Drax90 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Dzień Dobry Państwu , Jako człowiek ,który odbił przez parę lat od rynku trochę się zagubiłem , Obecnie Posiadam : I5 4570 bez K 8Gb ramu ddr3 Gtx 1070 ... Myślałem ,że karta rozwiąże problemy lecz nie wiedziałem ,że istnieje takie coś jak wąskie gardło I teraz prośba do Państwa o pomoc , Interesuję mnie wymiana Procesora , Płyty i ramów cena tak do 1600-1700 AMD ryzen 1600 czy I5 8400 ? czy coś innego Czy warto poczekać do stycznia na zmianę cen(czytałem jakieś plotki ze 10 grudnia pojawią się dostępne intele i będą tańsze) ? czy łapać okazję na ryzen np za 779 zł Chciałbym postrimować jakieś lepsze tytuły czasami (PUBG , Assassin czy cos w tym stylu ) Czy Zestaw 2x4 Ram + płyta + i4570 jestem w stanie sprzedać za 600-800 zł ? Proszę o pomoc i porady Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Ja bym brał i5 8400 + ASRock Z370 PRO4. Jak nie ma pośpiechu to można poczekać tak do drugiej połowy stycznia. Ceny powinny być nieco niższe i większą dostępność. Co do obecnego sprzetu to ciężko powiedzieć ile można dostać. Popatrz na cenny na popularnych serwisach jak Allegro czy OLX i ustaw jakąś podobną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Właśnie tak myślałem ,że najlepszą opcją będzie i5 8400 :) może jakieś płyty głowne wyjdą tańsze do tego czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Z serii B360, H310 i H370 mają wyjść na początku roku więc akurat. Ja bym na dobrą sprawę poczekał do lutego nawet, wtedy ceny się powinny już całkowicie unormować. Luty to najlepszy okres na zakupy sprzętu komputerowego. W styczniu ceny potrafią się jeszcze trzymać, bo Janusze ze znanych sklepów nie kwapię się z ich obniżką. Staraj się szukać po rożnych sklepach nie tylko morele, bo te ceny ma różne i nie zawsze opłacalne. Konkretnego Ci nie polecę, bo różne opinie są i sam musisz wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 kupiłbym uzywkę i7 4790 [jak się trafi z K to jeszcze lepiej] i przeczekał do wiosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 kupiłbym uzywkę i7 4790 [jak się trafi z K to jeszcze lepiej] i przeczekał do wiosny I co to wystarczy do mojego zestawu taki i7 4790 ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Hej : https://www.alsen.pl/podzespoly-pc/pamieci/pamieci-do-komputerow-pc/crucial-ddr4-ballistix-sport-lt-16gb-2400-2-8gb-cl16-drx8 za 550 zł 2x8 gb oplaca sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 tylko że to ddr4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 No pod nowy zestaw:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 pod nowy to 3000 i w górę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Patrząc w moją kryształową kulę, do lutego nic się nie będzie opłacać. Jak już pisał Devil, zima/wiosna to najlepszy okres na zakup elektroniki wszelakiej. Święta i wszelakie "czarne" wyprzedaże to tylko mydlenie oczu ludziom nie potrafiącym dodawać czy odejmować. p.s. Używki dobrze wybrane to zawsze był najlepszy zakup i tu się raczej nic nie zmieni. Edytowane 24 Listopada 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Patrząc w moją kryształową kulę, do lutego nic się nie będzie opłacać. Jak już pisał Devil, zima/wiosna to najlepszy okres na zakup elektroniki wszelakiej. Święta i wszelakie "czarne" wyprzedaże to tylko mydlenie oczu ludziom nie potrafiącym dodawać czy odejmować. p.s. Używki dobrze wybrane to zawsze był najlepszy zakup i tu się raczej nic nie zmieni. Dziekuje bardzo za odpowiedz tak zrobie!: ) na pewno jestescie madrzejsi niz ja :D w tym teamcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Ceny ramu są po prostu chore. Nawet określenie wysokie nie oddaje w połowie tego co jest, po prostu chore. Licytuj 4790K i dokup 2x4GB tego samego ramu co masz teraz, albo czekaj do przyszłego roku. Jak ceny ramu nie spadną to może przynajmniej tańsza płyta na B360/H370 zrekompensuje ci wydatek 800-900zł na 16-tkę ramu 3000MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakak Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Jeśli chcesz streamowac gry to zdecydowanie lepsza opcja będzie Ryzen 1600 że względu na 12 wątków. W sieci jest sporo testów pokazujących że Ryzeny trzymają stabilniejszy FPS przy takich okazjach. Natomiast jeśli stream to coś marginalnego w twoim wypadku to 8400 będzie wystarczajacy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drax90 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 mysle czy nie poczkac do lutego na nowe ryzeny zatem :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...