yogurcik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Poczym poznac ze dziala mi dula ddr ?? sis sanda odpalona wyniku takie same jak na chipsecie sis 645 dx :( co zle robie PLIS help me gg 1647398 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Poczym poznac ze dziala mi dula ddr ?? sis sanda odpalona wyniku takie same jak na chipsecie sis 645 dx :( co zle robie PLIS help me gg 1647398 jak wlanczasz komputer to ci pisze jasnymi literami "DUAL DDR" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 heh u mnie nie pisze :( kuza noga heh zle wlozylem paniatki hehehheh ale ze mnie gogus :( az wstyd :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 heh u mnie nie pisze :( kuza noga heh zle wlozylem paniatki hehehheh ale ze mnie gogus :( az wstyd :oops: :oops: no co ty. kazdemu sie moze zdazyc :P upewnij sie tylko ze obie pamieci masz wlozone w "slots" w tych samych kolorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 nie wiem dlaczego ale i tak jakos to mi nie dziala jak powinno wyniki mam nie wiele wieksze jak mialem :( wina procaka?? sis sandra RAM bandwidth int buff 3340 mb/s a float 3342mb/s cokolwiek zmienie w game ac............. na f1 czy cos innego nie wstaje system ....troche malo jak na ten sprzet :( jakim progesm sprawdzic czestotliwosc pamiatek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Dobra koncze na dzis idem spac to co osiagnalem widac nizej jutro dalej sie pobawie w sumie jestem zadowolony z plytki bynajmniej niezle sie kreci moj p4A 1.6 jak narzie stabilnie dziala jeszcze musze sie pobawic z tym game costam bo wsio mam na auto moze dlatego takie cienkie mam wyniki w sis sandrze sam nie wiem moze cos doradzicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ja mam INT 4728 FLOAT 4728 Roznica pewni istnieje z powodu tego ze nie mozesz PAT uruchomic Ja mam DDR333 3/2 Ratio PAT TURBO, ENCHANCED, AUTO, DISABLED, DISABLED sporbuj 3/2 RATIO i wtedy PAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ja mialem ustawione ratio 1:1 i tutaj mogem zapomniec o pat bo cokolwiek robie klapa teraz znow mam wszystko na defualt i tak jak piszesz zrobiłem to pamiatki dzialaja na 132 mhz :( bede sie bawil z tym patem obaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A jaka masz wersje biosu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 najnowsza 17 o ile pamietam bawilem sie dzis dopoludnia i to samo jak game cos tam ( chyba to PAT ) jest wsio na auto to lata mi calkiem calkiem ale daleko mi do wynikow tych co daje sis sandra pamiatki niby jada na 210 mhz co daje 420 tmingi ostre ale o tak to nie to co powinno byc jakies wasze sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Nie wiez sandrze tylko sobie :evil: . A tak serio czesoto testy syntetyczne kalmia i liczy sie to co jak ci sprzet chodzi w praktyce ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 nie powiem kopa dostal sprzecik i kreci sie nie zle ale w miare jedzenia apetyt rosnie doszedlem do tego ze pat dziala tylko jak pamieci sa do 333 mhz dalej pupa cisza a szkoda :( bynajmniej wykrece na maksa pamiatki i klocka i tak zostawie zeby bylo stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 nie powiem kopa dostal sprzecik i kreci sie nie zle ale w miare jedzenia apetyt rosnie doszedlem do tego ze pat dziala tylko jak pamieci sa do 333 mhz dalej pupa cisza a szkoda :( bynajmniej wykrece na maksa pamiatki i klocka i tak zostawie zeby bylo stabilnie 1. IS7 ma problemy z 5/4 przy 250FSB i powyzej 2. Do Dual Channel potrzeba miec albo pamiec ktora jest do tego przystosowana (tak zwane TWIXy) albo masz pamiec ktora nie jest przystosowana do DUAL CHANNEL ale ma wyzszy rating. Dlatego ci nie chce pamiec na DC pracowac poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 nie powiem kopa dostal sprzecik i kreci sie nie zle ale w miare jedzenia apetyt rosnie doszedlem do tego ze pat dziala tylko jak pamieci sa do 333 mhz dalej pupa cisza a szkoda :( bynajmniej wykrece na maksa pamiatki i klocka i tak zostawie zeby bylo stabilnie 1. IS7 ma problemy z 5/4 przy 250FSB i powyzej 2. Do Dual Channel potrzeba miec albo pamiec ktora jest do tego przystosowana (tak zwane TWIXy) albo masz pamiec ktora nie jest przystosowana do DUAL CHANNEL ale ma wyzszy rating. Dlatego ci nie chce pamiec na DC pracowac poprawnie. hmmm czyzby moje kingstony taka kiche dawaly :(( w sumie do tego procka w dualu moglem kupic jakies 333 mhz i bylo by spox i jeszcze kaski by zostalo a tak mysle czy najpier proca se nie trzasnac agrafe na koncu ................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Nizej to co dzis dalem rade zauwazcie na pamieci z pat wlaczonym na turbo wynik taki sam jak wyzej bez pat a na nizszych czestotliwosciach ach zebym mogl tak ustawic ratio 3:4 z pat i pamiatki wyzej taktowane jak 333 mhz to bym byl heppy wychodzi na to ze te pamiatki dzialaja z wiekszymi czestotliwosciami powyzej 533 mhz chyba ze sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 nie powiem kopa dostal sprzecik i kreci sie nie zle ale w miare jedzenia apetyt rosnie doszedlem do tego ze pat dziala tylko jak pamieci sa do 333 mhz dalej pupa cisza a szkoda :( bynajmniej wykrece na maksa pamiatki i klocka i tak zostawie zeby bylo stabilnie 1. IS7 ma problemy z 5/4 przy 250FSB i powyzej 2. Do Dual Channel potrzeba miec albo pamiec ktora jest do tego przystosowana (tak zwane TWIXy) albo masz pamiec ktora nie jest przystosowana do DUAL CHANNEL ale ma wyzszy rating. Dlatego ci nie chce pamiec na DC pracowac poprawnie. hmmm czyzby moje kingstony taka kiche dawaly :(( w sumie do tego procka w dualu moglem kupic jakies 333 mhz i bylo by spox i jeszcze kaski by zostalo a tak mysle czy najpier proca se nie trzasnac agrafe na koncu ................... prawdopodobnie jak bys kupil pamiec PC2700 to mialbys z nia problemy w pracy przy tej samej predkosci. W cale bym sie nie zdziwil jak bys osiagal lepsze wyniki z twoja pamiecia w single channel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Dobra powiedzice czy przyczyna takich slabych wynikow i nie dzialania PAT beda bardziej pamieci zle dobrane do dualu czy moze procesor za slaby bo mogem ktores porzyczyc na testa zeby zobaczyc co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 yogurcik:A moze gdybys dwie ostatnie opcje w Game Acceleratorze ustawil na Disabled, to cos sie polepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 JA mam INT 5360 a FLOAT 5338 . PAT wyłączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Czytałem gdzieś na forum ABita, że pat poprawnie działą tylko na dzielniku 1:1 ale nie sprawdzałem tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Co do pat tez wyczytalem ze to nie dziala z moim procem chyba ze przestawie ratio 1:1 tak jak napisales ale pamiatki dzialaja mi tylko jako 333 :( nic to ustawie jak najlepiej mogem i zostawie co do wynikow mam przewaznie takie same od 3000 - 4100 zaleznosci od ustawien jeszcze pobawie sie bez duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Sluchajcie czyli jakbym wsadzil na ta plytke 2x KVR 256/266 to by mi nie podszly w dualu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Probowalem bez duala tez kicha niby pamieci dzialaja zarypiscie bo udalo mi sie dojechac na nich do 440 mhz moze to nie duzo ale tmingi 2.5.2.2 2.6 v ale co z tego jak wynik w sis kolo 2500 dla memory wiec narazie zostawiam pogadam z kolesiami co by mi p4C pozyczyli na testa a co do twojego postu Lasquens wyczytalem gdzies na testach ze willli nie pojdzie na tych nowych chipsetach tylko procki 0.13 mikrona TUTAJ TEST IC-7 warto poczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Czytałem gdzieś na forum ABita, że pat poprawnie działą tylko na dzielniku 1:1 ale nie sprawdzałem tego.Podobno poprawili to w najnowszej wersji biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Raptor, chcialem juz oglosic Cie moim bogiem, tak dlugo komp mi sie nie resetowal... Niestety, przed chwila nastapil boot :(((((((( (kiedy przechodzilem z jednej aplikacji do drugiej, nacisnalem ALT+Tab i reboot:(() Czy masz jeszcze pomysl co mozna zrobic? Zmienic jeszcze jakies opcje? Zaznaczam, ze pozostale opcje w Game Acceleratorze mam ustawione na Auto. (oprocz dwoch ostatnich, ktore zgodnie z Twoim zaleceniem, ustawilem na Disabled) Wiecie, co mnie irytuje: Juz pare razy po odpaleniu komputera wiatraczek na FanEQ po prostu halasuje!!! Przeciez to skandal! ja te plyte uzytkuje dopiero od 2 tygodni!!! Poradzcie, bo nie wiem co robic? Wymieniac plyte na nowa, przerzucic sie na ASUSA P4P800? Pozdrawiam poluznij timingi na pamieci i bedziesz spoko. Jak cos to daj moze troche wiecej napiecia tak aby byc pewnym. A co do wymiany to jesli mozesz to zrobic bez wyzucania extra pieniedzy to czemu nie. Sam myslalem nad tym ale w moim przypadku musialbym byl dolozyc extra kase a to mi nie pasowalo. Asus jest dobry ale nie jest znacznie lepszy od ABITa. Pamietaj takze ze Asusy maja swoje problemy takze wymienisz problem na problem. Nic nie jest perfekt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Bbc20000!, to co teraz zacytowales, pisalem pare tygodni temu. Od tego czasu komp chodzi o wiele stabilniej, mam wymieniona plyte na nowego ABITa IS7-E (revision 1? - z nowym radiatorocoolerem na FanEQ i Gigabitowym LANem) Ale dzieki za pomoc. A do P4P800 musialbym sporo dolozyc, wiec zostane przy Abicie. BTW: Caly czas mam chyba nienajlepsze timingi pamiecie ustawione, ale niestety nie wiem, jak to zrobic prawidlowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Witam ponownie wiec ja doszedlem do takich wynikow nie sa one zatwarzajace bo mialem większe ale procek strasznie mi sie grzal juz powyzej 1.7Volta ( musze zmodowac swoje WC ) i komp nie byl zbyt stabilny ale nad tym popracuje jeszcze . Ale nie o tym chcualem wam napisac doszedlem wkacu z tym patem wiec jest tak dziala nawet na F1 z tmingami 2 2 2 5 ale musialem ustawic ratio 3:2 gdzie pamieci smigaly jako 300 mhz co troche krzywdzace jak dla mnie bo nie po to kupowalem 400 hipersriper kingi zeby lataly na 300 logiczne. Zreszta zobacie sami na wyniki w sis sandra SCREEN nizej teraz te same ustawienia ale bez f1 wsio na auto i z innym ratio 1:1 w sumie wyniki nie odstaja od siebie tak mocno tzn ze PAT cos tam daje moze przy wyszych czestotliwosciach jest inaczej bynajmniej ....... bede walczyl dalej ... pozdrawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Mi narazie chodzi na 400FSB na 250Fsb i 5/4 Rario, ale za to mam inne problemy z Abitem. System od czasu do czasu zmienia sam kolory na 8bit, i pisze system failure. :evil: Raczej drugim razem kupie sobie ASUSA :idea: . Update; Sciagnelem nowy bios do Abita(IC_ :wink: 17) i nowy Driver ATI 3.7, naszczescie problemy minely. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Tak dla równowagi wydajność mojego podsystemu pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 To dla większej równowagi ja podam swoje wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...