skillzor Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Witam na wstępie przedstawię specyfikację mojego kompa: Płyta główna MSI Z97 GAMING 3 Procesor Intel Core i7-5775C, 3.3GHz Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970 4GB GDDR5 Pamięć G.Skill TridentX DDR3 16GB Zasilacz be quiet! Pure Power L8 500W 80PLUS Komputer używany głównie do grania raczej nic innego na nim nie robie. Zastanawiam się nad kupnem nowej karty graficznej (lub wyczekaniem do nast. roku na wyjście nowej serii) myślałem głównie o gtx 1080 ( nie chciałem zmieniać przy tym zasilacza bo 1080TI wymaga mocniejszego mój to 500) lub kupnem wszystkiego. Czy warto jeszcze zostać przy moim procesorze i ramach, czy lepiej zainwestować w nowy procek i DDR4? A może, faktycznie wymienić zasilacz i kupić 1080TI? Jakieś porady? Edytowane 13 Listopada 2017 przez skillzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 i7OC + 1070Ti. Nie będzie potrzeba zmieniać zasilacza, no chyba, że ma 6HDD RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillzor Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Myślałem raczej o 1080 bo trochę lepiej wygląda niż 1070Ti, też pociągnie bez zmiany zasilacza ale tu powstaje pytanie "czy czekać do nowego roku na nową serie" która prawdopodobnie się ukaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 To bierz 1080m kręć i7C i czekaj. Z370 nie ma co kupować w twoim przypadku. Lepiej poczekać na Z390. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillzor Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Jakieś jeszcze inne opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Masz jeden z lepszych procesorów do gier , na co tu czekać ? Kup kartę , ew. dodatkowo podkręć procesor i ciesz się gamingiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...