca ale poprawiaja sie - odpisuja, prawda jest taka ze czesto ludzie nie maja pojecia np.konsultanci w boku idei ery i plusa czasami sa tam tacy deb** ze nawet sie nie chce sluchac... 1601105[/snapback] w poniedzialek pakuje plyte i wysylam do nich na gw niestety na stronie abita znalazlem, ze moja rev. plyty moze miec takie objawy i jest to wina fabryczna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrax Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mam taki oto problem : zakupiłem płytke Abit IS7-E. Mam procesor Intel 4 Celeron 1.7 Ghz. Czy ten procesor jest obsługowany przez tą kartę czy nie ?? bo gdy podłączam wszystko napewno dobrze to komputer się włacza ale monitor pozostaje czarny i przechodzi do stanu standby, niby się coś tam włacza , dysk chodzi itd ale nie można nawet komputera power off tylko trzeba z sieci wyłaczyć. Nie wiem czy jest to wina płyty czy też mojego procesora ?? W manualu jest napisane że karta obsługuje Intel P 4 S.478 800 / 533 / 400( for Northwood only) SYSTEM DATA BUS.Tylko ja nie wiem czy mój procek to Northwood. Aida32 w info o nim pisze min. : *************************************************************** Właściwości procesora Typ procesora Intel Celeron 4, 1700 MHz (4.25 x 400) Nazwa kodowa Willamette Lite, Willamette-128 Seria E0 Oryginalna częstotliwość taktowania 1700 MHz Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions Pamięć podręczna L1 danych 8 KB Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 478 Pin uPGA Wymiary obudowy 3.50 cm x 3.50 cm Liczba tranzystorów 42 milion(ów) Technologia wykonania 6M, 0.18 um, CMOS Rozmiar procesora (Die Size) 217 mm2 Napięcie rdzenia 1.75 V Napięcie We /Wy 1.75 V Typowa moc 63.5 - 66.1 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 84 - 88 W (zależna od szybkości procesora) Producent procesora Nazwa firmy Intel Corporation Informacje o produkcie http://www.intel.com/products/browse/processor.htm Wykorzystanie procesora Procesor nr 1 11 % *************************************************************** Z góry dzieki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 witam.mam pare pytan do was odnosnie sata na abicie ic7-g posiadam dysk maxtora 160GB SATA i jak wlaczam winows to pisze ze dysk jest pod ATA oto zdjecie nizej... 2 pytanie...mam wlasnie pltke taka jak w opisie i czy musze instalowac sterowniki z dyskietki "SATA DRIVER DISK"?? moze dlatego w biosie wykwywa mi ze mam ATA tak jak widac na fotce...jesli to to proslbym o podanie namiarow gdzie mozna sciagnac cos takiego i zgrac na dyskietke bo na stronie abita sa tylko ale stery pod windows a jak cos to trza je chyba wgrac zanim sie instalnie winde prawda?? 3 pytanie...moze wlasnoie tak abity maja ze w biosie widza tak a chodzi normalnie na SATA czy jest jakis program do sprawdzrenia tego i rowniez program do sparwdzenia wydajnosci dysku i porowaniana go z innymi pod SATA(wtedy bede wiedzial czy chodzi tak jak powienien) 4 pytanie...rowzniez z napedami mam problem jak komp sie uruchamia to pisze ze sa na ATA 33 a przeciez sa na tasmie 100 i powinno pisac ATA 100 chyba?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzak Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Mam taki oto problem : zakupiłem płytke Abit IS7-E. Mam procesor Intel 4 Celeron 1.7 Ghz. Czy ten procesor jest obsługowany przez tą kartę czy nie ?? 1614520[/snapback] Niestety ta PŁYTA nie obsługuje tego procesora. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) czy jest jakis sposob na zmiane napiecia na IC7 na mniejsze niz standardowe?? Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 czy jest jakis sposob na zmiane napiecia na IC7 na mniejsze niz standardowe?? 1615335[/snapback] Raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 a czemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...