S.W.A.T Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 OBroty wiatraka, 57 obrotow na minute? b. malo : O Moze zle podlaczyles ? Podepnij pod CPU FAN!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 OBroty wiatraka, 57 obrotow na minute? b. malo : O Moze zle podlaczyles ? Podepnij pod CPU FAN!!!! Przeciez kolega napisał że PWM ma 57. czyli to jest temp. a nie obroty wntylatora. PWM są to układy zasilające proca. znajdują sie obok proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mam pytanie dotyczące kontroli wiatraków na Abicie IS7-E2. Speedfan wykrył 3 wiatraki, z czego w 2 mozna wedug niego zmieniac obroty... o ile zmienianie obrotów wiatraka CPU działa, to tego drugiego nie... Czego może to być wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 CZy ktoś się orientuje, gdzie można kupić teraz tanio ic7?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 TU, może gdzieś znajdziesz taniej albo szukaj na Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ok chce mieć nową płytkę jeszcze przed Świętami teraz tylko czy IS7-E czy AI7 uGuru??? Czy może jednak przeboleć stówkę i IC7, będą duże różnice??? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ja bym brał IC7 a dlaczego to chyba nie trzeba piscać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Dlaczego ? :> ja mam ic7g i smiga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Dobra IC7 zamówiony Teraz jeszcze karta sieciowa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Witam dostalem abita ic7g.Podkreciłem proca na 3.75 chodzi juz od 1.5 h tak na 2x prime.I wszystko ok ale temp proca z everesta pokazuje 70 stopni :/ czemu ??Na asusie miałem 57 :/ A co to jest pwm ??Bo tam mi pokazuje 57zle zalozony cooler? pwm=uklady zasilajace procke (te kondziorki obok socketu) ponoc moga wytrzymac 120C ale ja tego nie sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkotor Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Witam dostalem abita ic7g.Podkreciłem proca na 3.75 chodzi juz od 1.5 h tak na 2x prime.I wszystko ok ale temp proca z everesta pokazuje 70 stopni :/ czemu ??Na asusie miałem 57 :/ A co to jest pwm ??Bo tam mi pokazuje 57 Gdzieś indziej na tym forum wyczytałem że abity lekko zawyżają temperatury (ściślej: wskazują więcej niż jest naprawdę) podczas gdy asusy zaniżają. Tak właściwie to piszę w innej sprawie. Otóż: Kupiłem swojego kompa jakiś rok temu (patrz w sygnaturkę) i od początku miałem problemy z temperaturami - płyta wygrywała całkiem skomplikowane melodyjki swoim beeperem ;) w ramach ostrzeżeń. A jak wiadomo celerony z prescottem mocno się grzeją, u mnie dochodziło nawet do 75 st. C, więc posłuchałem się mojej piszczałki i sprawiłem sobie Pentagrama Freezone 100+ Cu. Od tego czasu już temperatura nie dochodzi do wartości granicznych (mam max 60-61 st. C), a płyta główna i tak wydaje z siebie czasem jakieś piski (mniej więcej raz na godzinę pracy kompa). Jak odpalam AbitEQ i SpeedFana to temperatury są ok, napięcia też i nie mogę zlokalizować przyczyny tych pisków. I jeszcze jedno: niedawno wiatraczek na NB zaczął mocno hałasować, czasami przy włączeniu kompa nie zaczyna się kręcić (muszę go jakimś patykiem dźgać żeby zaczął :D), a czasami kręci się baaaaardzo wolno. Co mogę z nim zrobić? Kupić coś pasywnego może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 I jeszcze jedno: niedawno wiatraczek na NB zaczął mocno hałasować, czasami przy włączeniu kompa nie zaczyna się kręcić (muszę go jakimś patykiem dźgać żeby zaczął :D), a czasami kręci się baaaaardzo wolno. Co mogę z nim zrobić? Kupić coś pasywnego może? Dużo o tym się pisało... Zalman NB77J A jak przeszkadza Ci piskanie, to proponuje głośniczek systemowy out :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkotor Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) A jak przeszkadza Ci piskanie, to proponuje głośniczek systemowy out :lol: Tak, to też brałem pod uwage ;) ale on chyba jednak nie piszczy bez powodu, tylko za cholerę nie wiem co to może być :/ Edytowane 21 Grudnia 2005 przez jkotor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jak bez powodu to tym bardziej bym go wyłączył :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkotor Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jak bez powodu to tym bardziej bym go wyłączył :rolleyes: Hehe... NIE piszczy BEZ powodu, czyli piszczy z jakiegoś powodu tylko nie wiem jakiego ;] Somebody help me!!! Jak oglądam jakiś horror po ciemku a tu nagle pierdut BZZZZPIIIIII!!! to można zawału dostać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De_Xter Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Witam! Moze ktos zapodac jakims modowanym biosem do IC7/IC7G, szukam i szukam, az zaczalem do ludzi modujacych biosy pisac z rozpaczy. Znalazlem pare biosow tic taca, ale jego strona nie chula i nie moge nic sciagnac. Z gory dzieki za pomoc. Moj maila jak co olbu@poczta.onet.pl or just prive me with PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Czy może ktoś mi wskazać gdzie znaleźć najnowszą wersję ABITEQ do ic7? Na stronie Abita jest niby 1.2.3.1 ale po zainstalowaniu jej okazuje się że to 1.1.0A z 2003 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Mam pytanko odnośnie IC7 i karty sieciowej... Dziś odebrałem Abita IC7 :razz: niestety nie ma sieciówki, tzn jest wejście zaklejone, czy jest jakaś możliwość aby karta sieciowa na niej ruszyła?? Jak jest wejście to muszą być jakieś połączenia czy coś takiego... Bo jak zmienie płytke to będę bez neta bo jeszcze nie doszła do mnie sieciowa :( Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Krum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Mam pytanko odnośnie IC7 i karty sieciowej... Dziś odebrałem Abita IC7 :razz: niestety nie ma sieciówki, tzn jest wejście zaklejone, czy jest jakaś możliwość aby karta sieciowa na niej ruszyła?? Jak jest wejście to muszą być jakieś połączenia czy coś takiego... wejscie jest ale nie ma ukladu scalonego na plycie glownej ktory steruje karta sieciowa ( puste miejsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Kupiłem dysk 200GB Nie wykrywa go. Mam IC7-G!!! Dysk jest 100% sprawny. Mam najnowszy bios relase 12/28/2004 O co chodzi? Taka płyta nie obsługuje takiego dysku? To chyba jest jakiś JOKE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Dlaczego jak podlaczam Revoltecas 120mm na tyl i wybieram pin3 SYS FAN1 i właczam ABITEQ to w dziale SYS pokazuje mi 900 obrotow i zaczyna piszczeC? Jak wylacze to ook.... CZEGO TO WINA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 piszeć ci przestanie dopiero wtedy gdy wiatrak się będzie kręcił z 1400 obrotów. w tym programie taki jest mininum. u mnie też tak było. więc podłączyłem wentylator pod inny fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 no tak tylko, ze na tej plycie rozmieszczenie pinów jest boskie.... fan3 po co w rogu ? lepiej dac fan1 dla wentyla na tyl. CPUFAN ok blisko proca, FAN1 moze byc na gorze w rogu.... a fan2 ? po kiego wuja na samym dole? jak to wsadzic jak mi muzyczna siedzi??? ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 zastanawiam sie nad abitkiem IC-7 i IS-7 czy opłaca sie wyłożyć 100 zł wiecej i kupić tego IC proca bede krecił ile wlezie !!! w przyszłości bedzie PIV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 zastanawiam sie nad abitkiem IC-7 i IS-7 czy opłaca sie wyłożyć 100 zł wiecej i kupić tego IC proca bede krecił ile wlezie !!! w przyszłości bedzie PIV Tak, opłaca Ci się doinwestowac 100zł do IC7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 A czym one się różnią oprócz tego, że IC7 ma obsługę pamięci ECC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja gdzies na jakims zachodnim forum ( jakis czas temu) czytalem ze plyty IC7 i IC7-G ( na chipsecie i875) maja lepiej zrobione zasilanie procka w porownaniu z plytami na i865 Sam jestem posiadaczem od ponad dwoch lat IC7 ( kupilem jak tylko wyszla) i jestem z niej bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 czy one maja takie same opcje krecenia proca chodz mi że na IC7 ma vcor jest 1,9 a jakie jest na IS7 a może opłaca sie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MSI neo2 platinum edition 865PE jakie ma max Vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 czy one maja takie same opcje krecenia proca chodz mi że na IC7 ma vcor jest 1,9 a jakie jest na IS7 a może opłaca sie ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MSI neo2 platinum edition 865PE jakie ma max Vcore nie porownoj "krola overlockingu" jakim jest Abit z MSI - plyty MSI sa mniej stabilne przy duzym overlockingu a takze slabiej sie kreca jezeli nie chcesz krecic to obie plyty beda na podobnym poziomie - jezeli zas chcesz krecic to bierz Abita - ma dobrze dopracowane szczegoly , zasilanie procka itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 MSI mam za 200 a abit kosztuje 350 ktoś mi powie jakie sa v core na IS7 i czy różni sie oprócz chipsetu IC i IS czy warto te 100 zł dać wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...