Małpożer Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Jakis czas temu kupilem tv 4k i chcialem teraz podlaczyc po hdmi. Kupilem kabel, ktory niby obsluguje hdmi 2.0, ale niestety obraz rwie, ze nie da sie nic obejrzec :/ Problemem moze byc to, ze potrzebuje dosc dlugiego kabla - min 5m, idealnie 6m. Dodatkowo producent grafiki zamiast dac pelnoprawne hdmi, dal zlacze mini... Takze mam problem z diagnoza czy to przejsciowka czy sam kabel jest winny, takze musze oddac to i wymienic na cos innego tylko na co? Ktos przerabial taki temat lub wie jaki kabel da rade podolac takiemu zadaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Rwanie obrazu to objaw typowy dla przejściówek. Długość kabla nie powinna tu mieć nic do rzeczy, chociaż nie zaszkodzi spróbować na krótszym, jeśli posiadasz. Na kablu HDMI masz napisane "high speed"? Jeśli nie masz, to nie jest to kabel 2.0 i nie obsłuży 4k@60 Hz. Edytowane 11 Listopada 2017 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Kabel mam ten https://www.morele.net/kabel-techly-hdmi-hdmi-6m-czarny-025930-1511718/ Przejsciowka https://www.morele.net/adapter-av-qoltec-przejsciowka-hdmi-aa-mini-hdmi-cm-50523-652216/ Akurat kupowalem w morele to linki do ich sklepu. Wysłane z mojego SM-G950N przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 To przewód 2.0 więc to pewnie wina przejściówki. A wyjście mini hdmi na karcie jest w standardzie 2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) wg. specyfikacji gtx970 ma hdmi 2.0, tutaj info z dokumentacji producenta: HDMI : (max. resolution) 4096x2160@60Hz miniDP *2 : (max. resolution) 4096x2160@60Hz Najlepiej byloby sam kabel przetestowac ale nie mam jak :/ A przejsciowek hdmi 2.0 nie moglem nifdzie znalezc... Ogolnie po podpieciu kabla tv od razu ustawil rozdzialke na 4k. Pozniej zauwazylem przy statycznym obrazie na rogach, ze lataja takie smieszne "robaczki" - przeklamania obrazu. Edytowane 11 Listopada 2017 przez Małpożer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...