_Vip_ Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Żona usiadła mi na moich starych sennheiserach HD202 więc jest okazja do zakupu nowych słuchawek. To co dali w zestawie do Note8 to szmelc i jeszcze ma tendencje do wypadania z ucha (przynajmniej u mnie). Raczej nie chce słuchawek bezprzewodowych bo zazwyczaj muzyki słucham w wyrku wieczorami i kabel się tu sprawdzi. Tym bardziej, że chyba jednak jakość po kablu jest nadal lepsza niż po BT. Z drugiej strony ponoć kodek BT aptX zapewnia duży postęp w materii jakości dźwięku bez kabla. Do wydania powiedzmy 400zl. Na daną chwilę celuje w AKG K240 MK2 lub tańsze Studio. Jesli cos z BT aptX to ciekawe sa Marshall Major II Bluetooth. Kosztuja kolo 350zl, trzymaja ok. 30h na baterii, ale podejrzewam, ze do jakosci dzwieku K240 im daleko. Glownym zrodlem dzwieku bedzie Note8 w tandemie z apkikacja Tidal. Rodzaj muzyki raczej wszystko co wpada w ucho po za discopolo i jakims techno umca umca. Czyli od Michela Jacksona po KORNa i Limp Bizkit. Nie wiem czy ktoś tu na forum interesuje się tematem audio. Ale jeśli ktoś ma coś do powiedzenia mądrego to będę wdzięczny. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Dołoże trochę i wezmę Audio-Technica ATH-AR3BT Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Tak z ciekawosci jak sie ma impedancja do sluchania po BT.. przeciez z racji bezprzewodowosci nie podlaczymy ich do wzmacniacza, zastanawiam sie jak Note 8 napedzi takie sluchawki z racji ograniczonej mocy wyjsciowej. Edytowane 19 Listopada 2017 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Przecież słuchawki bezprzewodowe, mają własny, zintegrowany wzmacniacz, więc Twoje dywagacje na temat impedancji i napędzania przez Note 8, są dla mnie niezrozumiałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...