Bull_Byk Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Witam, piszę w sprawie problemu z przypisaniem domyślnej aplikacji skanującej dla skanera z drukarki DCP-375CW. Z poziomu aplikacji Brothera - Control Cewnter 3 skanowanie przebiega prawidlowo, jak jednak chce skanować z poziomu drukarki - system za każdym razem pyta jakiego programu użyć do skanowania.System to Windows 7 64bit. Po wybraniu skanery i drukarki w Panelu sterowania teoretycznie mozna zmienic we wlasciwosciach na dyomslny program do skanowania ale po wybraniu i nacisnieciu ok jet komunikat: "Próba zmiany zarejestrowanej obsługi zdarzeń nie powiodła się. Upewnij się, że urządzenie jest włączone i właście podłączone.". Niby mimo wszystko zmiany nastepuja ale po restarcie komputera jest jak bylo wczesniej a skanowanie nawt tuz po zmianie skutkuje znow pytaniem, która aplikacja ma obsługiwać skanowanie. Na innym forum ktoś już porobił screeny dla innej drukarki wielofunkcyjnej ale sytuacja jest identyczna: Przeszukałem cały internet i nie potrafiłem znaleźć rozwiązania tego problemu, niby mało istotny ale uciążliwy. Wszędzie temat nie został rozwiązany. Wspólny mianownik to na pewno Windows 7 64 Bit i Brother. Problemu nie miałem w ogóle ale w ostatnim czasie musialem niestety odinstalowac i zainstalowac sterowniki wraz z oprogramowaniem i problem wystapil. Podejrzewam tutaj problem systemowy raczej, na innym komputerze akurat z windows 8.1 zmienic te same opcje sie da bez problemu.Czy ktoś jest w stanie pomóc? Edytowane 19 Listopada 2017 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...