david911 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 Cześć! Mam dwa sprzęty - jeden na win 7 drugi na win 8.1 ale oba mają dokładne ten sam "problem". Oba urządzenia łączą się bezprzewodowo po bluetooth ze sprzętem audio, ale czasem też mam potrzebę przełączenia się na wbudowane głośniki. Żeby zmienić źródło dźwięku muszę wchodzić prawoklikiem w głośniczek na pasku, wybierać opcje "urządzenia do odtwarzania", w otwartym oknie wybrać sprzęt do odtwarzania, kliknąć "ustaw domyślne" i ok. Czy nie dało by się tego zrobić jednym kliknięciem? Jakimś skrótem na pulpit czy coś? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Sprawdź sobie te programy: Audio Switcher, SoundSwitch, SetSoundDevice - może któryś Ci przypasuje. Ewentualnie samemu możesz utworzyć sobie takie skróty z wykorzystaniem NirCmd - opis tutaj. Edytowane 12 Listopada 2017 przez brachol 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 SetSoundDevice jest dokładnie tym czego potrzebowałem - zmiana jednym kliknięciem! Poezja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...