piterq1991 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jaka jest bezpieczna temperatura na nb. bo u mnie (programowo) jest 32-35 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 u mnie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jaka jest bezpieczna temperatura na nb. bo u mnie (programowo) jest 32-35 st. 1719736[/snapback] Trzeba troche poszukać :google: Nawet w tym watku już kikukrotnie pisano że nie ma pomiaru temp z NB !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 jednak sprzedałem swoje geile i kupiłem pdp XBLK. mam nadzieje że z tymi będę mógł już kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Mam abita ic7-G kupilem zalmana niebieskiego tam jest czipset i875 i zainstalowalem go na haczyki od starego coolera abita. niestety teraz on baaardzo mocno dociska do plyty głownej nie ulamie się nic? czipset nie skrószy? to jest male jądro POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Doprofiluj haczyki albo zamontuj inaczej zalmana skoro Ci to przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 hyhy mi to nie przeszkadza natomiast boje sie o czipset! :[ Inaczej zalmana sie nieda zamontowac:[ a haczykow tez nie znajde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) witam mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo Edytowane 31 Października 2005 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 timingi pamieci moze zmien:] ta 5 mi tam nie pasuje ale ja sie zabardzo na tym nie znam:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 hyhy mi to nie przeszkadza natomiast boje sie o czipset! :[ Inaczej zalmana sie nieda zamontowac:[ a haczykow tez nie znajde... 1729170[/snapback] Da się, tylko trzeba chcieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 cwaniaczku :P to jak? :] jest narazie ok w windze 29 / stress ~35! ps. napewno nic sie nie skrószy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja mam założonego zalmana dokładnie w taki sam sposób jak jest mocowane oryginalne chłodzenie tylko innego drucika użyłem. Nie miałem problemu z dociskiem bo wystarczyło go odpowiednio do profilować. Inną metodę mocowania masz przedstawioną w tym temacie 1 stronę wstecz. A jądro jest delikatne i pewnie że można je ukruszyć. I co ty ciągle piszesz ile masz w windzie stopni ?? Masz jakiś dodatkowy czujnik czy co?? A jeśli masz faktycznie tyle stopni na GPU ile piszesz to nie masz się czym martwić. Generalnie proponuje dokładnie i wnikliwie czytać forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 ehhhhh....... narazie jest dobrze... temperatury w porządku. Chodziło mi o to czy moze byc tak scisniety.... pzdr.! :-) ps. pokaz swoją fote mocowania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Może dociskać mocno nawet powinno (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku). Dałbym foto gdym miał tylko czym je zrobić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 witam mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo 1729678[/snapback] Zanim zacznie sz zabawy w 2x Stress Prime (nie Prime 95), to potestuj pamieci w GoldMemory (dyskietka, lub CD bootowalny i ognia). Jesli ten program nie wyswietli bledow przez kilka godzin, to dopiero wtedy walcz w Windowsie z 2x Stress Prime... Poza tym 2,8Vddr to troszke duzo jak na te pamieci - nie ma takiej potrzeby - u mnie smigaja @250 5-3-3-2,5cl przy 2,6V ustawione w biosie - 10-godzinna sesja GoldMemory nei zglosila zadnego bledu... Czym chlodzisz procka @FSB=250 i 1,65Vcore :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 kupilem GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB TV/DVI BOX podlaczylem do kompa i mam juz od jego startu wrednie przestawiony obraz, nie mozna nic odczytac, nawet w biosie nic nie widac, wszystkie litery porozstawiane, jak sie win zaladuje to jest tak samo. co jest grane? sprawdzilem karte rivatuner i nie jest przetaktowana, moze ta karta nie pojdzie na is7-e? oto zdjecia: i mam jeszcze taki problem ze czasami komputer nie reaguje na przycisk start, tzn wlaczy sie komp diody swieca, ale nie pracuja dyski, nie laduje systemu, nie wlacza sie monitor ale wentylatory chodzia, dopero jak wcisne reset to wystartuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Karta do wymiany? Artefakty chyba są padnięte! PS. zobacz tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115853 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 dzieki za info, ale mam jeszcze pytanie, w ksiazce od mobo znalazlem taki tekst this mobo does not support 3.3V AGP cards, mam nadzieje ze to nie dotyczy gf6600gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 dzieki za info, ale mam jeszcze pytanie, w ksiazce od mobo znalazlem taki tekst this mobo does not support 3.3V AGP cards, mam nadzieje ze to nie dotyczy gf6600gt? 1739062[/snapback] Ten cytat z manuala nie dotyczy tej karty, bo ona ma 1,5V AGP... Co mozna zrobic - do glowy przychodza mi takie opcje: :arrow: sprobuj wyjac karte i ponownie wlozyc ale dokladnie docisnac ja w slocie AGP - moze to pomoze :?: Kiedys mialem takie same objawy z GF3 Ti200 a rozwiazanie bylo wlasnie tak banalne... :arrow: sprawdz inna karte graficzna w swoim sprzecie :arrow: wez karte do kumpla i potestuj na innym sprzecie, zeby wyeliminowac wplyw innych komponentow (zasilacz/ram/mobo/inne) :arrow: jak z temperatura karty :?: moze chlodzenie nei dotyka rdzenia albo zle styka i karta grzeje sie niemilosiernie generujac takie artefakty juz w 2D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Ten cytat z manuala nie dotyczy tej karty, bo ona ma 1,5V AGP...* wielkie dzieki, to jest dla mnie najwazniejsze, * komputer jest ten na ktorym dzialam, wiec karte zmienialem z 5 razy juz, sprawdzalem rozne rozwiazania (aktualnizacja biosu, wgralem riva tuner aby sprawdzic czy nie jest podkrecona) * inne karty dzialaja - chocby teraz r9600pro * z ta temperatura nie sprawdzalem ale ja mam te krzaki juz na samym starcie kiedy na ekranie wyswietla sie info o leadteku, a tak szybko to ona nie migla sie chyba nagrzac. sprawdzilem karte na plycie soltek sl-65kv2-ct i jest to samo Edytowane 6 Listopada 2005 przez jata_man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Miałem Pentium 2.4C, który chodził na 3.24 z szyną 270 na Abicie IC7 wersja 1.0 z pamięciami Patriot LLK 2x1024 z podzielnikiem 5:4. Wszystko było stabilnie. W piątek nabyłem Pentium 4 3.2E sSpec SL7PN (najlepszy 3.2E do podkręcania). Komp bootuje się bez problemu na 250 FSB ale nie mogę ustabilizować teraz tych pamięci :( Nie działają stabilnie nawet z podzielnikiem 5:4 czy nawet 3:2. Mam pytanie czy ktoś uruchamiał na płycie IC7 lub IC7-G 4 kości 512MB ? Myślę bowiem na wymianie tych patriotów na 2 zestawy PDC1G3200+XBLK, które potrafią działać bez problemu 1:1 przy FSB 250. Jakie są różnice między działaniem 4 kości a 2? Czy są one w stanie działać stabilnie na tej płycie przy takich ustawieniach? Rozumiem,że wyleci mi PAT bo z 4 kośćmi nie działa :( Mam także dodatkowe pytanie a mianowicie czy ktoś z was robił volt mod tej płyty i jest z Warszawy lub okolic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) a moze to nie problem pamieci tylko proca na def dziala dobrze?? (def procka) Edytowane 7 Listopada 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Procesor działa stabilnie z pamięciami 1:1 przy fsb 220. Na defaultowych ustawieniach tym bardziej działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 to moze sie proc konczy:( CPC wylacz w biosie moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Uu tu mnie zastrzeliłeś :( Co to jest CPC ?? Czy jak komp się uruchamia z prockiem ustawionym na 4Ghz i pojawiają się błędy w memtescie to oznacza,że proc się kończy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Uu tu mnie zastrzeliłeś :( Co to jest CPC ?? Czy jak komp się uruchamia z prockiem ustawionym na 4Ghz i pojawiają się błędy w memtescie to oznacza,że proc się kończy ?Skoro w Memtescie pojawiaja sie bledy, to znaczy, ze problem jest z pamieciami.... ardziej, niz z prockiem. Do testowania pamieci polecam GoldMemory - o wiele bardziej restrykcyjny niz Memtest/Memtest86+ Proc do 4GHz potrzebuje duzo soczku - ja musze w biosie ustawic 1,5875Vcore zeby bylo 100% stable w 2xStress Prime (zob. podpis) - pamieci przez 10 godzin w GoldMemory nie pokazuja bledow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 ło szit 1.58 moj potrzeguje 1.46 do 3,8 zasilator mu raczej daje rade ale CPC wylącz bo to moze byc to - ja mam wylączone bo mi sie wogule nie botuje ale ja mam 4 kostki CPC to tak jakby załacznik T1: on - T1 off - T2 tyle ze na intelu to prawie nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlphaHeX Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ja specialnie polowalem na model o sSpec SL7PN aby nie musiec dawac duzych napiec :) Na defaultowym napieciu dolatuje do FSB 240, do 250 podnosze napiecie o jedna wartosc w biosie. Fidel powiedz mi prosze gdzie w biosie Abit'a IC-7 jest cos takiego co sie CPC nazywa a i powiedz mi jakie masz pamiatki bo jak rozumiem na abicie uzywasz 4 kosci. Dodam ciekawostke a mianowicie wyjalem jedna kosc 1GB i odpalalem kompa tylko z 1 koscia 1GB to wogole jest maksymalnie niestabilny (w czasie wchodzenia do windy - restart, a w memtescie wali bledami rejestrow - test byl przy fsb 220 i pamieci 1:1, na tych samych ustawienia tylko,ze w systemie z obieka koscmi wszystko jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 w tej zakladce od pamieci na samym dole to jest Command per clock sie chyba nazywa w calosci ale skrot tez jest napisany napiecie podnies wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 eee Panowie o czym rozmawaiacie ? X_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...