Skocz do zawartości
kisiel02

radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli Ci sprzedawcy dają gwarancje ze te R9500 są modowalne

(po odblokowaniu potoków 0 artefaktów) to bym bral,

ale jeśli sprzedają nie testowane egzemplarze to bym nie ryzykowal

srednio 50% z nich nie da sie modowac

chyba że to jakaś 'złota' seria :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozatym w tym pierwszym linku, w opisie aukcji są niezłe ściemy, np. pamięci 3.0ns infeon!! Nie ma takich pamięci w tych modowalnych radkach!! A swoją drogą są 2 różne serie tych radeonów, jedne dają się modować bez ingerencji w elektronikę (sterownikami, ja posiadam takie karty), a drugie wymagają lutowania, a co za tym idzie utraty gwarancji! A na te za 835zł, sklep nie daje gwarancji, jak chce sie gwarantowaną trzeba zapłacić więcej i to dużo więcej, tak więc zanim kupisz to się dobrze wypytaj!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie mozesz brac od HuntKey`a z allegro - ma jeszcze 4 sztuki,piata mam ja :) wczoraj testowalem u niego dwie i chodza pieknie po softmodzie - jednym slowem pewniak. No i z rozmowy z mak`iem777 wyniklo ze tez mozna mu zaufac uf uf 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem ta karte http://allegro.pl/show_item.php?item=14672612 i sie nie nacialem. Radek smiga az milo. Od razu potraktowalem ja rivatuner'em i wszystko dziala!! 8 potokow aktywnych, zero artefaktow i checkpointow. Troche sie balem kupowac u nich patrzac na negatywne opinie, ale sie nie przejechalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem ta karte http://allegro.pl/show_item.php?item=14672612 i sie nie nacialem. Radek smiga az milo. Od razu potraktowalem ja rivatuner'em i wszystko dziala!! 8 potokow aktywnych, zero artefaktow i checkpointow. Troche sie balem kupowac u nich patrzac na negatywne opinie, ale sie nie przejechalem.

patrzac po ilosci postow na forum jestem sklonny pomyslec ze to jakas autoreklama :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzac po ilosci postow na forum jestem sklonny pomyslec ze to jakas autoreklama :lol:

no kiedys musi byc ten pierwszy raz :), na forum jestem czesto, ale nigdy jeszcze (do dzisiaj) nie udzielalem sie na nim; chcialem po czesci rozwiac wasze obawy, bo jak napisalem wczesniej skusilem sie na tego radka i jak narazie dziala super; byc moze mi sie ufarcilo i nie wszystkie karty od tego kolesia daja sie przerobic, moja sztuka zaskoczyla od razu i zadnych syfow na ekranie nie generuje (3dMark2003, 3dMark2001- narazie tylko tym sprawdzilem),

a z firma pphu_ast nic mnie laczy poza tym, ze kupilem u nich karte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...