misio_m Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Skoro pisze, że kompaktybilny to znaczy że kompaktybilny, po co ci znać mocowanie? On jest tak szeroki że pewnie będzie to coś podobnego do kołków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam pytanko jak mam ustawić u siebie IRQ w komputerze bo mam straszne wolne botowanie i napewno IRQ jest tego przyczyna, Grafika w ksiazce nie rozumiem mam tak poukladane w kompie. AGP - Normal Karta graficzna PCI 1 - Pusty slot PCI 2 - Zajety Karta Dziewkowa Audigy PCI 3 - Pusty slot PCI 4 - Zajety Leadatek Win Fast 2000 Expert XP PCI 5 - Pusty Nie wiem czy dane ktore podałem czy cos pomoga ale ja akurat nie znam sie na IRQ z gory dzieki za podpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ale w ic7 są HACZYKI mistrzu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 mam male pyatnko jakie robicie max FSB na wyszym IS7 ? doszedl ktos do 280 :P ? piszcie jakie max fsb, jakie rario FSB\RAM i jaki bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ale w ic7 są HACZYKI mistrzu! Serio? W is7 też są! mam male pyatnko jakie robicie max FSB na wyszym IS7 ? doszedl ktos do 280 :P ? piszcie jakie max fsb, jakie rario FSB\RAM i jaki biosU mnie na razie max to 260 ale niestabilnie bo proc nie wyrabia. A bios najnowszy i ratio 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) chce załorzyć blok wodny na NB w ic7 i tam jest taka "górka" i spód bloku nie dotyka reszty NB co mam zrobić olać to czy obkleić to czymś tak jak to jest na fabrycznym @misiom1 jak sie montuje tego zalmana skoro on nie ma haczyków bo chyba sie skusze na radiator bo mi bloczek cieknie :/ Edytowane 9 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ta górka to jest rdzeń, taką samą górke masz w procesorach oraz kartach graficznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jak ty tego zalmana zamontowałeś skoro on ma otwory na kołki a w abicie są haczyki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 zrobil sobie zapinke ? mozna np. ze szprychy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 sprobowalem sposobu gralmi i jest git! :) http://img434.imageshack.us/my.php?image=gralmi26ro.jpg SUPER! Srednica DRUTU MUSI BYC 3mm / 4mm! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja wsadzilem w oryginał (zapinka od wyjca) Ciasno bo ciasno ale wlazło B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Ja wsadzilem w oryginał (zapinka od wyjca) Ciasno bo ciasno ale wlazło B) tylko nie każdy ma taka zapinke ponieważ nowsze płyty wychodziły z innym coolerem i tam takiej zapinki nie ma. PS zapraszam na strone 9 tego tematu. Juz była rozmowa o tym. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 swat -> jestem pod zajebistym wrazeniem !!!!! szok !!! pieknie zamontowane, czy te kawalki gwozdzi byly giete ? wchodzi na styk i dociska ? czy te haczyki wychodzace z zalmana to z oryginalu ? daj wiecej fot plis, nie tylko z gory tylko z profola i ze boka :) musze podpatrzec szczegoly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 :D fotki postaram sie jutro dac, albo DZIS - ale to dzis beda z telefonu!: ( a co do tych nózek to są standartowe od ZALMANA. Potem mierzymy odleglosc od tych 2 zaczepów, tniemy tyle drutu ile potrzeba i wsadzamy! A Fizyka robi docisc za nas! - Akurat sie elgancko dociska jak wzialem drut 3mm!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ja równierz zamontowałem na zapinke od standartowego coolera tyle że moja zapinka to jeden drucik, minimalnie wygięty i śmiga ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ten od coolera? Tez tak zrobilem, ale potem wymienialem paste i mi złamal sie ten drucik..... z BARDZO mocno dociskal mi do czipsetu radiator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 swat - ja myslalem ze to jest gwóźd (dobrze napisalem ?) :D a tak pozatym to pieknie wyglada, jakie masz temp na tym, a jakie miales na zwyklym śmigiełku ? jest wyższa ? ciekawe czy da sie taki cos pierdyknąć na tego nowego freezona na NB, to bym sobie dal na to wolnoobrotowy 40mm wow jak to brzmi :) wolnoobrotowy 40mm :P i 3cfm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ten od coolera? Tez tak zrobilem, ale potem wymienialem paste i mi złamal sie ten drucik..... z BARDZO mocno dociskal mi do czipsetu radiator... dlatego ja wygiąłem ten drucik aby nie naciskał zbyt mocno na nb swat - ja myslalem ze to jest gwóźd (dobrze napisalem ?) :D a tak pozatym to pieknie wyglada, jakie masz temp na tym, a jakie miales na zwyklym śmigiełku ? jest wyższa ? ciekawe czy da sie taki cos pierdyknąć na tego nowego freezona na NB, to bym sobie dal na to wolnoobrotowy 40mm wow jak to brzmi :) wolnoobrotowy 40mm :P i 3cfm :Dżadna z płyt abita na i865 oraz 875 nie ma czujnika temp nb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Biker no ja zrobilem ze śruby 3 mm!! :) ale mozna dac wszystko! :D aby mialo ~3mm! :) a co do temperatur to mam takie same, no moze róznica 1*-2*C troche wyzsze, ale to jest passywne - RADIATOR! I tak mam 80tke z boku, ale dzieki temu mam CISZE! polecam wszystkim! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 jak mierzycie temp nb nie mając tam czujnika? Zapewnie mylicie temp pwm z temp nb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 zmiesci sie zalman na nb, jezeli nad nim bedzie si-120 (wyzszy niz xp-120) bo jak to bedzie cisza i zimny NB, a to mi wlasnie chodzi :) a tak pozatym to jakie mieliscie max fsb jakie daliscie rade wyciagnac na is7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Również jestem na etapie wymiany chłodzenia na NB w IC7 (oryginał po 2 latach pracy zaczął niemiłosiernie buczeć :angry: ) ja chyba zamontuje Thermaltake Tiger 1 - aktywne chłodzenie z odpowiednimi zaczepami :) tylko bardzo cięzko jest go obecnie dostać :sad: W związku z tym skorzystam z okazji i Was zapytam: Czy zamiana chlodzenia wymaga jakiś specjalnych umiejętności tzn. czy chip jest osłoniety, czy nie; czy trzeba uważać zeby nie ukryszyć itp??? oczywiście przed założeniem nowego chłodzenia z NB trzebaby usunąć pozostałości starej pasty (domniemuje ze jest) no i nałozyc nową. Jestem w posiadaniu psty Arctic Cooling Silicone Heatsink Compound - czy bedzie to dobra pasta do posmarowania NB??? A czy ktos próbował załozyc na NB to coś Pentagram Freezone Np-40 Cu???? Edytowane 13 Stycznia 2006 przez MI4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 montaż Tigera jest banalny. z łatwością sobie poradzisz. chip nie jest osłoniety. musisz go oczyscić przed założeniem nowego chłodzenia. Tiger ma pod spodem taśmę więc nie trzeba pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 LUDZIE, ZALOZCIE ALBO ZALMANA metodą taką jak ja wam pokazalem, albo kupcie pentagrama z HACZYKAMI! : AL: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1215 CU: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1216 ZALMAN: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=168 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Termaltake Tiger 1 jest właśnie z haczykami. ja chyba zamontuje Thermaltake Tiger 1 - aktywne chłodzenie z odpowiednimi zaczepami icon_smile3.gif tylko bardzo cięzko jest go obecnie dostać icon_sad3.gif Można go kupic w 4MAX Tutaj Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 jak myslice poradzi sobie u mnie na NB zalman niebieski z nawiewem z si-120 od thermalrigta ? mam na mysli radzenie sobie z FSB<250 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 gdzieś było że radził sobie z 275 tyle że znawiewem Zalman 7000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 to teoretycznie poradzi sobie z xp-120 :D tylko czy sie zmiesci !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Termaltake Tiger 1 jest właśnie z haczykami. Można go kupic w 4MAX Tutaj Pozdrawiam wiem że jest z haczykami B) w tym sklepie co podałeś Thermaltake jest niedostępny (pewnie szukałeś przez wyszukiwarke, spróbuj go znaleźć wchodząc w odpowiednie kategorie sklepu :) ) Edytowane 14 Stycznia 2006 przez MI4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 tak szukałem przez wysukiwarke i to był pierwszy sklep który się pojawił, ale jest ich dużo wiecej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...