Maksiu1000 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Mógł by ktoś sprawdzić u siebie prędkość wifi w lg4c? za pomocą tego. https://www.download.net.pl/jak-przetestowac-szybkosc-sieci-wi-fi-za-pomoca-komputera-lub-androida/n/5961/ mi wychodzi maksymalnie 43Mbs ale nie mam pewności czy to jest maksimum routera czy telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 To jest szybkość jaka dostajesz od swojego dostawcy internetu w czasie w którym wykonywałeś test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Jaki router? Przeważnie wąskim gardłem będzie telefon, a raczej jego moduł WiFi, czy ilość i jakość anten. Mi na kilku telefonach nigdy nie udało się przekroczyć 50-60 Mb/s przy standarcie n na 2,4GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksiu1000 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Dokładnie ten http://www.orange.pl/kid,4004094945,id,4004094955,title,Orange-FunBox-20-polaczenie-WiFi,helparticle.html Testując wifi używają pc jako serwer to mam 43Mb/s. Internet testowany na pc podłączonym kablem do routera wynosi 32Mb/s lepszego nie dostanę bo światłowodów do domków jeszcze nie podłączają u mnie. A linia telefoniczna niestety stara i monter nie dał rady więcej z niej wycisnąć. Najciekawsze gdy wymienił tylko kabel rj14 na nowy to dostał boosta z 18 na 32. :D Testując prędkość internetu przez wifi za pomocą tego samego telefonu o dziwo nie jestem wstanie osiągnąć owych 32Mb/s. maksymalni około 25~28Mb/s. Zgaduję że to wina większego obciążenia procesora w telefonie. Tak czy inaczej podłączę lepszy router bo od tego wystarczy odejść na parę metrów i już transfer spada do kilku mega. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Maksiu1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksiu1000 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Znacie jakiś sposób by przetestować prędkość wi fi z pc na widowsie do iphone? Chodzi mi taką samą aplikację co w temacie ale działającą na iphone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...